Τρίτη 29 Απριλίου 2008

Ανασκόπηση Πασχαλινού Τύπου - με χρονοκαθυστέρηση.



Πάει κι αυτό το Πάσχα. Έτσι όπως ήταν έμοιαζε πιο πολύ με Χριστούγεννα: βροχή, κουβέρτες, αναμμένο τζάκι - μόνο η γαλοπούλα έλειπε για να ολοκληρωθεί η ψευδαίσθηση. Κι όμως περάσαμε ωραία. Κοιταχτήκαμε καλά-καλά, κοιμηθήκαμε αγκαλίτσα, γελάσαμε, τεμπελιάσαμε. Όλα αυτά που μας είχαν λείψει τους προηγούμενους μήνες και στριμώξαμε να χωρέσουμε σ' ένα τριήμερο. Και ορκιστήκαμε να μη μας ξαναλείψουν.
Επιπλέον απ' τα χριστιανικά - που δεν μας ψήνουν ως οικογένεια και τα ψιλοαποφεύγουμε - τηρήσαμε τα δικά μας ήθη κι έθιμα που σηματοδοτούν κάθε φορά τις γιορτές μας. Χαζέψαμε. Βάλαμε στόχους αυτοβελτίωσης και ορκιστήκαμε πως αυτή τη φορά θα τους τηρήσουμε. Λιώσαμε στη μικρή οθόνη. Είδαμε γιαγιάδες και παππούδες, τηλεφωνηθήκαμε με ξεχασμένους συγγενείς. Φάγαμε και ξαναφάγαμε κι ακόμα τρώμε. Αγοράσαμε βιβλία. Πάρα πολλά βιβλία για όλους μας. Παιδικά, μεγαλίστικα και φιλοσοφικά. Ξεκινήσαμε να τα διαβάζουμε και ευτυχώς μας αρέσουν πολύ, ιδίως τα παιδικά.
Και ενημερωθήκαμε από τον γραπτό τύπο (εγώ, δηλαδή, γιατί από τους άλλους δυο ο ένας ενημερώνεται καθημερινά ένεκα επαγγελματικής διαστροφής και ανάγκης και ο άλλος τα κάνει κολάζ).
Και ιδού τι έμαθα από τις πασχαλινές εφημερίδες- εσείς πιθανότατα τα έχετε πληροφορηθεί ήδη, αλλά εγώ, που τις διαβάζω με χρονοκαθυστέρηση, έμεινα καθυστερημένα μαλάκας:
  • Μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα, έγκυος στον έβδομο μήνα, παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από απορριμματοφόρο ενώ έψαχνε ανάμεσα στα σκουπίδια του ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων για να βρει κάτι να φάει. Κανένα σχόλιο.
  • "Για να γεμίσει το ρεζερβουάρ ενός μεγάλου αυτοκινήτου με βιοαιθανόλη, απαιτείται ποσότητα βρώσιμων δημητριακών που θα μπορούσε να θρέψει ένα άτομο για έναν ολόκληρο χρόνο" είπε ο κος Μπράουν, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πολιτικής της Γης. Δεν γνωρίζω τον συγκεκριμένο κύριο, ούτε το Ινστιτούτο του και δεν μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι την κρίση του, όμως σύσσωμος ο Τύπος μας έχει μουρλάνει με τη φτώχεια που βασανίζει μεγάλο τμήμα της ανθρωπότητας. Φταίνε τα βιοκαύσιμα; Όχι. Φταίει ένας φαύλος κύκλος που ξεκινά από τους κερδοσκόπους της αγοράς παραγώγων που "παίζουν" πετρέλαιο και εμπορεύματα στις χρηματαγορές του πλανήτη, την τιμή του δολαρίου που πέφτει και εκσφεντονίζει τις τιμές των τροφίμων, την έλλειψη σε αγρότες και γεωργική γη που προκαλούν οι νέες συνθήκες σε όλον τον κόσμο, τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες των λαών, σ' έναν σωρό πολέμους και αναταραχές που έτσι κι αλλιώς δυσχεραίνουν τα πάντα και, φυσικά, στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία που αντιλαμβάνεται τα προβλήματα πάντα από τη σκοπιά του κεφαλαίου. Αλλά, και γαμώ τον καπιταλισμό μου γαμώ, αφού ξέρεις ότι συμβαίνουν όλα τα παραπάνω σ' αυτό το καταραμένο σύστημα, είναι ανάγκη να διατυμπανίζεις πως το ρεζερβουάρ σου έχει πιο ευαίσθητο στομάχι από τον προλετάριο;
  • Η Ελλάδα κινδυνεύει να αποβληθεί από το διεθνές σύστημα εμπορίας ρύπων. Oh, yes υπάρχει και τέτοιο εμπόριο, καρανόμιμο βεβαίως. Θα το έχετε ακούσει και ως Πρωτόκολλο του Κιότο. Δεν έμαθα ακριβώς τη διαδικασία αλλά το κόλπο έχει περίπου ως εξής: οι χώρες που έχουν μεγάλη καβάτζα σε ρύπους αγοράζουν δικαιώματα από άλλες, κακόμοιρες, που δεν έχουν βιομηχανική ανάπτυξη και τέτοιες αηδίες, κι ενώ ο κοσμάκης συνεχίζει να ψοφάει από τον αέρα που ανασαίνει η παγκόσμια ατμόσφαιρα είναι πεντακάθαρη ωσάν τον αέρα του βουνού! Πληρώνουμε ως χώρα κάτι παραπάνω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Όσο για την επικείμενη αποβολή της Ελλάδας οφείλεται στην αμέλεια ή τεμπελιά των υπευθύνων να καταμετρήσουν επακριβώς τους δικούς μας ρύπους. Τι εμπόρια και αηδίες, θα σκέφτηκαν οι παραπάνω υπεύθυνοι, δεν το παίζουμε στο Στοίχημα που έχουμε και ρέντα ως Χριστιανοί και ως Έλληνες; (Λέτε να έχει ενταχθεί και αυτό το εμπόριο στην αγορά παραγώγων; Μια ιδέα ρίχνω).
Αυτά και εις άλλα με υγεία. Με έχει πιάσει η γκρίνια μου, δεν είναι να διαβάζω εφημερίδες. Μην πιάσω και τα δελτία ειδήσεων γιατί άκουσα στο εναλλακτικό Star πως η Ελεωνόρα Μελέτη είπε πως η Ζωή Λάσκαρη είναι 75 χρόνων (Ζει η Ζωή Λάσκαρη; Και ποια είναι η Ελεονώρα Μπεγλέτη; που ρώτησε και η κολλητή μου, η οποία δεν έχει τηλεόραση κι έχει σώας τας φρένας).

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ πολύ για τις ευχές σας. Φυσικά έπιασαν. Τα λέμε.

6 σχόλια:

Christina Noe είπε...

Ρε που πάμε?.....
Γνωστή και μη εξαιρετέα φράση και φυσικά πάντα επίκαιρη!....
Καλώς όρισες!!Χαίρομαι που περάσατε καλά με τους άνδρες της ζωής σου!
Φιλιά πολλά!

Laplace είπε...

πωπω elf σε τρομερη φαση εισαι κ εσυ,σαν το μαγικό ρομποτάκι,εχεις τις γκρινιες σου..

ωραια ειναι να τα χωνουμε ομως..
ΛΟΙΠΟΝ,για να κανουμε μια σύνοψη η ελεονωρα μελετη ειναι μια παρουσιαστρια που ηταν στα αζητητα του αλτερ κ ελεγε τα μονολεπτα δελτια ειδησεων κ εδω κ 2-3 χρονια κανει τον Πρωινο Καφε..Ειναι η περιφημη παρουσιαστρια που δηλωσε περσι οτι ειναι συντηρητικη κ θα παντρευτει παρθενα και φυσικα αλλαζει συντροφο καθε εβδομαδα..Μαλλον ηταν για το θεαθηναι οι δηλωσεις :P

Για καυσιμα,ΑΛΗΘΕΙΑ ο Μπους,δεν ειχε πει οτι κανει τον πολεμο στο Ιρακ κ οταν νικησουν ολοι θα εχουμε φθηνα καυσιμα?τι να πεις απο εκει κ περα,δεν ασχολουμαι καν με το παιχνιδακι τους..

Για την 17χρονη δεν θα σχολιασω..Η ελλαδα ειναι κρατος προνοιας,καλο το ανεκδοτο μου?

Για τους ρυπους,ο Δημας 4 χρονια τα ελεγε ΣΥΝΕΧΩΣ σε διαφορους ραδιοφωνικους κ τηλεοπτικους σταθμους αλλα απο κυβερνηση ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ..

Kαλως ορισες,χαιρομαι που οι ευχες μας πιασαν τοπο κ περασες καλα!

dr.SeenG είπε...

Καλημέραααααααα Elf. Μια δυσάρεστη είδηση, όταν πραγματοποιείται σε ημέρες εορτών... είναι δυο φορές δυσάρεστη. Να προσθέσω στα δικά σου το θάνατο του Μάριου Τόκα και τον εγκλεισμό 42χρονης Αυστριακής από τον πατέρα της για πάνω από 20 χρόνια (συν τους βιασμούς).
Χαίρομαι που πέρασες καλά. Και επανήλθες δυναμικά. Φιλάκια!

elf είπε...

Σας ευχαριστώ και τους τρεις. Όντως με έχουν πιάσει τα νεύρα μου, το παθαίνω κάθε τόσο, μάλλον πιάνομαι απ' το πολύ καθισιό στον "καναπέ". Χαίρομαι που σας ξαναβρίσκω, φίλοι μου, πάντα ευπρόσδεκτοι!

giannis είπε...

tv= trelo bariemai
thleblamena ktl

Μαριλένα είπε...

Elf, καλημέρα, μοιάζουμε σ΄αυτό κι εγώ μαζεύω νοερά ειδησάρια που με τρομάζουν και με κινητοποιούν. Συνεχίζω την ανάγνωση του blog.

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.