Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Οι Mikroastes ξανάρχονται. Μετανοείτε!

(Θα το γράφω μέχρι να το πιστέψω και να στρωθώ! Το μπανεράκι παραμένει γιατί μ’ αρέσει πολύ).


Βάλτε το βίντεο κλιπ να παίζει και πάμε παρακάτω.






Προχτές ήμουν έξω μ’ ένα φίλο και ακουγόταν αυτό το τραγούδι. Ως συνήθως έπιασα να το τραγουδάω. Δεν ξέρω αν μ’ αρέσει, μάλλον όχι τελικά, αλλά το ακούω 282 φορές την ημέρα στο ραδιόφωνο, το έχω μάθει απέξω. (Αυτό κι ένα άλλο προϊστορικό που έχει διασκευάσει ένας τυπάκος και λέει «με πιάνει μια στενοχώρια που στο δρόμο έχουνε γιορτή κι εμείς ζούμε χώρια». Ήμαρτον, πουλάκι μου!).

Μ’ αρέσει, όμως, πολύ η φωνή της Ζουγανέλη και ο τρόπος που το λέει. Και τα απανταχού πιτσιρίκια το έχουν κάνει ύμνο των ερωτευμένων.

Δεν είναι πολύ σπαρακτικό αυτό το έλα; ρωτάω τον φίλο μου. Αυτός με κοιτάει με μισό μάτι. Συνεχίζω πειρακτικά. Εσύ δεν θα πήγαινες αν στο έλεγε;

Ο φίλος είναι μούρη. Μου απαντάει: Ξέχνα το έλα κι άκου το υπόλοιπο. Τι του λέει; Πως βγαίνει συνέχεια, ελεύθερη κι ωραία και κεφάτη, πως διασκεδάζει, πως κοιτάζει άλλους, πως πίνει, χορεύει και δεν ξέρει πού κοιμάται. Τελικά, έλα γιατί νυστάζω και βαριέμαι να σηκωθώ να σβήσω το φως. Σιγά μην πήγαινα!

Γέλασα πολύ με την ανάλυση τι-θέλει-να-πει-ο-ποιητής. Και με το τελευταίο του μάγκικο ψέμα. Γιατί θα πήγαινε. Ακριβώς επειδή του λέει έλα ως ωραία, κεφάτη και φευγάτη. Θα πήγαινε για να τη διεκδικήσει απ’ αυτούς που έχει μαζέψει. Θα της έκανε λίγο τον δύσκολο, θα της έλεγε πως βγαίνει, πίνει, διασκεδάζει εξίσου αλλά του έλειψε να της σβήνει το φως. Θα συνέχιζε να παριστάνει τον μάγκα, αλλά θα πήγαινε. Γιατί η κοπελιά το έχει πιάσει το νόημα.

Ενώ ο άλλος με την κλάψα, με πνίγει ετούτη η σιωπή, τούτη η στενοχώρια, δεν έχει καμία τύχη, γλυκά μου παιδιά. Εκεί θα κάτσει να κλαίει και να κοπανιέται, μίζερος και μπακούρης!

Καλημέρα, καλό μήνα και καλό χειμώνα.

11 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Γαμάτα τα λόγια.... αλλά... θα σε στεναχωρέσω.... δεν θα πάει...ωρε...
Ισως πάει για να φύγει....
Ποτέ δεν θα νιώσει ήσυχος....
ποτέ δεν θα νιώσει ασφαλής...
Ο φίλος σου... σωστά στα είπε...
μόνο που έκρυψε τα αισθήματα που δημιουργεί μία τέτοια τύπα...

Ο μύθος της femme fatale... δεν παίζει... γενικώς...σε happy ends...

Καλημέραααααααααα
(με μελαγχόλισες...)

Laplace είπε...

καλημερα,καλο μηνα..
κ μενα μαρεσει ο σιχος αλλα περισσοτερο η τραγουδιστρια..χαχαχα

Naf είπε...

είδες τι κακό κάνουν τα μή ενημερωμένα, βαριέμαι-να-το-ψάξω, τα-παίρνουμε-για-να-παίζουμε-10-τραγούδια-μόνο, playlists των ραδιοφώνων;Εμένα με έχουν κάνει να μην αντέχω πια να το ακούω!!χωρίς να μου φταίνε οι στίχοι ή η τραγουδίστρια!

wilma είπε...

Αυτό με το "έλα" το έχει περιποιηθει δεόντως ο κ.Πρόβατος. Εξαιρετικό παιδί, (δεν τον ξέρω) εξαιρετικό χιούμορ (το ξέρω γράφει Post που μου φτιάχνουν τη μέρα).
Στο θέμα μας: Πέραν του ότι κολλάμε με όσους μας φτύνουν, (κοντεύει να αποκτήσει ισχύ αξιώματος αυτό το πράγμα) όλοι θα βρουν τελικά τον έρωτά τους. κι ο κακός και ο μαχλέμπουρας (συνεχίζω την προσφορά λέξεων στο ευρύ κοινό). Έχεις δει κι εσύ με τα ματάκια σου άτομα που αναρωτιέσαι πως βρήκε άνθρωπο να "πέσει" στον έρωτά του. Κι όοοομως. Σίγουρα πάντως γοητεία έχει η "έλα και κλείσε το φως". πρακτικά όμως όπως λέει κι η ακανόνιστη, κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να σηκωθεί να το κλείσει μόνη της γιατι δεν θα υπάρχει κανείς για να του το πει. (εκτός κι αν έχει εκείνο το σπίτι του Νίκου Γαλανού -νομίζω στο ένα αστείο κορίτσι- που λες "κλείσε φως" και κλείνει).

manetarius είπε...

Εγώ θα γύρναγα να της δώσω δυό χαστούκια (μιας κι η μέρα κατά της ενδοοικογενειακής βίας πέρασε) και να την φτύσω μεσ' τα μούτρα που εξεφτελίζει το όνομα μου... (χριστέ μου...ας τη μαζέψει κάποιος..)

Καλημέρα :Ρ

βιολιστης στη στεγη είπε...

Το θέμα Εlf μου, δεν είναι να πάει, αλλά και να μείνει. Κι' αυτό συμβαίνει ίσως μόνο αν το κάλεσμα είναι αληθινό. Ακόμα και με κλάψα!
(Μήπως είμαι πολύ ρομαντική γιατρέ μου; Μήπως, λέω;)

tantoguanto είπε...

Εσύ δεν θα πήγαινες αν στο έλεγε; Καλά περίμενες την αλήθεια σε αυτό το ερώτημα;
Καλημέραααα!

Αntidrasex είπε...

1) Πρώτη φορά άκουσα το τραγούδι
2) @wilma: Το κόλλημα με το φτύσιμο ΚΟΝΤΕΥΕΙ να γίνει αξίωμα? ΑΝΕΚΑΘΕΝ ήταν!
3)Έλα, βαρέθηκα να περνάω καλά έξω, θέλω να έρθεις για να αράξω? ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ (θα έφευγα). (ΟΚ, ίσως πήγαινα για λίγο, ειδικά αν ήμουν εγώ αυτός που είχε φάει πόρτα πριν -κακό το ξέρω, I am only human).
4) Έχω βάλει το μπάνερ για τις μικροαστές από την πρώτη μέρα, κοίταξε να με κάνεις ρόμπα.

Madame Bovary είπε...

δε θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο αγαπημενη elf

kikop80 είπε...

E να κι εγώ για να μαθεις πάρε αυτό το φοβερότερο τραγούδι!

Εμ δεν άντεξα!!!
ΧΙΧΙΧΙ!!!
Εγώ πάντως θα συμφωνήσω με το μανιταράκι! Τις θέλει τις μπάτσες της για να στρώσει λίγο!

:DD

elf είπε...

@ εβριμπάντι:

Ο μπλόγκερ μου κάνει κάτι νούμερα, θα το τσεκάρω και θα σας πω λεπτομέρειες.

Όσο για το "έλα", ως συνήθως, ζωγραφίσατε.

Κίκοπα, παιδί μου, ξυπνάς την ελαφρολαϊκιά μέσα μου, πού το θυμήθηκες αυτό το τραγούδι;

Επιστρέφω!

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.