Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

Bring my gun and a handful of silver



Ανήκω στο ποσοστό εκείνο που ανέβασε τους δείκτες τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων και των ενημερωτικών εκπομπών. Το τι μαλακία άκουσα αυτές τις μέρες δεν περιγράφεται.


Όχι μόνο από την τηλεόραση. Και δια ζώσης. Από ανθρώπους που θεωρούσα σοβαρούς και σεβόμουν την άποψή τους. Και ξαφνικά τους ακούω να παπαγαλίζουν τσιτάτα απ’ αυτά που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Ξαφνικά τους βλέπω να μη μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν μια δική τους ατάκα.


Γι αυτό δεν μιλάω. Τι να πω; Έχω χάσει όλη την υπομονή και κάθε αίσθηση χιούμορ. Τέλος.


Σας αφήνω κι εσάς ήσυχους να σκεφτείτε. Και να κάνετε σχέδια για την καινούρια χρονιά. Που μακάρι να μας φέρει τα απαραίτητα και να μας απαλλάξει από τα περιττά.


Μ’ ένα γιορτινό τραγούδι. Για να μην ξεχνιόμαστε.



Chris de Burgh -Revolution





18 σχόλια:

tantoguanto είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ολοι μας δυστυχώς κάπως έτσι νοιώθουμε με τις χοντράδες που ακούμε. Και μια συμβουλή με πολύ αγάπη επειδή βλέπω από το παράθυρο μου ότι ρίχνει χιονόνερο αν βγεις έξω προσοχή μην φορέσεις οτιδήποτε που να έχει κουκούλα γιατί σε βλέπω στην μπουζού βάση του ιδιώνυμου που ζήτησε ο ΛΑΟΣ για τους κουκουλοφόρους!

Νικόλας Παπανικολόπουλος είπε...

Στα κανάλια, η αγανάκτηση πουλάει. Χρησιμοποιοόυν την πληροφόρηση της τραμπάλας, προσπαθόντας να "ακουστεί" κάθε άποψη, ωστόσο, εμέσως πλην σαφώς, καθοδηγούν τις εντυπώσεις προς τα εκεί που συμφέρει τα αφεντικά τους.
Δεν άκουσα πουθενά την καταγγελία που διάβασα προ ημερών σε εφημερίδες, για το ότι πρώτη φορά, τους προσφέρουμε οικιοθελώς το αιγαίο (κι ενοώ εθνικό εναέριο χώρο ) για ασκήσεις δίχως πυρά.Θα μπορούν να πετάνε πάνω από την Άνδρο!!!
Στα θολά νερά των ημερών, η κυβέρνηση σχεδιάζει ατάραχη, με κίνητρο πάντα το προσωπικό τους συμφέρον κι όχι το κοινό καλό.

Παρόλα αυτά, Καλές γιορτές, με αγαπη και την χαρά εκείνη, που ξεπηδάει τόσο αυθόρμητα όταν οι άνθρωποι βρεθούν κοντά οπ ένας στον άλλον!

Turdus Merula είπε...

...έτσι είναι elfaki μου,...τα φαινόμενα...απατούν( και εμου του ιδίου)!
Να΄σαι καλά

Αntidrasex είπε...

MERRY CHRIST_MAT AND A HAPPY NEW FEAR!

manetarius είπε...

Ουάου...μπήκα να σου αφήσω μια ευχή αλλά διάβασα του αντιδρασέξ και κοκκάλωσα...!
Καλά να περνάς!

Spy είπε...

Και φυσικά η μεγάλη σιχαμάρα δεν είναι η τηλεόραση. Τη δουλειά τους κάνουν, που είναι να πουλάνε (και όχι να ενημερώνουν όπως νομίζουμε εμείς οι ηλίθιοι). Στο κάτω κάτω όπως λέει και ο Τζιμάκος: με το ίδιο κουμπί που την άνοιξες μπορείς και να την κλείσεις!
Η σιχαμάρα (για να μην πω τίποτα χειρότερο) είναι οι απόψεις-τραμπολίνο των "ανθρώπων που θεωρούσαμε σοβαρούς και σεβόμασταν την άποψή τους"... Απόψεις από λάστιχο, που δεν σπάνε αν τεντωθούν, και είναι ο λόγος ύπαρξης του copy-paste...

Υ.Γ. Το τραγούδι, όχι απλά αγαπημένο αλλά λατρεμένο! ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.

kikop80 είπε...

Καλήσπέρα ξωτικούλα!
Από τη μια απογοήτευση αλλά και από την άλλη μεριά χαρά που ξυπνάει κάμποσος κόσμος που ήταν κοιμησμένος πριν!
Είθε οι μέρες αυτές να μην έχουν CHRIST_MAT όυτε NEW FEAR που λέει και ο αντιδρασηςκαισεξ!!!

Όι μέρες αυτές να είναι καλύτερες για όλους!!!
:-)

fpboy είπε...

Xμ, και εγώ έχω ακούσει τα χειρότερα αυτές τις μέρες.
Γίνανε όλοι οι ακροαριστεροί η ακροδεξιοί !
Καμιά σοβαρότητα, μόνο υπερβολές.
Αλλά τέλος πάντων,
μέρες που είναι.....
Καλησπέρα!

υ.γ - Happy New Year Without Fear!

Αntidrasex είπε...

Νομίζω ότι πρέπει να αφήσω μια διευκρίνιση: το fear δεν απευθύνεται σε εμάς, αλλά στους "από πάνω"...
Σε εμάς θα πάει άμα "μασήσουμε" στον τρόμο των ΜΑΤ...

dr.SeenG είπε...

Χαίρομαι, χαίρομαι πολύ που απογοητεύτηκες, ώστε εγώ και ο Άπος να παραμείνουμε οι μόνες πηγές πληροφόρησής σου! :-P
Να πω κάτι σοβαρό... Στο λύκειο είχαμε έναν καθηγητή (μαθηματικό ή φιλόλογο, δε θυμάμαι) πολύ παράξενο σαν χαρακτήρα και αρκετά αυστηρό. Όταν ακούσαμε πως δεν είχε τηλεόραση στο σπίτι, έπεσε δούλεμα. Μας φάνηκε πολύ αναχρονιστικό. Και τώρα ακόμα αναχρονιστικό το θεωρώ, αλλά πόοοοοοσο δίκιο είχε ε;
Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ενημέρωση. Γενικά, όπως ας πούμε τα reality shows, στα οποία έχουν πάρει μάστερ και μεταπτυχιακό οι μικρές μου ανιψιές...
Ξέφυγα απ'το θέμα.
Φιλιούθκιαααααααααααααααααααα πολλά πολλά!!

K@terin@ είπε...

καλημερά ,

εγώ την έχω κλείσει την τηλεόραση απο την τρίτη μέρα των γεγονότων και έχω σταματήσει να ακούω απόψεις τραμπολίνο όπως λέει πολύ σωστά και ο spy, ενημερώνομαι on line και επιλέγω να διαβάζω αυτά που θέλω !!
υ.γ διάβασα και το mikroastes
άλλά και το πλήρωμα του χρόνου , ωραία και τα δύο , καθημερινά και σύγχρονα !!!
καλές γιορτές

wilma είπε...

έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ακόμη και η αποστροφή που νιώθουμε είναι αποτέλεσμα χειραγώγησης. Σιχαινόμαστε τα δημόσια και στρεφόμαστε για άλλη μια φορά στα ιδιωτικά μας. Πως θα περάσουμε, τι θα κάνουμε, πως θα στολίσουμε το δέντρο, τα δώρα κλπ. Ψάχνουμε να βρούμε καταφύγιο εντός σπιτιού και στην καθημερινότητα των ημερών διότι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα.
Άκουγα σήμερα πως έχει πάει το κομπολόι με τα μαγαζιά. Ξεκινήσαμε με το ότι δεν ψωνίζει ο κόσμος λόγω της οικονομικής κρίσης (πριν από 3 εβδομάδες) για να φτάσουμε να ακούμε τώρα ότι δεν ψωνίζει ο κόσμος λόγω των επεισοδίων. Λες και τα επεισόδια γίνονται επειδή χάσαμε στη Eurovision.

beth είπε...

εγω προσωπικα ειμαι τοσο κουρασμενη που δε μπορω ουτε να ποσταρω ουτε να αφησω καλα καλα σχολιο σε σενα,

aKanonisti είπε...

Είναι τα πιο περίεργα και τα πιο ελπιδοφόρα Χριστούγεννα της ζωής μου...
Την τηλεόραση την έχω αποκηρύξει από καιρό.... Ο αντίδρασης με παρασέρνει καμια φορά... αλλά... οκ...
Ο φόβος φυλάει τα έρμα.. λένε....
και για αυτό... δεν είναι πάντα κακός....

Μου άρεσε πολύ η επιλογή γιορτινού τραγουδιού....

Καλές γιορτές...λοιπόν...
:-))))

island είπε...

Και εγώ σκέφτομαι. Αλλά δυσκολεύομαι πλέον. Μου έχουν κάψει τα κύταρα οι μαλακίες που άκουγα στην τιβι. Ας είναι. Το τραγούδι άκρως εορταστικό!!!

Φιλί

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχισμένες γιορτές, ξωτικούλι, χαρούμενες, οικογενειακές, ζεστές.
Αυτό μόνο.
Φιλάκια.
(εγώ, πάντως, θα ζητήσω από τον Αη-Βασίλη, να μου φέρει φέτος τη συνέχεια των Μικροαστών.Ναι, είναι από τα απαραίτητα)

Dimitris είπε...

Τελικά τα...λόγια ίσως να μην έπρεπε να ήταν τσάμπα,αφορολόγητα και μη ποινικοποιήσιμα!!! :)Πολλές ευχές για μαι υπέροχη νέα χρονιά σε σένα,στον Χρήστο και στον Μάρκο

chmarni είπε...

Θα πιαστώ από δύο στίχους της μουσικής τριλογίας που παραθέτεις για να ευχηθώ σε όλους “Light a Fire”. Να ευχηθώ να ξανανάψει η φωτιά μέσα μας και τότε ποιος ξέρει, μπορεί να ανάψει και η πραγματική φωτιά που θα κάψει όλα όσα μας βασανίζουν και δε μπορούμε να αποδεχτούμε.
Ο δεύτερος στίχος που θέλω να σταθώ είναι από το τρίτο μέρος “Liberty” Και λέει “Never forget”. Να πούμε λοιπόν όλοι ένα μεγάλο όχι στην επιβληθείσα αμνησία… ένα μεγάλο όχι στη λήθη…
Καλή Χρονιά σε όλους

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.