Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Ιστορίες καθημερινής εναλλακτικής αστρολογίας.



Προχτές πήγα στο κομμωτήριο να κουρευτώ (Κουρεύτηκα. Πολύ. Τέλος συζήτησης).
- Τι ζώδιο είστε; με ρωτάει η κομμώτρια.
Εγώ από ζώδια ξέρω όσα και από ζαχαροπλαστική: ένα αλλοπρόσαλλο συνοθύλευμα πληροφοριών (χρόοοονια ανάγνωσης γυναικείων περιοδικών) που πάντα καταλήγουν σε ένα άκαιρο (και άκυρο) αποτέλεσμα.
- Υδροχόος, της απαντάω - αυτό το ξέρω.
- Αλήθεια; Κι εγώ, ενθουσιάστηκε και με κούρεψε σαν οχτάχρονο (αγόρι).

Επιπλέον, με ενημέρωσε πλήρως και για τα ζωδιακά μου. Δεν τα θυμάμαι, μην ψήνεστε (οι Υδροχόοι). Συγκράτησα, όμως, πως "εμείς οι Υδροχόοι είμαστε απρόβλεπτοι, κανείς δεν ξέρει τι θα κάνουμε μετά".

Θεά. Έτσι ακριβώς αισθάνομαι - όχι θεά, θεά είναι η κομμώτρια, αλλά απρόβλεπτη. Τον τελευταίο καιρό έχω μπει σε ένα mood τόσο αφύσικο που ούτε εγώ ξέρω τι θα κάνω μετά. Και δεν ανησυχώ. Ούτε φοβάμαι. Το θεωρώ απολύτως φυσικό - το αφύσικο.

Με περιμένω με ενισχυμένη περιέργεια. Και ενθουσιασμό.

Πάντα όταν περνάω αυτά τα φεγγάρια, το πρώτο που την πληρώνει είναι τα μαλλιά μου. Κι επειδή δεν τα βάφω (γιατί μετά θα βαριέμαι να τα ξεβάψω/ξαναβάψω ή ό,τι σκατά τα κάνουνε) τα κόβω.

Μετά το σπίτι μου. Σήμερα έπλυνα τα χαλιά - όλα! Αύριο θα τα χαρίσω γιατί διαπίστωσα πως τα βαρέθηκα. Ομοίως και το τραπεζάκι του σαλονιού, μου πιάνει όλο το σαλόνι.

Έπειτα το ντύσιμό μου. Τώρα, για να ταιριάζει με το punk look του οχτάχρονου, έχω καθιερώσει μαύρα φορέματα και ψηλά τακούνια - ναι, καλοκαιριάτικα και ξανά ναι, το πάω κόντρα.

Μετά τα γραπτά μου. Πέφτω με τα μούτρα σε ό,τι έχω ήδη ξεκινήσει και αρχίζω κι άλλα 124. Το γραφείο μου είναι τόσο γεμάτο χαρτιά, κωλόχαρτα και σχεδιαγράμματα που δεν θυμάμαι πλέον τι-πάει-πού. Γι αυτό αυτά που γράφω δεν τα καταλαβαίνει κανένας (Ωραίο, βρε πουλάκι μου, αλλά τι ήθελες να πεις εξαρχής;).

Και τέλος, ο περίγυρος. Φίλοι και συγγενείς που ακούνε έντρομοι τα καινούρια μου σχέδια και τις φρέσκες ανατρεπτικές θεωρίες κάνοντας πως δεν ακούνε. Ειδικά ο πατέρας μου.

Και τότε αρχίζουν οι πιο δημιουργικές μου περίοδοι. Κόβω τις μαλακίες κι αφήνω τον πραγματικό (Υδροχόο) εαυτό μου να βγει στην επιφάνεια. Και καταπλήσσω τα έκθαμβα πλήθη.

Σας φιλώ, έκθαμβα πλήθη. Κι επειδή ο παλιός μου εαυτός δεν έχει εξαφανιστεί ακόμα ολοκληρωτικά και δεν μ' αφήνει να φύγω το ΠΣΚΔ, επιτρέψτε μου να σας θαμπώσω κι άλλο, ταξιδεύοντάς σας μ' ένα τραγούδι που ανακάλυψα μόλις.

Απολαύστε τον Lolek. Είναι Έλληνας κι ας τραγουδάει τα αγγλικά σαν Γάλλος. Ελπίζω να ήρθε για να μείνει, εμένα αυτό το τραγούδι μου αρέσει πολύ.

Α, και καλό βόλι. Μαύρο, κατά προτίμηση.




11 σχόλια:

apos είπε...

Δηλαδή πόσο κοντά είναι τα μαλλιά σου; Ελπίζω όχι σαν τα δικά μου...

ΥΓ εγώ είμαι ιχθύς. τι έχει να πει για αυτό η θεά κομμώτρια;

dsquared είπε...

Αυτο που εχω ακουσει για τις Υδροχοες ειναι οτι δυσκολα δεσμευονται...

din

manetarius είπε...

Σιγά να μην έλειπα από τέτοιο πόστ!
Εγώ είμαι στη φάση των μαλλιών!!! Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάω να τα ξουρίσω! Κρατιέμαι με νύχια και με δόντια ...
Τα χαλιά δεν τα έπλυνα εγώ... αλλά η μαμά μου γιατί της είπα οτι είναι πολύ βρώμικα και θα τα πετάξω να πάρω άλλα...
Το στυλ μου στα ρούχα είναι εντελώς αλλοπρόσαλλο (έτσι γράφεται αυτό το πράμα;) μπορεί τη μια να με δεις με φουστάνι και γοβάκια (φλατ... γιατί είμαι και 2 μέτρα) και την άλλη μέρα μπορεί να φοράω σκισμένη βερμούδα με σαγιονάρες και ξεχυλωμένο μπλουζάκι...
Ο μπαμπάς μου.. ευτυχώς είναι ο καλύτερος άνθρωπος του κόσμου με ακούει υπομονετικά και με κατανόηση, σε αντίθεση με τη μαμά μου που υποστηρίζει πως θα με μπουζουριάσουν καμιά μέρα και θα με ψάχνουν στα κρατητήρια με τις επαναστατικές μου ιδέες!

Και ναι..

ΕΙΜΑΙ ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ (μην το δέσετε όμως.. προς Θεού)!

(...και περιμένω ακόμα την δημιουργική μου περίοδο... εδώ και 33 χρόνια..)

chmarni είπε...

Ελένη και εγώ υδροχόος είμαι αλλά δε το κατέχω ιδιαίτερα το θέμα.
Το κοινό είναι ότι το τελευταίο καιρό ψάχνομαι άγρια για μία μεγάλη ανατροπή. Τη μια σκέφτομαι να τα βροντήξω όλα και να επιστρέψω Θεσσαλονίκη, την άλλη να μετοικήσω σε άλλους πολιτισμούς κοκ… Προς το παρόν αρκούμε στα ωραία live που έχει αυτό τον καιρό στην Αθήνα.
Να προσυπογράψω τη παρότρυνση για μαύρο

Ανώνυμος είπε...

Καλά, με κούφανες…
Και ΄γω νεροχύτης-και γω δεν τα βάφω - και ΄γω ξεσπάω και τα κόβω στους δυο πόντους όταν μου τη δίνει. Κι όσο για το αφύσικο mood…ας μη το συζητάμε…
(μόνο στο πλύσμο των χαλιών τα χαλάμε…).
Γειά σου, φιλενάδα, ελπίζω να τα καταφέρω και να αρχίσουμε να τα ξαναλέμε σύντομα…

Spy είπε...

Μαζί με τα υπόλοιπα να πετάξετε κι αυτό το όργανο γυμναστικής. Αφού ούτε για κρεμάστρα δεν το χρησιμοποιείτε...

@ manetarius:
"αλλοπρόσαλο"
(σιγά μη δεν το πρόσεχα...)

elf είπε...

Όλοι εδώ είστε; Τι ευχάριστη έκπληξη! (Τότε ποιοι έφυγαν τριήμερο και γέμισαν την Ύδρα, τις Σπέτσες και τα Ψαρά; Δεν μας τα λέει καλά ο κύριος Ευαγγελάτος!)

Άπος, αγαπημένε μου, έχω αναρτήσει φωτογραφία, δεν την είδες πάνω-πάνω; Ευτυχώς, όχι σαν τα δικά σου, με φαντάζεσαι; Όσο για τα υπόλοιπα ζωδιακά, δεν με ενημέρωσε η κομμώτρια-αστρολόγα. Αν θες να σου δώσω το τηλέφωνό της να κλείσεις ένα ραντεβού, κουρεύει και αγοράκια. (Επιπλέον, είναι ψηλή, κορμάρα, με μακριά ξανθά μαλλιά. ΚΑΙ Υδροχόος!)

Ντιν, ΨΕΜΑΤΑ! Εγώ δεσμεύομαι όλη την ώρα, με κάθε ευκαιρία, μπορώ να σου πω. Άλλο που μετά το ξεχνάω!

elf είπε...

Μανιτάρι μου! Εδώ είσαι. Ευτυχώς.
Ξύρισέ τα, δε βαριέσαι, ξαναμακραίνουν. Τα χαλιά τα πλένω κάθε χρόνο, ακόμα κι όταν μετά τα δίνω έξω να μου τα πλύνουνε, μ' αρέσει πάρα πολύ να τα πλένω.
Κι ο μπαμπάς μου είναι μεγάλη ιστορία με πολύ γέλιο, θα σας τα γράψω στο επόμενο ποστ. Δεσμεύομαι (για σένα το λέω, Ντιν).

Chmarni, φυσικά και θα ήσουν Υδροχόος! Κι εγώ έτσι νιώθω - βασικά, γιατί έχω ανάγκη να ξέρω πως, άμα θέλω, μπορώ να το κάνω. Λες ν' αρχίσουμε να πιστεύουμε στα άστρα;

Χουλκ!!! Ήρωά μου! Σε σκεφτόμουν πολύ αυτές τις μέρες! Τι ωραία που είσαι ακόμα εδώ! Χάρηκα πολύ που σε είδα και που είσαι Υδροχόος και στο ίδιο mood! Ναι, να τα λέμε!!!


Spy, (εσείς δεν θα έπρεπε να αλλάζετε καμιά πάνα;) το όργανο γυμναστικής το χρησιμοποιούμε ανελλιπώς, ειδικά ο Μάρκος ως διαστημόπλοιο, πειρατικό καράβι, άλογο κλπ.
Εσείς γιατί το λέτε, όμως; Σας φαίνομαι αγύμναστη; Να δω αν λέει τίποτα το ζώδιό μου για το fitness...

Φιλιά σε όλους!!!!!!!

thamnos είπε...

Καλημέρες, σε όποιον σου λέω σεν σε καταλαβαίνω θα του απαντάς...χαίρω πολύ υδροχόος και τελείωσες!

Ο lolek είναι ο γνωστός φίλος του Bolek που βλέπαμε στην ηλικία μας??

Unknown είπε...

Εξαιρετικό τραγούδι.. :)))

Ανώνυμος είπε...

Με γειά το κούρεμα! Άμα σας περισεύει κανένα τραπεζά κι σαλονιού εδώ είμαστε :-p

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.