Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ



Χάσαμε τρεις μέρες το τηλεκοντρόλ και δε μας έκανε καμία εντύπωση. Το ψάξαμε μόνο όταν αποφασίσαμε να δούμε τον Buzz Lightyear οικογενειακώς.

Δε μας είχε λείψει καθόλου. Το Πρόσωπο ζει μέσα στην ενημέρωση κι εγώ ενημερώνομαι ραδιοφονικώς.

Αλλά έχω αρχίσει να το μετανιώνω κι αυτό. Σκέφτομαι να κόψω τις ειδήσεις και ν' ακούω μόνο αθλητικές. Έτσι, για το καλαμπόυρι της κατάστασης. Γιατί με τις άλλες συγχίζομαι. Και κάνω ρυτίδες. Και δε μ' αρέσει!

Δύο απ' αυτές που μου έκαναν τις περισσότερες (ρυτίδες) την εβδομάδα που πέρασε:

1. Η κυβέρνηση (των 100 ημερών) έφερε στη Βουλή άρον-άρον και τσάτρα-πάτρα, μέσα σε ένα νομοσχέδιο για τα δάση (!) τροπολογία που φορολογεί τις μεταβιβάσεις ακινήτων και τις γονικές παροχές.
Είχε κυκλοφορήσει η φήμη πως προτίθενται να το κάνουν κι έτρεξαν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν τις μεταβιβάσεις τους μπας και γλιτώσουν το φόρο.
"Έτσι μου είστε;" σκέφτηκε ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός. "Εξυπνάδες και μαγκιές; Τώρα θα σας φτιάξω εγώ!". Σιγά που θα τον πιάναμε κορόιδο!

Και δεν έχει άδικο. Όταν κάποιος είναι ιδιοκτήτης δέκα ακινήτων πρέπει να πληρώνει φόρους. Θα πει πως μπορεί. Μόνο που όσοι έχουνε δέκα ακίνητα τα περνάνε σε off shore εταιρίες, δεν τα δηλώνουνε στη ΔΟΥ της γειτονιάς του. Οπότε, ως συνήθως, θα φορολογηθεί ο πατέρας μου που μάζευε μια ζωή να πάρει ένα σπιτάκι προίκα στην κόρη του (μπας και στραβωθεί κανένας και τη στεφανωθεί) και τώρα στα γεράματα ο σοσιαλδημοκράτης του κάνει την τίμή να τον αντιμετωπίζει ως μεγαλοεισοδηματία.

Και με συγχίζει που δεν το λένε! "Παιδιά, οι πλούσιοι δεν πληρώνουνε. Πάρτε το απόφαση. Εσείς θα τα δώσετε πάλι. Δώστε τα, λοιπόν, να πάει στο διάλο, να τελειώνουμε, να πάμε παρακάτω σ' αυτή τη ρημαδοζωή!"
Όχι. Θα το περάσουν νύχτα στο νομοσχέδιο για τα καμμένα.

2. Όλοι οι ένστολοι αστυνομικοί θα υποχρεωθούν να φέρουν τα διακριτικά τους. Αυτή κι αν είναι είδηση!
Γιατί υποτίθεται πως η αστυνομία υπάρχει για να κυνηγά και να καταπολεμά το έγκλημα. Τον εγκληματία, τον παραβάτη, τον κλέφτη, τον ληστή, τον τρομοκράτη. Σιγά μη φέρει στη στολή του και τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του, να αποφυλακιστεί ο εγκληματίας να μπορεί να τον βρει να πούνε δυο κουβέντες, βρε αδελφέ!
Πέρα από πλάκα, είναι παράλογο, δεν είναι; Οι άνθρωποι που μας προστατεύουν από την παραβατικότητα, θα στοχοποιούν τόσο ανόητα τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους; Παρέχοντας τα προσωπικά τους στοιχεία στους κακούς;

Τι; Το κάνουν για τους ΜΑΤατζήδες στις διαδηλώσεις; Για να μη μπορούν να βαράνε αδιακρίτως και μετά να παριστάνουν τις ζαρτινιέρες;

Ε, λοιπόν, αυτή είναι η πραγματική συζήτηση που πρέπει ν' ανοίξει. Τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ και η αστυνομία, γενικά, στις διαδηλώσεις; Από πού κι ως πού; Έχει στις διαδηλώσεις εγκληματίες, παραβάτες, κλέφτες κλπ;
Έχει εργαζόμενους, φοιτητές, ομοφυλόφυλους, χριστιανούς, οπαδούς ομάδων και άλλους σοβαρούς ή πικραμένους που βγαίνουν να κοινοποιήσουν τον καημό τους και στους υπόλοιπους. Είναι αυτοί οι κακοί;

(Θυμάμαι παλιά, πολύ παλιά, στη Φιλαδέλφεια που άρχιζε το παιχνίδι και περνάγαμε ζάχαρη, με τα συνηθήματα, τις φωνές μας, τις μούτζες μας στους επόπτες - μια κανονική φάση, υγιής και ποδοσφαιρική. Μέχρι που μπαίνανε στο γήπεδο τα ΜΑΤ και γινόταν της πουτάνας. "Εσύ, εσύ, εσύ με τα χακί, η μάνα σου γαμιέται με έναν ΑΕΚτζή!" Κι αρχίζαν τα μπουκάλια κι οι φωτιές. Τι δουλειά έχουν τα ΜΑΤ στο γήπεδο;)


Καταλαβαίνεται όλοι, δε χρειάζεται ν' ανοίξει καμιά κουβέντα. Τι σόι δημοκρατία είναι αυτή που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν τρίχρονα, τιμωρώντας αναδρομικά τις ζαβολιές τους, και στέλνει πάνοπλους αστυνομικούς, με ή χωρίς διακριτικά, στις κοινωνικές συγκεντρώσεις τους;

Δεν μπορώ, βαρέθηκα. Τα ίδια και τα ίδια. Πάλι εγώ θα τρέχω να πληρώσω. Το μπότοξ.


ΥΓ. Το μανιτάρι γέννησε! Το 'μαθα απ' τον Κίκοπα, ήρθε επιτέλους στον κόσμο ο μικρός της Τρότσκι! Με συγκινεί πολύ αυτό, τόσο που γίνομαι βλαμμένη και κοινότοπη: χίλιες ευχές, μανιταροοικογένεια! Να σας ζήσει! Να 'ναι γερός και δυνατός, με διάθεση και χιούμορ, με αγάπη και χαρά. Να τον καμαρώσετε όπως θέλει!

17 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Μάλλον δεν άκουσες καλά τις ειδήσεις... φιλενάδα...

Φόρο θα πληρώνουν όσοι κάνουν δωρεά με αντικειμενική αξία άνω των 300.000ευρώ... και ο φόρος αυτός θα είναι 12.000ευρώ....
Σιγά τα ωά!!!!

Ενα διαμέρισμα με αντικειμενική 300.000ευρώ κανονικά κοστίζει γύρω στα 500.000...

Αρα δεν μιλάμε για την αφάγωτη προίκα μιας κακομοίρας.. αλλά για έναν θησαυρο.....

Και όταν έχεις τον θησαυρό... ας πληρώσεις.....

Εδώ τόσο καιρό πληρώνουν οι μεροκαματιάριδες...
Να μην πληρώσουν οι βολεμένοι???


Υ.Γ. Το μανιταράκι γέννησε... ένα πανέμορφο νινι... πολύ ήσυχο, που όλο κοιμάται.....
Το είδε ο μανιταροατζέντης... και μου είπε ότι είναι από τα ομορφότερα νινιά στον κόσμο....

kikop80 είπε...

Καλημέρα ξωτικούλα!!
Χρόνια πολλά καλή χρονιά και όοοολες τις ευχές!!!
Τι έγινε?
Όλα καλά?
Μα γιατί κάνετε το λάθος και πιάνετε το αναθεματισμένο το κοντρόλ!!!
Το λέει και η λέξη, κοντρόλ, δηλ. έλεγχος!!
Είχαμε τα ντοπινγκ κοντρόλ, τα φέις κοντρόλ, έχουμε τώρα και τα τηλεκοντρόλ!!!!
Ξούτ!!!
Το μανιταράκι γέννησε μανιταρόπουλο τρελο!!!!
Θα έιναι τώρα όλοι μες την τρελή χαρά!!!
Θέλουμε κέρασμα!!!
Α, όταν επανέλθει θα το απαιτήσω!
Δεν μπορέι κοτζαμάν Τρότσκι να τον αφήσει "ακέραστο"!!!
:-))

elf είπε...

@ ακανόνιστη: Καλημέρα, χρυσό μου! Είμαι σίγουρη ότι έχεις δίκιο, τα ξέρεις πολύ καλύτερα αυτά. Υπόσχομαι να το ψάξω. Πάντως μη νομίζεις πως είναι και πάαρα πολλά τα 300.000, αν αφορούν στο σύνολο της γονικής παροχής. Στο Ηράκλειο, όπου μένω, η αντικειμενική είναι 1.900 το τετραγωνικό. Και ξαναλέω: αν πρόκειται για 300.000 στο κάθε παιδί είναι οκ, αλλά 300.000 στο σύνολο, αν πχ έχει κάποιος 2 παιδιά, δε φτάνουν. Θα επανέλθω όταν το συγκεκριμενοποιήσουν.
Δε σου τη σπάει, όμως, κι εσένα αυτή η "θα σας δείξω εγώ!" λογική τους; Δεν ξέρω, θα τα ξαναπούμε. Φιλιά!
(Το μανιταράκι τζούνιορ όλο κοιμάται;;; Χα χα χα, φαντάζομαι, αν μοιάζει στη μανούλα του, θα τρώει κι όλας!)

@ κίκοπα: Καλή χρονιά, κίκοπα! Με το καλό και το δικό σας ζουζουνάκι!!! (Πότε να το περιμένουμε;).
Είμαι σίγουρη πως το μανιταρόπουλο θα είναι σούπερ! Και αξίζει τουλάχιστον ένα σούπερ κέρασμα, συμφωνώ!

kikop80 είπε...

Κατά το Πάσχα θα μας έρθει!!!
:-)))

Θα χαζέψουμε εντελώς!!!
Καλημέραααα!!

Αntidrasex είπε...

Άλλο διακριτικά, άλλο προσωπικά στοιχεία.
Άλλο να πεις, "το όργανο με αριθμό ΖΧ 145 έκανε κατάχρηση εξουσίας" και άλλο να ψάχνεις και να λες "ένας Ματατζής μιας διμοιρίας που περίπου στις 3 ήταν σε εκείνη τη γωνία έκανε αυτό".

Για το τι δουλειά έχουν οι μπάτσοι στις πορείες, θα συμφωνήσω.

Arman είπε...

Hello
You have a good blog
please visit mine and leave your comment
Have a good time

Gi Gaga Kouni Beli είπε...

Λεφτά δεν έχουμε, ραπανάκια για την όρεξη. Αυτό πάλι με τα διακριτικά, τι κουλό;

elf είπε...

Καλημέρα σε όλους!
Ξέρουμε πια πόσο υπερβολική και προβοκατόρισσα μπορώ να γίνω προκειμένου να υποστηρίξω τη θέση μου (κακό ελάττωμα, το παλεύω, αλλά μάλλον κατά βάθος μ' αρέσει!)

Τελικά, η τροπολογία αποσύρθηκε. Θα επανέλθει, φυσικά, αλλά σε κανονικό νομοσχέδιο κι όχι κουκουρούκου. Εμένα αυτό το κουκουρούκου μ' ενοχλεί πολύ. Και χάρηκα, γιατί αυτό είναι ένα από τα χαρακτηριστικά της σοσιαλδημοκρατίας: τα αρχαία αριστερά της αντανακλαστικά πότε πότε βγαίνουν στην επιφάνεια και τουλάχιστον φέρνουν κάποια τσίπα. Αναμένω λοιπόν το ορίτζιναλ νομοσχέδιο για την επόμενη μικρή μου προβοκάτσια.

Αντίδραση+σεξ, έχεις δίκιο, αλλά εμένα δεν μ' ενδιαφέρει αυτή η λογική, ούτε αυτά τα αιτήματα. Σκασίλα μου, αν αφού τις φάω, μπορώ να μάθω κι από ποιον τις έφαγα (αν υποθέσουμε ότι θα μπορώ). Εγώ επιμένω στο επί της ουσίας μου αίτημα: Έξω η αστυνομία από όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Φιλιά!

chmarni είπε...

Η κυβέρνηση βρίσκεται εν πλήρη τρικυμία εδώ και ν χρόνια (όπου ν τείνει στο άπειρο)… Έτσι ήρθε να μαζέψει πίσω την τροπολογία της για να επανέλθει με ολοκληρωμένο σχέδιο νόμου και να μας γ… με το νόμο…
Τώρα σχετικά με τα ΜΑΤ στις διαδηλώσεις. Να μη πάνε πουθενά… Να μείνουν εκεί μαζί με τους διαδηλωτές… Δε μπορώ, θα μου σπάσει το στερεότυπο το να βλέπω συγκέντρωση χωρίς ΜΑΤ. Πώς να το πω… Σε αυτό τον κόσμο έμαθα πως υπάρχει ανατολή και δύση, αριστερά και δεξιά, Θεός και διάολος, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, ΑΡΗΣ και παοκ, Παπανδρέου και Καραμανλής, Διαδηλωτές και Ματατζήδες… Όλα τα παραπάνω πάνε σετ (που λέει και ο Πανούσης), δηλαδή δύσκολα θα μπορέσει να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο. Μέχρι και μία πορεία διαμαρτυρίας αστυνομικών που έβλεπα κάποτε είχε γύρω της ΜΑΤ !!!

mermyblue είπε...

καλησπέρα Ελφ κ καλή χρονιά εύχομαι καταρχάς
για τη συνέχεια να ομολογήσω ότι προσωπικά όσοι είμαστε του νομικού χώρου έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας τόσο με το τι θα γίνει όσο και με το πώς θα γίνει, τα όρια κλπ.

να σημειώσω μόνο ότι στα 300.000 ευρώπουλα θα είναι το αφορολόγητο για την αγορά πρώτης κατοικίας. για τις γονικές παροχές θα είναι, ΦΗΜΟΛΟΓΕΙΤΑΙ πάντα και χωρίς καμία επίσημη διαβεβαίωση, κατι λιγότερο από 200.000. Και θα είναι για το κάθε ένα παιδί.
Συμφωνώ μαζί σου πώς οι πλούσιοι πάλι θα βρουν τρόπους να ξεφύγουν κ ουσιαστικά θα την πληρώσουν οι μικροί-μεσαίοι, ιδίως τώρα που επίκειται και αύξηση των αντικειμενικών 15-30%.
Δηλαδή, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, με το αφορολόγητο των λίγο κάτω από 200.000 ευρώ ίσα που θα μπορεί να δώσει κάποιος το ένα σπίτι στο παιδί.
Από την άλλη όμως, κάτι έπρεπε να γίνει...τώρα αν αυτό το κάτι θα "πιάσει" τους πλουσίους θα δείξει...

θα τα ξαναπούμε όταν περάσει πιά το νομοσχέδιο με τον χαρακτηρισμό του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ!

καλό απόγευμα :)

Green_revenger είπε...

Και πάνω που θα ετοποθετούμην πάνω στα πολιτικά ερεθίσματα της ατηλεόραστης συγγραφέως μας, ήρθαν αυτά τα "άχου το!" και τα "νινιά!" και διάφορα άλλα που μου θυμίζουν κατινοειδή ρολειφορούσα εν πλήρη μητρικώ οργασμώ και με ξενέρωσαν γαμώτο.
Είμαι ευερέθιστος το ξέρω.
Θα το κοιτάξω.
Χαιρετώ και φεύγω σαν πρίγκηπας.
g r

Coffeemug είπε...

Καλή Χρονιά ελφ μας! Περίμενα μπας και γίνω πλούσια τώρα που ήταν οι 100 μέρες αλλά δεν έγινα και είπα να ξαναγυρίσω στα blogs. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι πετάνε τα νομοσχέδια το ένα πίσω από το άλλο, μετά λένε καμιά συγνώμη, το ψιλοτροποποιούνε και μας το χώνουν διακριτικά στη μούρη ή όπου αλλού βρούν. Και βρίσκουν οι άτιμοι.

Mistress Hyde είπε...

Ότι και να γίνει πάντως, εγώ δεν πουλάω τα βινύλιά μου για να πληρώσω φόρους. Θα πουλήσω το σπίτι.

Μικρό ξωτικό πάντως σε θαυμάζω. Αφού έχεις ακόμα κουράγιο να βλέπεις ειδήσεις εύγε σου!

Mistress Hyde είπε...

Ότι και να γίνει πάντως, εγώ δεν πουλάω τα βινύλιά μου για να πληρώσω φόρους. Θα πουλήσω το σπίτι.

Μικρό ξωτικό πάντως σε θαυμάζω. Αφού έχεις ακόμα κουράγιο να βλέπεις ειδήσεις εύγε σου!

habilis είπε...

Aκου το νέο σενάριο .
Η εφορία βγαίνει στους δρόμους κλιμάκιο από 3 βασταγερούς.
Ο πρώτος σου κάνει μία λαβή τα χέρια πίσω .
Ο δεύτερος σου παίρνει ότι χρήμα κουβαλάς , κανένα ρολόι άν είναι της προκοπής και ότι χρυσαφικό δεν είναι φο.
Ο τρίτος και ποιό μπρατσομένος είναι για να σε πλακώσει στίς γρήγορες άν ανοίξεις το στόμα σου.

elf είπε...

@chmarni: Κάθε κυβέρνηση, έχεις δίκιο. Ειδικά αυτή, το έχει παρακάνει. Όσο για τα ΜΑΤ, εδώ που τα λέμε, τι άλλο να τους κάνουν τόσοι που είναι; Πρέπει να έχουν προσλάβει γύρω στα 2 δις μπάτσους. Ή στις διαδηλώσεις θα τους στέλνουν, είτε να περνάνε τις γριούλες απέναντι!

@ mermyblue: Καλή χρονιά καταρχάς! Τα άκουγα σήμερα το πρωί. Αυξάνεται πολύ ο φόρος στις πολύ μεγάλες αξίες, τύπου 1.000.000 ευρώ και καλά κάνει! Αλλά από την άλλη, θ' ανέβουν οι αντικειμενικές. Οπότε, το αφορολόγητο το βλέπω να καλύπτει ίσα-ίσα κανένα κοτέτσι στο χωριό!

@ green_revenger: Δε σας πιστεύω, αγαπητέ. Νομίζω πως απλώς συγκινηθήκατε κι εσείς (ή βαρεθήκατε να πάρετε στα σοβαρά τη βαθυστόχαστη ανάλυσή μου). Κατά βάθος, είστε τρυφερός κι ευαίσθητος, όπως όλοι οι νταλικέρηδες :-)

elf είπε...

@ coffeemug: Καλή χρονιά, γλυκό μου! Δεν έχεις κι άδικο! Όπου βρούνε! Αυτό με τα μπλογκς το σκέφτομαι κι εγώ: πώς θα γίνει να τα κονομήσουμε;

@ Mistress Hyde: Δε βλέπω ειδήσεις, μόσο στο ράδιο τις ακούω. Μπορεί κάτι να συμβεί, μια επανάσταση, μια αλλαγή στη μόδα, να μην είμαι ενημερωμένη; Εδώ που μένω, θα το μάθω σε 100 χρόνια!
Α, ώστε έχεις ΚΑΙ σπίτι; Προνομιούχα! Τα βινύλια ούτε εγώ τα πουλάω. Θα τα πάρει το παιδί μου. Φιλιά!

@ habilis: Το πόσο γέλασα με τους βασταγερούς, δε λέγεται! Αμφιβάλλεις πως θα βγεις αληθινός; Άκουσα πως ετοιμάζουν σώμα μυστικών για ειδικές περιπτώσεις. Βλέπω να μας κάνουν ταινία οι Σκορτσέζε!

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.