Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Καλά, δε θα πούμε τίποτα για το αποτέλεσμα των εκλογών;





Το πόσο έξω έπεσα στην εκτίμησή μου γι αυτές τις εκλογές δε λέγεται! Όλη τη βδομάδα έκανα τις προβλέψεις μου σ’ όποιον ήταν αρκετά κοντά (μέσα στην ατυχία του) ώστε να με ακούει. Προς το τέλος της, της βδομάδας, τις διατράνωνα αδιακρίτως με ύφος μεταξύ Ηλία Νικολακόπουλου και κυρίας Σούλας–αυθεντικό κληρονομικό χάρισμα: το ΠΑΣΟΚ δεν θα ξεπεράσει το 40% με τίποτα, η ΝΔ γύρω στο 35, ΚΚΕ κοντά στο 9, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ λίγο πάνω από 5%. Α, και οι Οικολόγοι στη Βουλή.


Γενικά είμαι πολύ καλή στις προβλέψεις. Δεν πετυχαίνω τίποτα. Το μυαλό μου αδυνατεί να αναγνωρίσει το απλό και να παίξει ας πούμε το 1,01 στον άσσο της ΑΕΚ απέναντι στον Αίαντα Πικερμίου. Συνήθως, θα πάρω μια ξεκούδουνη πληροφορία, ότι πχ παντρεύτηκε επιτέλους ο προπονητής του Αίαντα και θα σκεφτώ «δεν μπορεί, αφού παντρεύτηκε θ’ ανέβει η ψυχολογία του και θα κερδίσει». Και θα πάω στο πρακτορείο να παίξω το διπλό που δίνει 275,3 και να πάρω τα τρία μου.


Έτσι και με τις εκλογές. Έχω μπλέξει με κάτι αλήτες κουμμούνια, προοδευτικούς, σκεπτόμενους, κουλτουριάρηδες (υμών συμπεριλαμβανομένων) που ακούνε ωραίες μουσικές, συχνάζουν στα πιο ψαγμένα μέρη, βλέπουν ευρωπαϊκό σινεμά και δεν ψηφίζουν δικομματισμό, ρε παιδί μου!


Και νομίζω πως όλος ο κόσμος είναι έτσι. Κλείνω τα μάτια μου και δε βλέπω πως όπου πάμε είμαστε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Πώς υπάρχει ένας ολόκληρος λαός που βλέπει Πάμε Πακέτο και περιμένει να διοριστεί από τον κομματάρχη του χωριού του. Που ονειρεύεται να βγει Σταρ Ελλάς και μίστερ Νέος Ζαφείρης Μελάς. Και που αδυνατεί να σκεφτεί, τέλος πάντων. Όχι δε θέλει. Δε μπορεί.


Το Πρόσωπο λέει πως είμαι βουλησιαρχική. Με την έννοια ότι οι προβλέψεις μου απηχούν τη θέλησή μου και μόνο. Και μάλλον έχει δίκιο. Γιατί μισό χρόνο τώρα υποστηρίζω σθεναρά πως ο κόσμος δεν είναι έτσι όπως τον παρουσιάζουν τα δελτία του Σταρ. Πως ενδιαφέρεται για τα κοινά, πως σκέφτεται και δρα, πως δεν ακολουθεί την πεπατημένη, προτείνει και διεκδικεί. Τουλάχιστον, μια μεγάλη μερίδα του.


Παπάρια. Μια μειοψηφία, μάλλον. Οι ίδιοι και οι ίδιοι που συχνάζουν στα στέκια μου και μου παρουσιάζουν τη διαστρεβλωμένη μου εικόνα του πραγματικού.


Και δεν μ’ αφήνουν να παίξω ένα στοίχημα της προκοπής, μα τη φάρα μου (που λέει κι ο γιος μου)!



EDIT


Ξέχασα το σημαντικότερο (και μιλάω και για στοιχήματα, τρομάρα μου)! Ο αγαπημένος scarface είναι ξανά στη μπογκόσφαιρα! Δεν ξέρω για πόσο, οπότε τρέξτε να τον δείτε!

21 σχόλια:

chmarni είπε...

Άστα Ελένη… Και εγώ κάπως έτσι τη πάτησα. Η Σιγουριά μου για το Βατερλό του δικομματισμού ήρθε δε να μεγιστοποιηθεί, όταν ο πατέρας μου απογοητευμένος, μετρούσε τις χαμένες ψήφους του ΠΑΣΟΚ (το ψηφίζει σταθερά από ιδρύσεως του). Μετρούσε λοιπόν και έλεγε 2 χαμένες ψήφους από εμένα και τον αδερφό μου και άλλες 2 από τα ανίψια του, 4 συνολικά. Και στο τέλος αναρωτιόταν… Μα πως θα κάνουμε κυβέρνηση ???
Την ώρα λοιπόν της μετάδοσης των αποτελεσμάτων πετούσα από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα. Έτσι φτάνοντας στην Αθήνα τον πήρα τηλέφωνο να του πω ότι έφτασα καλά. Και εκεί με πληροφόρησε για τα ποσοστά.
Τι διάολο ρε γαμώτο σε άλλη χώρα ζω εγώ και σε άλλη οι υπόλοιποι ψηφοφόροι ??? Ήμαρτον με τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέου… Και όπως λέει και ο Πανούσης εμείς θα πεθάνουμε και αυτοί θα κυβερνούν ακόμα.

kalo paidi alla... είπε...

Καλωσήρθατε στην Ελλάδα τη μόνη χώρα με κληρονομική δημοκρατία!

wilma είπε...

Mα 10% διαφορά? και καλά η διαφορά. να έχει ο ένας 34 και ο άλλος 44%? εγώ με το ζόρι έβλεπα να σχηματίζουμε κυβέρνηση (ως λαός, όχι ως παράταξη) ακόμη και με την επαναληπτική ψηφοφορία που θα άλλαζε ο εκλογικός νόμος και θα έπαιρνε ο πρώτος 50 έδρες bonus. τι να πω? άσε που ακόμη κι αυτοί που νόμιζα ότι θα μείνουν εκτός βουλής μέσα είναι! τι διάολο! τα υπολοιπα από κοντά.

irlandos είπε...

Λοιπόν και η δικιά μου η παρέα κάπως έτσι είναι, όπως περιγράφεις τη δική σου. Αν αθροίσουμε τα άτομα αυτών των παρεών και των παρόμοιων - και δεδομένου ότι πρόκειται για διαφορετικές παρέες, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι θα έπρεπε να είναι ... κόμματα εξουσίας. Οπότε (ερωτώ) πώς γίνεται οι 8 στους 10 να ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ? Προφανώς δεν είχαμε επικοινωνία με άτομα του "αντιπροσωπευτικού δείγματος" του πληθυσμού.

Τους Οικ-Πράσινους κι εγώ περίμενα ότι θα μπουν στη Βουλή. Τώρα ξέρω γιατί: είμαι βουλησιαρχικός !

Φιλικά,
Ιρλανδός

Adomiel είπε...

Διαφωνώ...! Μα εντελώς...! Ούτε για τα μπάζα είναι όλοι όσοι ψηφίζουν δικομματισμό κι ούτε τόσο ωραίοι τύποι και σκεπτόμενοι όλοι όσοι δεν ψηφίζουν...!

Και αναφέρομαι στα σχόλια... τη φιλενάδα μου ξέρω καλά ποιος τη χάλασε...! :p

thamnos είπε...

Η αγανάκτηση τη ύστατη στιγμή έβγαλε το αποτελέσμα.
στα "καφενεία" όλοι ψηφίζουν κάτι άλλο, κάτι ιδεατό και σωτήριο...

elf είπε...

Οκ! Φαίνεται ότι τελικά κάτι θα πούμε. Κι επίσης πως δεν έπεσα μόνο εγώ τόσο έξω.

@ chmarni: Εγώ άκουγα τον Καλαμούκη στον Σκάι και γελούσα, τουλάχιστον! Δίκιο έχει ο Πανούσης: προσπαθούσα να εξηγήσω στον γιο μου πως δεν έχουμε πια μοναρχία στην Ελλάδα γιατί θέλουμε εμείς να αποφασίζουμε ποιος θα μας κυβερνά κι όχι να διορίζει ο κάθε βασιλιάς τον γιο του. Ναι, καλά!

@ καλό παιδί αλλα...: Κάπου το άκουσα κι εγώ. Νομίζω, η πιο εύστοχη ατάκα των τελευταίων ημερών!

@ Βίλμα: Εμείς τα λέγαμε κι όλας! Τι στο καλό, σε άλλη χώρα ζούμε;

elf είπε...

@ Ιρλανδό: Ιρλανδέ μου, μάλλον πρέπει να κάνουμε μια βόλτα στον πραγματικό κόσμο που έχει άλλα μυαλά. Για πες τι έγινε και με σας, πώς έγινε το ΝΑΙ; Και, κατά τη γνώμη σου, έπρεπε να γίνει;

@ Adomiel: Βασίλισσά μου, ξέρεις τι κακές παρέες κάνω και δευτερευόντως πόσο προβοκατόρισσα μπορώ να γίνω για να στηρίξω μια άποψη. Όμως, έχω να σε δω πάααρα πολύ καιρό - εσύ, τουλάχιστον, με γειώνεις με την πραγματικότητα. Σ' έχω επιθυμήσει τρελά. Πάρε τηλέφωνο!

@ Θάμνος: Η αγανάκτηση, η συνήθεια, ξέρω γω; Μερικές φορές αναρωτιέμαι "ρε, μπας κι έχουν δίκιο όλοι οι άλλοι;" Αλλά, γενικά, δεν μπορώ να πω πως εμπιστεύομαι τις πλειοψηφίες.
ΥΓ Χάρηκα που αρέσει το τραγούδι στο έτερο ήμισυ - πολύ ρομαντικό!

Καληνύχτα σε όλους!!!!

irlandos είπε...

Η Ιρλανδία ψήφισε "Ναι" (ποσοστό ~ 67 %) και κατά τη γνώμη μου πολύ καλά έκανε (καλά, εγώ είμαι γνωστός ευρωπαϊστής / δεν θα μπορούσα να κάνω και διαφορετικά άλλωστε, αφού είμαι ιρλανδο-γερμανο-έλληνας).
Ωστόσο, πιστεύω ότι, εκτός των άλλων, η σύγχρονη Ιρλανδία "χρωστάει" ένα μεγάλο μέρος του "ιρλανδικού θαύματος" στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έπρεπε να επέλθη η οικονομική κρίση για να το θυμηθούνε αυτό οι Ιρλανδοί.

Υπέρμαχοι του "Όχι" ήταν οι θρησκόληπτοι/αντιαμβλωτικοί, κάτι εθνικιστές και υπερσυντηρητικοί. Την καμπάνια και ειδικότερα τις αφίσες των υποστηρικτών του "Όχι" σατιρίζουν οι χιουμοριστικές αφίσες που έχω βάλει στο τέλος του post της 2/10/2009 (Τίτλος: "Το μοντέλο απ' την Περσία").

apos είπε...

Τελικά, γλυκιά μου elf, αυτές οι παρέες μπορεί να μας κάνουν μεγάλη ζημιά...

@ ιρλανδός: αναρωτιέμαι αν οι υπέρμαχοι του όχι στην Ιρλανδία ήξεραν ότι έχουν τη στήριξη της Αλέκας...

manetarius είπε...

Εγώ πάλι περίμενα να κατέβει ο Αλαβάνος ανεξάρτητος αλλά πάλι έπεσα έξω... και μετά περιμένω να κερδίσω στο τζόκερ!

kikop80 είπε...

Έλα ρε??
Τα βασικά δεν πιάσατε???
Εδώ από την πρώτη στιγμή ξέραμε για το δεκάρι, μάλιστα κάπου το γραψα μου φάινεται σε κάποι σχόλιο, δεν θυμάμαι που...
Τέλος πάντων, το θέμα είναι ότι όταν θέλετε προβλέψεις, εδώ, σε 'μένα!
Μόνο 20% από τα κέρδη!!!
:-D

ΥΓ
Το λευκό τυρί Δανίας θα γίνει φέτα τώρα που θα γίνουμ' ένα?

aKanonisti είπε...

Μα τη φάρα μου??? Λέει ο θέουλας????

Μήπως αυτός έχει πιο εμπεριστατωμένη πολιτική θεώρηση????

:-)))))

Ανώνυμος είπε...

Αυτές οι εκλογές δεν ήταν WOW BABY! Ήταν απλώς η επιβεβαίωση (για άλλη μια φορά, πως ο έλληνας δεν είναι ιδεολόγος. Μπαλαντζάρει μεταξύ δύο κακών προσπαθώντας να καταλήξει, ακόμα και μετά από τόσες δεκαετίες, ποιό είναι το χειρότερο. Γουστάρω.

Φιλιά πολλά, περιμένω Μικροαστές την Παρασκευή στοπ.

Spy'ce Daughter είπε...

Ποιος είναι ο Ζαφείρης Μελάς;

brujita είπε...

Ετσι μου συνεβαινε κι εμενα παλιοτερα, εκανα πολυ παρεα με ορισμενους και νομιζα οτι ο κοσμος ολος ειναι σαν κι εμας! Επρεπε να ερθω πολυ μακρια για να δω τα πραγματα καλυτερα (μεχρι νεοτερες ανακαλυψεις!) Σε χαιρετω!

fpboy είπε...

Ξέρεις τι θυμήθηκα με το ποστ σου ;
Toν Τσίπρα στον κόσμο του,
να προαναγγέλει λίγες μέρες μετά το ξέσπασμα της κρίσης στην Αμερική, τον ''θάνατο του καπιταλισμού'' !
Τόσο έξω πέφτεις και εσύ ε ;

elf είπε...

@ Άπος: Κάτι ξέρεις εσύ!
;-)

@ Μανιταράκι: Σαν πολλοί "προφήτες" σεν μαζευτήκαμε; Δεν παίζουμε κανένα ομαδικό προπό/τζόκερ/ό,τι να 'ναι μπας και τους αλλάξουμε τα φώτα;

@ Κίκοπα: Εγώ δεν το είχα δει το σχόλιό σου! Γι αυτό μάλλον, Κίκοπά μου, πρέπει να σου παρακολουθώ στενότερα...


@ Ακανόνιστη: ¨Όλο λέω να μαζέψω μερικές ατάκες του και να τις γράψω - δεν μπορείς να φανταστείς τι λέει! Είναι 4, έτσι; Μάλλον η καλύτερη ατακο-ηλικία. Πρέπει να τον γνωρίσεις, θα αγαπηθείτε ακαριαία!

elf είπε...

@ Μπινελικομίστρες: Μικροαστές έτοιμες, στοπ (ελπίζω να μη γίνει πάλι η καταστροφή της Σμύρνης εντωμεταξύ...)

Το μη χείρον βέλτιστο, σα να λέμε,ε;

@ Spy'ce κόρη: Γύρισες εσύ; Αυτές είναι διακοπές, μανάρι μου, όχι οι δικές μας δύο τσουρούτικες βδομάδες. Να προσέχεις τις ιώσεις τώρα και θα τον μάθεις τον Ζαφείρη, μην ανησυχείς.(Όσο κι αν προσπαθήσουν για το αντίθετο οι γονείς σου).

Άρχισες φρουτόκρεμα;


@ Μπρουχίτα: Καλή μου ξενιτεμένη, αν είναι να πάω στη μαγευτική αλλοδαπή για να προσγειωθώ, να το κάνω!

(Έχω ορκιστεί να σου στείλω ένα αναλυτικό μέηλ με το βίο και την πολιτεία μας και διάφορα κι όλο το αμελώ. Το υπόσχομαι δημοσίως, αυτή τη φορά. Θα το κάνω!)


@ φωτογράφο: Είπε τέτοιο πράγμα ο Τσίπρας;;; Ευτυχώς μου διέφυγε γιατί αλλιώς θα είχα αρχίσει να ράβομαι για την κηδεία!

ΦΙλιά σε όλους!!!

κόκκινο μπαλόνι είπε...

Άμα σας λέω γω να πηγαίνετε και καμιά επαρχία να παίρνετε κλίμα, δεν με ακούτε...αν πήγαινες π.χ. στο Πικέρμι, θα σου έλεγαν οι εκεί κάτοικοι πως θα τον πιει πάλι ο Αίαντας!

υ.γ. Ο Τσίπρας και γενικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως πέθαναν οι αυταπάτες του ενός και μόνου δρόμου του νεοφιλελευθερισμού (και κατ'επέκταση του Καπιταλισμού) και δεν έχουν άδικο! Είδες δηλαδή και πουθενά να πάει ο ψηφοφόρος των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ελπίδα στην κάλπη; Μπααααα

scarface είπε...

δηλαδή με θυμήθηκες μιλώντας για στοιχήματα??

τσ τσ τσ

είναι να μην σου βγει το όνομα.

Είμαι καθαρός πια , λέμε. lol

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.