Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Απλά πράγματα.




Αυτές οι μέρες του Πάσχα πέρασαν όπως και σχεδόν ολόκληρος ο προηγούμενος χρόνος: νεράκι. Πριν προλάβω να φύγω, είχα γυρίσει. Εδώ που τα λέμε, τι να σου κάνει ένα τετραήμερο; Χρειάζομαι τουλάχιστον δέκα μέρες στην εξοχή για να πετάξω από πάνω μου τον χειμώνα. Όλοι μου οι φίλοι έτσι είναι. Συναντιόμαστε στο γραφείο και τις καφετέριες και συγκρίνουμε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια μας. Πολλή κούραση. Κι η άνοιξη ακόμα δεν έχει καταφέρει να μας ξελαγράρει.

Πέρασα, όμως, όμορφα. Πιο πολύ εξαιτίας του γιου μου που αμολύθηκε στα χωράφια και ζήτημα να άκουσε τρία μη όλες τις μέρες. Το βράδυ του έβγαζα τα παπούτσια και οι κάλτσες του γύρω απ' τον αστράγαλο είχαν ένα παχύ-παχύ στεφάνι χώμα. "Καρπούζια μπορούμε να φυτέψουμε εδώ πέρα" του έλεγα. Και δώστου να γελάει. Νομίζω πως αυτό το γάργαρο παιδικό γέλιο είναι η απόλυτη δικαίωση για ένα γονιό - πόσα κλισέ θα αναπαράγω ακόμα;

Λοιπόν, συνοπτικά, ήπια καφέ στο Ναύπλιο, περπάτησα γύρω απ' το θέατρο της Επιδαύρου (το ίδιο το θέατρο ήταν κλειστό), ακολούθησα τον επιτάφιο (όπου ο γιος μου ρώτησε "Μαμά, ποιος είναι ο κύριος Ελέησον;), είδα τα βεγγαλικά της ανάστασης, έψησα και έφαγα αρνί και κοκορέτσι και ήπια τεκίλες στο αγαπημένο μου σκυλόμπαρο του Λυγουριού.

Στο αγαπημένο μου σκυλόμπαρο είχα και μια φοβερά εποικοδομητική συζήτηση περί τέχνης με τον φίλο μου τον Τάκη. Ο Τάκης είναι ένας ωραίος, ελεύθερος σαραντάρης που ζει μόνιμα στο χωριό και ασχολείται με τίποτα. Άντε να ποτίσει πού και πού τις ελιές και να πλύνει το αγροτικό για ν' αστράφτει. Τις υπόλοιπες ώρες του τις περνάει ακούγοντας λαϊκοπόπ τραγούδια του συρμού.

Εγώ γελάω πολύ μ' αυτά τα τραγούδια. "Αφού πεθαίνω για σένα κι εσύ πεθαίνεις για μένα γιατί δεν παντρευόμαστε";;; Ο Τάκης γελάει που γελάω. "Εσύ τι ακούς" με ρωτάει. Εγώ, ρε παιδί μου, όταν πρόκειται για ξένα είμαι κάπως πιο ροκ, του εξηγώ, κι από ελληνικά καθόλου τέτοια, ξέρεις, πιο έντεχνα, Παπακωνσταντίνου, Μάλαμα κλπ. "Δεν ξέρεις τι σου γίνεται " μου απαντάει. "Άκου αυτό που παίζει τώρα. Απόψε φόρα τα καλά σου και γι αγάπη ετοιμάσου γιατί, όπως φαίνεται, θα γίνει μπέρδεμα. Απλά πράγματα. Της το λες και σου απαντάει μ' ένα ναι ή μ' ένα όχι. Ενώ ο Μάλαμας, καταλαβαίνεις ποτέ τι θέλει να πει; Αν τη γουστάρει, ρε παιδί μου, τη γκόμενα τελικά;".

Δεν έχει κι άδικο ο Τάκης, άσχετα με τα γέλια που έκανα εγώ. Άσχετα, επίσης, αν αυτά τα τραγούδια με παραπέμπουν σε αισθηματικές καταστάσεις Β' Γυμνασίου. Πόσο αλλάζουν, όμως, τα πράγματα, μωρέ παιδιά; Η ξαδέλφη της μάνας μου είναι 50 και ο φίλος της 60 κι ανταλλάσσουν sms σαν σχολιαρόπαιδα. Η κολλητή μου είναι λεσβία και κάθε μέρα μου κλαίγεται που δεν την πήρε τηλέφωνο και γιατί δεν την πήρε και τώρα τι να κάνει, να την πάρει αυτή και πάει λέγοντας. Οι γονείς μου είναι μαζί 40 χρόνια και ο πατέρας μου της κρατάει μούτρα γιατί άργησε να γυρίσει απ' τον χασάπη. Κι εγώ παριστάνω την απελευθερωμένη και...ε, όχι, δεν θα βγάλω και τις δικές μου κατινιές στη φόρα!

Απλά πράγματα, λοιπόν. Μικροί-μεγάλοι, στρέιτ ή γκέι, απελευθερωμένοι ή συντηρητικοί, όλοι με τα ίδια στιχάκια καψουρευόμαστε. Μόνο που άλλοι το λένε "Σκότωμα, τα βράδια μακριά σου είναι σκότωμα" κι άλλοι "Τσιγάρο ατέλειωτο, βαρύ η μοναξιά".

...Δεν μου βγαίνει η σύγκριση. Το πρώτο δεν μπορώ να το ακούσω με τίποτα. Αλλά καταλάβατε περίπου τι ήθελα να πω.

(Τώρα, πώς ξεκίνησα από τις αναμνήσεις πασχαλινής εξόρμησης και κατέληξα πάλι στα σεξουαλικά, είναι απορίας άξιο!)

Πολλά φιλιά και καλό ξημέρωμα.







25 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Χμμμ. Αφού καταλαβαίνεις το γιατί, τι ρωτάς???
Έτσι πάει αυτό, σαν το νερό στο αυλάκι!
Καλημέρα!

Rizobreaker είπε...

Ααα ρε Elf!!
Κορυφή ΟΛΟ το ποστ, αλλά το "ποιος είναι ο κύριος Ελέησον" έγραψε!!!! χαχα... Φοβερός ο μικρός!!!

Όσον αφορά τη σύγκριση μεταξύ των "στιχακίων" (μου ακούγεται κάπως αυτό χεχε) είμαι του "τσιγάρου ατέλειωτου" όπως θα 'χεις καταλάβει (κι ας έχω κόψει το κάπνισμα)...

Το γιατί σου γυρνάει στο σεξουαλικό, δε χρειάζεται να το απαντήσεις...
Απλά άστο να συμβαίνει... Υπάρχει τίποτα πιο όμορφο στη ζωή απ' το σεξ και τον έρωτα??
Ναι, σαφώς υπάρχουν κι άλλα, αλλά κατάλαβες τι εννοώ... :p

manetarius είπε...

χαχαχαχααα... τρελλάθηκα με το "ποιός είναι ο κύριος Ελέησον.." χαχαχαχαααα...
Καλώς ήρθες και.. αυτό με τον Τάκη για ξανασκέψου το.. τι πιο ωραίο να μένεις στο χωριό και να κάνετε μαζί..τίποτα;
:))

Φιλιάαααααα!!!

wilma είπε...

2 ερωτήσεις:
Ποιος είναι ο Τάκης?
Ποια είναι η κολλητή σου?

(μετά φταίει ο apos που μας κράζει: "ωραίες φίλες είσαστε!")

Ανώνυμος είπε...

Σας χαιρετίζω, σας στέλνω τις ευχές μου και θέλω να δηλώσω πως μόλις τελείωσα τις "Μικροαστές" (όλα τα κεφάλαια) και θέλω κι άλλο!
Πάνω στο καλύτερο μας κόψατε!

apos είπε...

@wilma: Να αρχίσεις παρτίδες με τον Τάκη. Η μόνη λύση.

Τσουχτρα είπε...

Eκ μέρους του κυρίου Ελέησον ο οποίος δεν επέστρεψε ακόμα, λαμβάνω την τιμή να σας πως καλώς ήρθατε αγαπητή elfoula !

aKanonisti είπε...

Κάθε είδος μουσικής...
έχει την ώρα του....
Εμένα όλα μου αρέσουν...

Το ερώτημα περι σεξουαλικών είναι ρητορικό να υποθέσω...
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Αφού ωρέ είσαι σέξυυυυυυυυυυυ πως να αντέξεις???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

elf είπε...

@ antidrasi+sex: Το γιατί το καταλαβαίνω, παιδί μου, στο "πώς" δυσκολεύομαι! Καλημέρα κι εσύ!

@ rizobreaker: Κι εγώ στο "τσιγάρο ατέλειωτο", φυσικά, ας παρεκλίνω κάπου-κάπου. Όσο για το σεξ και τη σημασία του στις σύγχρονες κοινωνίες, έχω ολόκληρη θεωρία, μια απ'αυτές τις μέρες θα στρωθώ να τη γράψω, να μου πείτε τη γνώμη σας. Σε φιλώ!

@ manetarius: Μανιτάρι μου, ο σπόρος είναι στην καλύτερη ηλικία, δεν προλαβαίνω να μαζεύω ατάκες. Όσο για τον Τάκη...δεν είναι στο στυλ μου, παιδί μου, άσε που θα συναντούσα αντιρρήσεις από το Πρόσωπο. Το "τίποτα", παρόλα αυτά, το ζηλεύω και το παλεύω :-)

elf είπε...

@ wilma: Τη λεσβία κολλητή μου την ξέρεις, μία λεσβία κολλητή έχω! Τα υπόλοιπα θα στα πω αύριο καθοδόν. Ανυπομονώ....!

@ MpinelikoMistress: Καλώς μας ήλθατε. Κι εμένα μου έλειψαν οι Μικροαστές μου, περιμένω την κατάλληλη στιγμή μόνο... Θα τα λέμε!

@ apos: Θα της τα πω αύριο καθοδόν, λέμε!

elf είπε...

@ Tsouxtra: Αν έχεις παρτίδες με τον κύριο Ελέησον, σε παρακαλώ θερμά να μας τον γνωρίσεις - ποτέ δεν ξέρεις! Καλώς σε βρήκα, τσούχτρα μου!

@ aKanonisti: Ρητορικό, βέβαια. Αυτούς τους προβληματισμούς τους έχω λυμένους, ευτυχώς.
Και λέγε-λέγε εσύ ότι είμαι σέξυ, μπορεί και να το πιστέψει κανείς! (Πώς θα το αντέξει δεν ξέρω!). Φιλιά, Θεσσαλονίκη!!!

irlandos είπε...

Άλλη φορά, όταν αναφέρεσαι σε κολλητές σου φίλες, παρακαλώ να διευκρινίζεις (πχ Κολλητή 1, Κολλητή 2, Κολλητή 3 κ.ο.κ).

Όχι τίποτα άλλο, αλλά μέχρι να διαβάσω τα σχόλια, έναν προβληματισμό -όσο να'ναι- τον είχα!

Φιλικά,
Ιρλανδός

Ανώνυμος είπε...

... και μετά ανακάλυψα τον Μήτσο!
(...)
Έχω πέσει με τα μούτρα. Σας αφήνω εδώ το σχόλιο γιατί δεν ξέρω που αλλού να σας το αφήσω, συγχωρέστε με. Σήμερα θα το πάρω μονορούφι και ελπίζω να το τελειώσω μέχρι αύριο το πρωί.
Σας ευχαριστώ που μας το χαρίζετε έτσι απλόχερα :-)

fpboy είπε...

Tελικά ποιός είναι αυτός ο κύριος ελέησον ; χι,χι !
Καλά να περνάς !

κόκκινο μπαλόνι είπε...

ε τότε, να προσθέσω αχτύπητο χιτάκι που, απ'ότι φαίνεται, κολλάει κιόλας. Και Τάκης και Πρόσωπο, σαν να μαζεύεστε πολλοί! Και μετά μου τη λένε εμένα!
Άντε τα κεφάλια μέσα πάλι, γαμώτο!

βιολιστης στη στεγη είπε...

Καλώστο το άταχτο ! Μου φαίνεται πως τα θέλει κι' εσένα ο κ..ος σου, που πάς σε σκυλόμπαρα του Λυγουριού να κάνεις προμόσιον στον Μάλαμα!
Και να πείσεις τον Τάκαρο ότι τη βρίσκεις με τον Παπακωνσταντίνου περισσότερο απ' τον Μακρόπουλο!
(Μεταξύ μας, με μισό μπουκαλάκι, ανεβαίνω στο τραπέζι και με τη Μπεζαντάκου άμα λάχει ναούμ!!!)

chmarni είπε...

Εμένα πάλι και όλο το αλκοόλ του κόσμου να με ποτίσεις, άμα ακούσω τη φράση "Σκότωμα, τα βράδια μακριά σου είναι σκότωμα" και μάλιστα με τη συνοδεία σκυλομπούζουκου, θα ξενερώσω.

Να σαι καλά !!!

thamnos είπε...

Ξεκούραση μετά τα 90 εμείς...οι γονείς.
Θέλω πληροφορίες για το που σπούδασε ο Τάκης? θέλω να παρακολουθήσω τα σεμινάρια και να γίνω ο γκουρού αυτού του επαγγέλματος!
Στο ίδιο ΑΕΙ πρέπει να πήγε και ο καταλληλότερος...

elf είπε...

@ irlandos: Ιρλανδέ μου, για να σου το ξεκεθαρίσω, στην κλίμακα με τις κολλητές μου, η συγκεκριμένη έχει το νούμερο 8. Τις πέντε πρώτες θέσεις καταλαμβάνει δικαιωματικά η Βίλμα, την 6η η Αντόμιελ, την έβδομη μία που δεν ξέρετε κοκ. Η αλήθεια είναι πως έχω ένα σωρό φίλες. Και μην αρχίσουν τώρα οι άλλοι για τις γυναικείες φιλίες...τα έχουμε καταρρίψει αυτά. Καλημέρα!

@ MpinelikoMistress: Περιμένω το σχόλιό σας. Ευχαριστώ.

@ fpboy: Κι εσύ, φωτογράφε!

elf είπε...

@ κόκκινο μπαλόνι: Αχτύπητο indeed! Και τα κεφάλια μέσα ομοίως. (Αλλά, όπου να 'ναι θα βγούνε οι γαμπίτσες). ΥΓ Ευτυχώς που ο Τάκης δεν διαβάζει μπλογκς, θα με περνούσε για τρελή ο άνθρωπος!

@ βιολιστής στη στέγη: Προμόσιον στον Μάλαμα, πολύ καλό! Τι να κάνω, βιολιστή μου, πολιτιστικές εκστρατείες στην ελληνική επαρχία. Σαν την Μπεζεντάκου κι εγώ! Πολλά πολλά φιλιά.
@ chmarni: Το φαντάζεσαι; Η αλήθεια είναι πως δεν άντεξα να ακούσω τι λέει παρακάτω το συγκεκριμένο άσμα, αλλά δεν είναι φοβερό το πόσος κόσμος ψήνεται μ' αυτά; (Όχι δεν είναι, εδώ ψηφίζουν 80% ΠΑΣΟΚ και ΝΔ). Καλημέρες!

@ thamnos: Θάμνε μου, την καλύτερη ατάκα την έχει πει ο αδελφός μου, ο οποίος παρεπιπτόντως δεν έχει παιδιά. Όταν κάνεις παιδί, είναι σαν να μην ξαναπηγαίνεις διακοπές ποτέ στη ζωή σου!


@ everybody: Να παρατηρήσω πως εκτός από τα σκυλοτράγουδα και το καλαμπόυρι,ΟΛΟΙ σταθήκαμε ιδιαιτέρως στο ότι ο εν λόγω Τάκης περνάει τον καιρό του κάνοντας τίποτα. Μήπως να σκεφτούμε την πιθανότητα ίδρυσης κινήματος; Σας φιλώ - μόλις γύρισα από τρελό ΣΚ στην Καλαμάτα, λεπτομέρειες οσονούπω.

Ανώνυμος είπε...

(Σας παραθέτω το σχόλιό μου για τον "Μήτσο"):

Εξαιρετικό! Είναι τελικά πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις ε; Και άμα είσαι τυχερός, μπορεί να βρεθεί στη ζωή σου κάποιος Μήτσος να σου ανοίξει τα μάτια...
Πέρασα πολύ ωραία διαβάζοντάς το. Και τελειώνοντας, με προβλημάτισε.
Μου άρεσε το τέλος. Γλυκόπικρο.

kanenas είπε...

Καλώς σε βρίσκω elf.
Να ‘σαι καλά, μου έφτιαξες τη διάθεση...

Πάντως όλα τα λεφτά είναι ο Τάκης!

irlandos είπε...

Για πέρνα και από τα μέρη μου, να δεις την εκπληξούλα που σού έχω:
Στο σημερινό μου post (29-4-09) σού έχω ειδικά αφιερωμένο χιουμοριστικό "άζμα".

Φιλικά,
Ιρλανδός

Madame Bovary είπε...

Το πιτσιρίκι σου έπιασε το νόημα!

Appelsinpigen είπε...

χαχαα

μπραβο στο μικρό!

μ εκανε να γελάσω πολύ!! αυτές οι απορίες των μικρών είναι απίστευτες...

ανήκω στη δική σου κατηγορία κι εγώ, δλδ προτιμώ να εκφραστώ με μάλαμα, παπακωνσταντίνου (θανάση) και με άλλους έλληνες κ ξένους καλλιτέχνες...
απο κει κ πέρα ο καθένας να εκφραστεί θέλει.. με τον τρόπο του!

καλό σου απόγευμα!!!!
8α περνάω να τα λέω μια κ ανηκουμε στην Ξωτική οικογένεια και οι δυο!φιλιαάαα

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.