Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

Ο μήνας έχει 13.


"Ξωτικό απομακρυνόμενο" τιτλοφορούταν η φωτογραφία του προηγούμενου ποστ και απομακρύνθηκε τόσο πολύ που μετά δεν έβρισκα το δρόμο να γυρίσω.

Αρχίζει η εποχή του χρόνου που υπάρχουν πραγματικά πολλά να κάνω. Έχω βάλει και κάτι άγρια ντεντλάινς στον μη ξωτικό εαυτό μου...δυσκολεύομαι να σας παρακολουθήσω.

Μόνο με τις Μικροαστές προσπαθώ να είμαι συνεπής κι αυτό γιατί το έχω υποσχεθεί σε πολλούς και δεν μπορώ τώρα να κάνω πίσω.

Εντωμεταξύ, ο μήνας έχει 13 και στο πορτοφόλι μου δεν έχω δεκάρα! Πώς τα καταφέρνω έτσι; Οκ, η σχέση μου με το χρήμα είναι λίγο αφηρημένη, μπορώ να φύγω απ' το γραφείο με το μηνιάτικο κι ώσπου να φτάσω σπίτι να 'χω ξοδεψει αβίαστα το μισό, μπορώ και να κυκλοφορώ με 300 ευρώ για δυο βδομάδες και να μη χαλάσω φράγκο. Εξαρτάται που θα βρεθώ.

Αλλά, μου υπενθύμισε προχτές το Πρόσωπο πως, ένα μηνιάτικο το χρόνο πάει υπέρ Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και πατρίδος. Κι αναρωτιέμαι: το παιδί μου πάει σε ιδιωτικό σχολείο γιατί στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό τους πληρώνουν όποτε το θυμηθούνε, δηλ. σπάνια, και πέρσι είναι ζήτημα αν κάνανε τρεις βδομάδες μάθημα όλο το χρόνο. Επίσης, τον πηγαίνω σε ιδιώτη γιατρό γιατί δεν μπορώ να προγραμματίσω πότε θα αρρωστήσει για να έχω προνοήσει να κλείσω ραντεβού στο ΙΚΑ. Συνακόλουθα, που λένε και οι μαθητές της Α' λυκείου, πληρώνω διόδια απ' όπου κι αν περάσω, χρυσά τα είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, σώβρακα, βιβλία), η τράπεζα μου δίνει επιτόκιο για το πενιχρό μου υστέρημα περίπου 0,0002%, ενώ μου χρεώνει το δάνειο τοκογλυφία και οι υπουργοί κλαίγονται νυχθημερόν στα κανάλια πως δεν έχουνε τσακιστή δεκάρα.

- Και τι τα κάνουν τόσα λεφτά που μαζεύουν απ' τους φόρους; ρωτάω η αφελής.
- Τα δίνουν επιδοτήσεις στους πλούσιους, μου απαντάει.

Κι αναρωτιέμαι: αν είναι τα ωραία μου λεφτάκια να τα δίνω στο κράτος για να τα δίνει στο Βγενόπουλο και το Λάτση, γιατί να μην τους τα δίνω κατευθείαν εγώ; Να αναλάβει ο κάθε πολίτης έναν μεγαλοεπειχηρηματία και κάθε πρώτη του μηνός να του αποδίδει το φόρο που του αναλογεί. Να πάρω εγώ πχ το Λαμπράκη, να του δίνω αυτοπροσώπως το φάκελο με το χρήμα, να ξέρει από πού τα παίρνει, να μου 'χει κι υποχρέωση. Να κάνει μια προσευχή το βράδυ πριν κοιμηθεί: "Αχ, Παναγίτσα μου, φύλα απ΄το κακό αυτό το χρυσό κορίτσι, την Ελφ, να μου φέρνει κάθε μήνα τα λεφτάκια μου να μην πεινάσω!".

Ναι, μου φαίνεται πιο λογική αυτή η πρόταση. Κι εκείνοι θα παίρνουν αυτά που τους πρέπει και τη γραφειοκρατία θα πατάξουμε και θα συσφίξουμε και τις σχέσεις μας με τις ανώτερες κοινωνικές τάξεις.

Σας φιλώ. Πάω στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών να καταθέσω την πρότασή μου στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου και της ανοιχτής διαβούλευσης. Δεν μπορεί: όλο και κάποιος θα την πάρει στα σοβαρά!

16 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Μπορείς να προσθέσεις καλό μου ξωτικό... δίπλα από τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών... να έχουν και καμιά ολόσωμη ημίγυμνη φωτό... Ωστε να ξέρουμε ποιος μας γαμεί????
και να διαλέγουμε κάποιον της αρεσκίας μας????

Ως σοσιαλιστές... θα καταλάβουν την αξία του φαντασιακού... και ίσως το λάβουν υπόψην....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣΤΑ "ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΗ"........

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΕΡΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ!

ΠΛΗΡΩΘΗΚΑ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΟΝΟ.....ΣΑΣ ΛΕΩ ΜΟΝΟ 800,00€.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΠΟΥ; ΠΟΥ ΓΑΜΩΤΟ ΜΟΥ ΠΟΥ; ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΓΙΑ ΓΑΛΑ, ΚΑΝΑ ΚΡΙΤΣΙΝΙ & ΨΩΜΙ ΘΕΛΩ 9,00 - 10,00€!!!!

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑ & ΕΛΛΕΙΜΑ!!!! ΠΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΠΟΥ;

ΗΛΙΑΝΑ

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΧΑΛΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ 3/4
ΜΙΣΘΟΥ ΜΟΥ!!!!

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΘΩ ΣΤΙΣ 6-9/12!!!!!

ΗΛΙΑΝΑ

aKanonisti είπε...

Και ένα αΖμα.. να "ντύσει" την ανάρτηση....
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

http://www.youtube.com/watch?v=-VQXUDvkLE8&feature=player_embedded

chmarni είπε...

Ελένη εδώ και δύο χρόνια έχω φτιάξει μια μικρή εταιρία, στην οποία είμαι αφεντικό, υπάλληλος, μηχανικός, βοηθός μηχανικού, πωλητής, βοηθός λογιστή, γραμματεία, καθαρίστρια και άλλα πολλά που τώρα δεν μου έρχονται. Εδώ λοιπόν και δύο χρόνια ψάχνω κάνα πρόγραμμα να πάρω και εγώ καμία επιδότηση, αλλά με κάποιο μαγικό τρόπο, το εκάστοτε τρέχων πρόγραμμα δεν αναφέρεται στη περίπτωση μου.
Θα ήθελα λοιπόν να σου ζητήσω να χρηματοδοτήσεις τη δική μου επιχείρηση. Και για να κάνω τη πρόταση μου πιο δελεαστική, σου υπόσχομαι ότι όπου υπάρχει το logo της εταιρίας μου, θα αναφέρεσαι ως σπόνσορας. Έτσι για παράδειγμα κάθε Fax ή επιστολή που θα αποστέλλω, μεταξύ άλλων θα αναγράφει σε ευδιάκριτο σημείο Sponsored by ELF. Και φυσικά θα δημιουργήσω ένα χώρο στην ιστοσελίδα της εταιρίας που θα αφορά χορηγούς και θα σε βάλω στη πρώτη θέση.
Να έχεις ένα καλό ΣΚ.

elf είπε...

@ akanonisti: Τους στίχους του άσματος που έχεις βάλει στο gmαil σου είδα πρωί-πρωί και μου 'ρθε η ιδέα! Άρα σε χρήζω συνεισηγήτρια της πρότασης , να πάρουμε μαζί τα κρέντιτς αν πετύχει!
Όσο για τη φωτο, θα το προσπεράσω: ποιον από τους κροίσους μας θα άντεχες να δεις γυμνό;;;


@ Ηλιάνα: Καφεδάκι στην πλατεία και πολύ μας είναι! Πλάκα-πλάκα, αυτό με τον φούρνο το έπαθα κι εγώ: ψωμί και γάλα, πάει το τάληρο! Λες ν' αρχίσουμε να ζυμώνουμε;;;;


@chmarni: Χα, καλά το είχα καταλάβει πως είσαι καπιταλιστής!
Οκ, θα είσαι ο προσωπικός μου επιχειρηματίας! Εγώ θα χρηματοδοτώ (τα κονόμησες) κι εσύ θα προμοτάρεις!

Το 'λεγε το ζώδιό μου πως θα κλείσω μια καλή μπίζνα σήμερα!



Καλό ΣΚ σε όλους, μάγκες!

aKanonisti είπε...

Χμ... δεν ξέρω.....
Θα έλεγα Τζίγκερ... αλλά... είναι πολύ χαζός....
Κλαψ....
(κουσούρι και αυτό να μην αντέχω τους χαζούς Κροίσους....)

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


Υ.Σ. Να περιμένω ποστ...και για το Αντε γαμίσου Αρσεναλ????

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαα

Coffeemug είπε...

Βρε παιδία πώς κάνετε έτσι! 16 Ιανουαρίου τελειώνουν οι 100 μέρες. θα έχουν όλα διορθωθεί. Θα τρέχει το χρήμα άφθονο. Ετσι δεν έταξε? Μήπως κάνω λάθος;

Σουζάνα Xατζηνικολάου είπε...

Γεια σου Ελένη μου!
Να ΄σαι καλά, το ποστ σου μου ξεκαθάρισε το τοπίο. Είχα κι εγώ την ίδια απορία με ΄σένα αλλά τώρα μου την έλυσες. ;P
Άσε γιατί κι εγώ έχω να ψωνίσω κάτι καινούριο δεν ξέρω κι εγώ από πότε. Καθόλου καλά δεν πάνε τα πράγματα. Προς το παρόν αγοράζω μόνο νερό, ηλεκτρικό, τηλέφωνο και κοινόχρηστα.

ΥΓ. Ευχαριστώ και για το σχόλιο. Φιλιά :)

manetarius είπε...

Εγώ μπορώ να αναλάβω τον Κόκαλη; Έχει αφήσει κάτι παιχνίδια "απλήρωτα" τελευταία και υποψιάζομαι οτι η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα του Θρύλου! Μέχρι κι από τις γριές (βλ. Ηρακλής) χάσαμε... δεν δικαιολογείται... το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι και δη ο γαύρος!

(τι είπα πάλι η φίλαθλος;)

υ.γ. άσε που στα γήπεδα έχει κι ωραίο βρώμικο! :)

Ανώνυμος είπε...

... και τα σιδεράκια κοστίζουν 3.000 ζεστά και λαχταριστά...
Για να μην πω για τα μαθήματα Αγγλικών και Γερμανικών...
Φιλενάδα κι εγώ χωρίς δεκάρα είμαι.
Κατέθεσε σε παρακαλώ την πρότασή σου, μπας και καταφέρω να πάρω κανένα στρινγκ...

habilis είπε...

Eγώ δεν έχω μία ,αλλά τώρα με τη διαβούλευση μια χαρά την βγάζω.
Μου αρέσουν και οι λαικές παροιμίες :
Zήσε Μάι μου να φάς τριφύλλι .
Μιά χαρά.
Τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας δικά τους .

wilma είπε...

Επιτρέπεται να επιλέξω επιχειρηματία από το εξωτερικό? Διότι θέλω να αναλάβω τη χρηματοδότηση του Louis vuitton ώστε να αλλάξει το λογότυπό του από LV σε FV που είναι τα δικά μου αρχικά. (έχω όραμα).

beth είπε...

ελφ μου!
εφαγα στη μουρη 2 αφεντικα, απολυθηκα απο 2 δουλειες και κοπηκα σε μπολικα μαθηματα εξετιας της δουλειας
και εχω 0 ευρω στην τσέπη μου τωρα :(
πως μπορει να γινεται αυτο μου λες?

kikop80 είπε...

Μια λύση είναι καθημερινά στην γρηγορούσα στην Πλάκα για τσάμπα φανουρόπιτα!!!
Μιλάμε κάθε μισάωρο κόβουν ένα κάρο!!!
Καφεδάκι σε θερμός βόλτα και κεκάκι από την εκκλησία για βούτημα!!!

Κάτω τα χέρια από τον κλήρο!!!
:-DD

Unknown είπε...

Είστε σε αναζήτηση ενός πραγματικού δανείου ?? Μήπως χρειάζεστε ένα δάνειο οποιουδήποτε είδους και για οποιοδήποτε λόγο ?? Ψάχνετε να αγοράσετε ένα νέο σπίτι και χρειάζεστε ένα δάνειο ?? Είμαστε επιτέλους εδώ για να βοηθήσουμε, όπως σας προσφέρουμε αξιόπιστες δάνεια με επιτόκιο μόλις 2%. Πρόκειται για μια άδεια και πιστοποιημένη επιχείρηση δανείου και είστε 100% σίγουροι για να πάρει αυτό το δάνειο από εμάς τη στιγμή που θα εφαρμοστεί, ενδιαφερόμενοι δανειολήπτες είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας τώρα στο (Freemanloanfinance@gmail.com), www.freemanfinance.webs.com και να φτάσει εκεί δάνεια σήμερα.

Ευχαριστώ.
Jamie Freeman
Website: www.freemanfinance.webs.com
τηλέφωνο: +13234024181

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.