Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Επιρροή αλυσοπρίονου

Τώρα που μάθατε, φαντάζομαι, πως κατεβαίνω υποψήφια βουλευτής μαζί με τη wilma (τι εννοείτε πώς γίνεται αυτό; Γίνεται. Κανονικά. Κατεβαίνουμε μαζί υποψήφιες διεκδικώντας μία έδρα και θα πηγαίνουμε στη Βουλή εκ περιτροπής: τη μία μέρα και οι δυο μαζί και την άλλη καμία!) νιώθω την υποχρέωση να λύσω τη σιωπή μου και να ξεκαθαρίσω τι σκέφτομαι γι αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Λοιπόν, ζούμε σε μια χώρα στην οποία το έτος 2009 μΧ καλούμαστε να επιλέξουμε παραδοσιακά ανάμεσα σε έναν Καραμανλή και έναν Παπανδρέου. Διαβάζω τη μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας και είναι σαν να το κάνανε επίτηδες για να μην μπερδεύονται τα παιδιά στο σχολείο με πολλά διαφορετικά ονόματα.

Κι όσο το σκέφτομαι, καταλαβαίνω πως κανένας από τους δύο δεν θα μπορούσε να προτείνει κάτι άλλο. Γιατί ζούνε και συναναστρέφονται μέσα στα πλούτη. Πραγματικά. Από τα παιδικά τους χρόνια. Ποτέ δεν έχουν επισκεφτεί ένα σπίτι σαν το δικό μου. Δηλαδή, όχι φτωχό. Απλώς κανονικό. Που το ψυγείο του είναι μεν γεμάτο τρόφιμα, αλλά διπλοτσεκαρισμένα στο σούπερ μάρκετ ώστε να προτιμηθούν τα κατά το δυνατόν φτηνότερα. Οι ντουλάπες μας γεμάτες ρούχα, αλλά του συρμού, αγορασμένα από τις μεγάλες αλυσίδες που ντύνουν τους όλους σαν κι εμάς. Και πάνω στον εκτυπωτή μια φρέσκια ακόμα λίστα με τα προσεκτικά επιλεγμένα θεάματα που θα απολαύσουμε φέτος το χειμώνα γιατί δε μπορούμε να πάμε σε περισσότερα από ένα το μήνα.

Δεν πεινάει το σπίτι μας. Δεν υποφέρουμε από στερήσεις. Αλλά έχουμε μέρα νύχτα το άγχος του αύριο. Γιατί δουλεύουμε στον ιδιωτικό τομέα και το παιδί μας πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και ιδιώτη γιατρό - μπας και καταφέρουμε να μεγαλώσει υγιές και με κάποιες επιλογές μπροστά του. Γιατί ζούμε σε ένα διαμέρισμα που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας αλλά αμφιβάλλω αν θα έχει μείνει όρθιο ώστε να το κληροδοτήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας.

Καταλάβατε τι θέλω να πω. Οι άνθρωποι που ασχολούνται παραδοσιακά με την πολιτική στα λεγόμενα κόμματα εξουσίας δεν είχαν ποτέ τέτοια θέματα. Ή τα 'χουν ξεχάσει. Οι φίλοι τους ανησυχούν για την τιμή του χρυσού και τα χρηματιστήρια της Ασίας. Οι φίλοι τους έχουν εργοστάσια και τράπεζες, γι αυτό κι αυτοί κάνουν ό,τι μπορούν για να τους ανακουφίσουν από την κρίση.

Δεν είναι κακοί οι πολιτικοί μας. Άσχετοι είναι. Και μη μου αρχίσετε τώρα τα θεωρητικά περί καπιταλισμού και τα ρέστα. Ξέρετε την άποψή μου: κουτουρού πάνε όλα.

Δεν ξέρω τι ήθελα να πω εξαρχής σ' αυτό το κείμενο. Ξεκίνησα με τις καλύτερες προθέσεις να με καταλάβετε αλλά οι διπλανοί αποφάσισαν να κόψουν τα δέντρα του κήπου τους (έπρεπε, μην εξαγριώνεστε) και το αλυσοπρίονο μου στερεί τη δυνατότητα κάθε δομημένης σκέψης.

Α, έχει και mikroastes. Αυτά, παιδιά μου. Θα τα ξαναπούμε - αν επιβιώσω απ' το πριόνι.




9 σχόλια:

Τσουχτρα είπε...

"κουτουρού πάνε όλα"......
Αυτό είναι η ρίζα !
Τα προεκλογικά υπόλοιπα είναι σαμπουάν που πρώτα το πίνουμε και μετεκλογικά λουζόμαστε.

Καλό Σαββατοκύριακο elfoula μου !

thamnos είπε...

Απλά τα πράγματα και εύκολα.

είναι σα να λέμε πως ο γιός του Πάριου είναι αντάξιος του.
είναι δυνατόν? ναι είναι στην Ελλάδα είμαστε.

chmarni είπε...

Αφού η ιστορία εκπλήρωσε το καθήκον της σε ότι αφορά το σημερινό πρωθυπουργό μας (λέμε τώρα), είναι η σειρά του Παπανδρέου. Ο λόγος λοιπόν που ο Γιώργος θα κυβερνήσει είναι το γεγονός ότι του το χρωστάει η ιστορία. Μετά λοιπόν η ιστορία έχει μία υποχρέωση με τη Θεοδώρα (Ντόρα) Μητσοτάκη εεε συγνώμη Μπακογιάννη. Στη συνέχεια ελπίζω πως θα κάνει ένα διάλυμα, μέχρι που θα βρεθεί ένας Παπανδρέου (Ανδρέας ???) ή ένας άλλος Καραμανλής όποτε η ιστορία θα κληθεί για άλλη μια φορά να εκπληρώσει το ιερό(και θλιβερό) της καθήκον.
Όσο για μας ??? Έρμαια στις διαθέσεις της πουτάνας της ιστορίας… Περαστικά μας…

Ανώνυμος είπε...

Από την ελέω θεού βασιλεία στην ελέω ονόματος πρωθυπουργία...(και όχι μόνο ).
Ελεος για μας θα υπάρξει;

Madame Bovary είπε...

Κρίμα που είμαι από την αλλοδαπή και δεν έχω δικαίωμα ψήφου, αλλιώς θα σταύρωνα χαλαρά elf και wilma.

βιολιστης στη στεγη είπε...

"Δεν είναι κακοί οι πολιτικοί μας. Ασχετοι είναι."
Οι "άσχετοι" πολιτικοί, δημιουργούν ένα "κακό" κράτος.
Και το "κακό" κράτος εκτρέφει απογοητευμένους και αδιάφορους πολίτες...
Μιά χαρά δομημένη είναι η σκέψη σου...

kikop80 είπε...

Αν υποψιαστώωωω πως κάνετε κατάβαση στον εκλογικό στίβοοοοο....
μέχρι που πάω να ψηφίσωωωωω!!!
Το καλόπου σας θέλω όμως να είστε στην α' Αθήνας!
:-))

aKanonisti είπε...

Αρα υπάρχει ελπίδα... να προλάβω να ψηφίσω και τον θέουλα γιο σου, για βουλευτη... τα επόμενα 30 χρόνια???
(μετά την απόλυτη καρα-επιτυχία του συνδιασμού Wilma+Elf)

Αν είναι έτσι... να κάνω ασκήσεις...να καθυστερίσω το αλτσχάιμερ....

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχχα

wilma είπε...

Πάντως είναι τόσο ωραίοι στο debate που δεν ξεφεύγουν ούτε δευτερόλεπτο! αυτοί βρε είναι ικανοί άνθρωποι! που μπορούν να τιθασεύσουν την πολυλογία τους σε 2 λεπτουδάκια. όχι σαν κι εμάς που για να πούμε ότι "είμαι απο κάτω κατέβα" θέλουμε ένα 10λεπτο.

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.