Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Συγνώμη, κύριε καπιταλιστή, κάνετε λίγο πιο κει να κοινωνικοποιήσω τα μέσα παραγωγής;




...Όλα εντάξει, καλά μου παιδιά. Έκαψα έναν φασίστα, τρία αυτοκίνητα και ένα ΑΤΜ – μόνη μου, με τους άλλους πάνω από εφτά. Ο φασίστας είναι μια χαρά - άρπαξε λίγο στην πλάτη, αλλά αν τον ξύσεις ελαφρά τρώγεται ωραιότατα.

Χτες ήμουν στους περιβόητους «εγκλωβισμένους του Μετρό». Εκούσια. Κατέβηκα να πιω καφέ μόνη στα Εξάρχεια και να δω τα καμένα. Πιο πολύ το υπέροχο δέντρο. Και πέτυχα τον πετροπόλεμο στο Σύνταγμα. 50 μωρά με 150 μπάτσους και 800 αργόσχολους γύρω-γύρω να φωτογραφίζουμε με τα κινητά και να ρωτάμε «ποιος κερδίζει».

Και κατάλαβα γιατί το κάνουν: γιατί είναι τεράστια κάβλα. Τεράστια, μιλάμε. Το ‘χα ξεχάσει, έχω χρόνια να τρέξω με το ντου, να φάω δακρυγόνο, να τους δείξω τα τέτοια μου. Κι αν καβλώνω εγώ στα 36 μου, φαντάσου αυτοί.

Αυτοί που έχουν ακόμα καθαρό μυαλό και διαχωρισμένα τα πράγματα. Ποιοι είναι εχθροί και ποιοι φίλοι. Ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι εναντίον μας. Ποιοι μας εκπροσωπούν και ποιοι μας γαμάνε.

Όποιος νομίζει πως η πλειοψηφία αυτών που κατέβηκαν στον δρόμο είναι ασφαλίτες και προβοκάτορες, δεν ξέρει τι του γίνεται. Όποιος τους απαξιώνει και τους υποτιμά θα φάει τα μούτρα του και θα πονέσει.

Μια ολόκληρη γενιά ζυμώνεται με τον ταξικό πόλεμο. Το στοίχημα για την Αριστερά, και μιλάω κυρίως για το ΚΚΕ που έχει μια οργάνωση και μια μαζικότητα, είναι να τους αγκαλιάσει. Να μην τους καπελώσει. Να τους αφήσει να μιλήσουν. Να τους ακούσει. Προσεκτικά. Και να τους λάβει σοβαρά υπόψη. Έχουν τόσα σημαντικά πράγματα να πουν.

Γιατί μας δείχνουνε τον δρόμο. Δεν υπάρχει ειρηνική επανάσταση. Δεν υπάρχει «συγνώμη, κύριε καπιταλιστή, κάντε λίγο πιο κει για να κοινωνικοποιήσω τα μέσα παραγωγής». Μόνο φωτιά και τσεκούρι υπάρχει.










Αλλά το ξωτικό κουράστηκε. Είναι ζόρικο πράγμα να είσαι μικροαστός. Κι ακόμα χειρότερο είναι να το αποδέχεσαι και να το καμαρώνεις. Τα μωρά που χτες τραγουδούσαν μπροστά στα μούτρα μου «Μπάτσοι, ρουφιάνοι, κοτόπουλα με κράνη» κι έκαναν ευγενικά στο πλάι για να περάσει μια κυρία με ένα μωρό, μου θύμισαν αυτά που ονειρευόμουν να γίνω. Και αυτά που πούλησα φτηνά. Πολύ φτηνά.

Δεν αξίζει αυτό που «κερδίσαμε». Είναι πολύ πολύ λίγο. Και μπορεί να χαθεί μέσα σε μια νύχτα (φωτιάς).

Έπειτα, έχω κι ένα γιο να μεγαλώσω. Θέλω να είναι περήφανος για τη μάνα του. Με τους δικούς μου όρους περηφάνιας.

Γι αυτό θα εξαφανιστώ λίγο καιρό. Θα σταματήσω να μιλάω. Θα κάτσω μια στιγμή ν’ ακούσω. Και να πάρω τις αποφάσεις μου. Σας φιλώ.

ΥΓ. Εντωμεταξύ, προσέχετε τι γράφετε. Γιατί θα σας διαβάζω κάθε μέρα. Είμαι πολύ περήφανη για το μπλογκρόλ μου.

25 σχόλια:

Laplace είπε...

ελπιζουμε να γυρισεις συντομα!
το αντιμετωπιζεις σωστα!
οχι σαν κατι 'κυριες΄που εργαζονται στα καταστηματα πχ ΖΑΡΑ με 3-00 ευρω πωλητριες κ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΡΑ για τον κακο εργοδοτη,για τα εξαντλητικά ωράρια κ την απαραδεκτη ζωη κ οταν ειδαν το μαγαζακι καμμενο(δεν ξερω αν το εκαψαν το συγκεκριμενο,απλα εγραψα ενα τυχαιο ονομα) αρχιζαν να μιλουν για 'αλητες' κλπ αηδιες καθισμενες μπροστα στον καναπε τους..

wilma είπε...

Νομίζω ότι δεν πρέπει να βάλουμε στον ίδιο παρανομαστή αυτούς που διαμαρτύρονται με αυτούς που καταστρέφουν. Ο αγώνας δεν έγκειται στο να μείνει ένας έμπορος χωρίς κατάστημα ή χωρίς αυτοκίνητο κάποιος άλλος. Δεν είμαι πρεσβευτης της αγανάκτησης και ούτε διαμαρτυρομαι με το να κάνω λαμπογυαλο το σπίτι του γείτονα και μετά να πάω στο δικό μου για ύπνο. Αν καθρεφτίζει το σύστημα ο γείτονάς μου και για αυτό του καταστρέφω το σπίτι, θα πρέπει καλύτερα να ξεκινήσω από το δικό μου.
Σίγουρα δεν μπορώ να ζητήσω συγνώμη στον καπιταλιστή λέγοντάς του να πάει πιο πέρα, και επανάσταση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι δεν γίνεται. Απλά να ανοίξουν τα σωστά ρουθούνια. Γιατί πάλι οι κακομοίρηδες την πληρώνουν ως επί το πλείστον. Οι λοιποί και ασφαλισμένοι είναι και προβλέψεις για τέτοιες ζημιές έχουν κάνει κι από όλα. Τέλος, αν μου πει κάποιος ότι πρέπει να την πληρώσουν και κακομοίρηδες, εδώ θα διαφωνήσω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσπαθήσει να σωθεί. Με το στανιό δεν μπορείς να σώσεις τον άλλο. Δεν μπορείς να καταστρέψεις τον άλλο για να τον κάνεις να αγανακτήσει. Τα λέω όλα αυτά διότι νομίζω ότι γίνεται σκόπιμα προσπάθεια από ΜΜΕ και Κυβέρνηση να συγχέεται η διαμαρτυρία με την καταστροφή.

harisheiz είπε...

δεν είναι υπέροχο το καμένο δέντρο; Μια ομορφιά!

harisheiz είπε...

Α! και be back soon!!!!

apos είπε...

Que descanses, nena! Καλή ξεκούραση λοιπόν, και εμείς είμαστε περήφανοι για σένα.
(άσχετο αν διαφωνώ για όσα λες με το ΚΚΕ. Αλλά με ξέρεις, χαλάω εγώ χατήρι;)

kikop80 είπε...

Όντως θέλει σκέψη η στιγμή!
Σοβαρή συζήτηση που κάποια στιγμή όλοι μας πρέπει να κάνουμε με τον εαυτό μας, για το ποιοί είμαστε, ποιοί θέλουμε να είμαστε και τι πρέπει να κάνουμε γι'αυτό!
Πάντως αυτοί που καίνε μαγαζιά και περίπτερα δεν είναι αναρχικοί. Η αρχή έγινε από κάποιους και τώρα συνεχίζεται!
Αλλά αν είναι να αρχίσει έτσι επανάσταση είναι λάθος!
Το κάψιμο πρέπει να αρχίσει απο αλλού!
;-)

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που πρέπει να καταστρέψεις είναι η σχέση και όχι τα πράγματα, ακόμα και όταν εκδηλώνεται μέσα από αυτά. Και η σχέση αυτή δεν είναι αλλά παρά μόνο η γνωστή σχέση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο (ουπς, ξύλινη γλώσσα).
Το να σπας τζαμαρίες και να καταστρέφεις αυτοκίνητα είναι όχι μόνο αναποτελεσματικό αλλά και αποδεκτό από την κυρίαρχη κοινωνική τάξη (ντρίπλα στην ξύλινη γλώσσα). Θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο αποτέλεσμα σε συμβολικό επίπεδο και μόνο, αν τα πράγματα που καταστρέφεις ανήκουν σε κεφαλαιοκράτες (ουπς, πάλι ξύλινη γλώσσα)ώστε τουλάχιστον να αποδοκιμάζεις τον κυρίαρχο φορέα αυτής της σχέσης, τον εκμεταλλευτή.

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ 2: Γιατί είναι αποδεκτό από την κυρίαρχη κοινωνική τάξη να σπας πράγματα;
Ας δούμε τι γίνεται αυτές τις μέρες. Είναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι όταν απέναντι στην οργάνωση αντιπαρατίθεται το χάος, αυτός που κερδίζει είναι η οργάνωση.
Ας σκεφτούμε ποιος είναι ο βασικός αντίπαλος. Οι καπιταλιστές ή αλλιώς οι κεφαλαιοκράτες ή αλλιώς οι πλουτοκράτες ή αλλιώς η αστική τάξη. Αποτελούν την κυρίαρχη τάξη ακριβώς γιατί κατέχουν τα μέσα παραγωγής του κοινωνικού πλούτου. Δηλαδή των αγαθών τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση και τη διαβίωση των μελών της κοινωνίας. Για να διατηρήσουν, να αναπαράγουν και να διευρύνουν -αν αυτό είναι δυνατόν- την κυριαρχία τους διαθέτουν ένα εκπληκτικό οπλοστάσιο. Τον κρατικό μηχανισμό που η βάση επιβολής του στα μέλη της κοινωνίας είναι ότι διαθέτει το μονοπώλιο της άσκησης «νόμιμης» φυσικής βίας.
Επιπλέον, εξίσου σημαντικοί είναι οι ιδεολογικοί μηχανισμοί χειραγώγησης των μαζών. Αλλοι από αυτοί ανήκουν στο κράτος (π.χ. σχολεία) άλλοι στο ίδιο το κεφάλαιο (π.χ. Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης). Είναι οι μηχανισμοί που μεσολαβούν μεταξύ πραγματικότητας και συνείδησης. Είναι αυτοί που μαθαίνουν στους ανθρώπους να βλέπουν την πραγματικότητα με μια συγκεκριμένη οπτική γωνία. Και βέβαια ο κατάλογος των μηχανισμών της αστικής τάξης για να διατηρήσει την κυριαρχίας της...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Ανώνυμος είπε...

ΣΧΟΛΙΟ 3:...ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΆ ΕΔΏ. Απέναντι σε αυτό το οπλοστάσιο τι αντιπαραθέτεις;
Σπασμωδικές εκρήξεις οργής που εκτονώνονται πάνω σε πράγματα. Ακίνδυνες για το σύστημα που ούτε μια στιγμή δεν θέτουν το ζήτημα ανατροπής του. Ακριβώς γιατί δεν το έχουν συνειδητοποιήσει. Και βέβαια ποτέ δεν έχουν θέσει ως στόχο να καταστρέψουν αυτό το σύστημα, δημιουργώντας ένα άλλο όπου τα μέσα παραγωγής θα είναι κοινωνικοποιημένα...ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

JohnyQ είπε...

"Μια ολόκληρη γενιά ζυμώνεται με τον ταξικό πόλεμο."

ναι σίγουρα, μια ολόκληρη χώρα ζυμώνετε στην ΤΑΞΙΚΗ πάλη. που όμως; στην πρέζα, στο κρυφτούλι και στον πετροπόλεμο; στο κάψιμο μαγαζιών;στο πλιάτσικο;

ποια είναι τα αιτήματα που πατάνε οι παραπάνω πράξεις;
α! ξέχασα είναι για την κάβλα...
ναι σίγουρα έτσι θα κοινωνικοποιηθούν τα μέσα παραγωγής...

δε λες"συγνώμη, κύριε καπιταλιστή, κάντε λίγο πιο κει για να κοινωνικοποιήσω τα μέσα παραγωγής", και τι λες "κύριε καπιταλιστή, θα κάψω μερικά ΑΤΜ, αυτοκίνητα και φασίστες, θα σπάσω μερικές βιτρίνες, για να κοινωνικοποιήσω τα μέσα παραγωγής";

ΝΑΙ μπορείς να τα κάνεις και αυτά αλλά με τι σχέδιο;

ΟΧΙ, η ταξική πάλη γίνεται στους χώρους δουλιάς, στην απεργία, στις επιτροπές αγώνας που απαιτούν όχι άλλες απολύσεις, σταθερή δουλιά, μισθούς και δικαιώματα στις σύγχρονες ανάγκες

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΦΡΟΥΡΕΣ, ΣΤΑ ΓΙΑΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΟΣΑΤΑΣΙΑ. Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ, ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΚΛΑΒΟΥΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΡΓΟ...-

K@terin@ είπε...

θα συμφωνήσω και εγώ με τους περισσότερους εδώ , η ταξική πάλη δεν εκφράζεται με αυτά τα μέσα και τέτοιου είδους πράγματα δεν μας δείχουν το δρόμο .
Εγώ στην θέση σας θα φοβόμουν για την Ελλάδα που ξημέρωσε απο την Κυριακή.
Και όλο αυτό που έγινε , έγινε για να μπορέσει η κυβέρνηση να κάνει ως συνήθως μετατόπιση των ευθυνών της και να μιλάμε σήμερα για όλους αυτούς τους "αλήτες" που καίνε την περιουσία του κοσμάκη και όχι για το σύστημα που όπλισε τα χέρια του ειδκού φρουρού ....

brujita είπε...

Διαβασα το κειμενο σου και το βρηκα εντιμο. Εγω αντιθετα με τους περισσοτερους εδω μεσα βρισκω απολυτως υγιες αυτο που συμβαινει. Δεν θεωρω οτι οσοι τα σπανε δεν εχουν κατι να προσφερουν στο κινημα. Η κατασταση ειναι τοσο προχωρημενη σε απογοητευση και οργη που ειναι αδυνατον να περιμενεις οτι κοσμος που μεχρι χτες ανεχοταν καθημερινα χτυπηματα χωρις να ξερει πως (ή χωρις να μπορει) να αντιδρασει σημερα ξαφνικα μεσα σ' αυτο το ξεσπασμα θα ειναι ετοιμος να οργανωθει και να αρθρωσει καιριο πολιτικο λογο. Χρειαζεται λιγος καιρος ακομα γι' αυτο και οι καταλληλες συνθηκες. Αλλα απο καπου πρεπει να αρχισουν ολα. Και ισως αυτο να ειναι η αρχη... Για το ΚΚΕ δεν θελω να σχολιασω γιατι μεχρι στιγμης τουλαχιστον εχει δειξει ποσο μακρια απ' την πραγματικοτητα βρισκεται! Και ειναι κριμα οχι μονο για εκεινους αλλα και για ολους μας!
Κατα τ' αλλα, καλα να εισαι και καλες σκεψεις σου ευχομαι!

beth είπε...

de 8a grapsw tpt
de 8a sxoliasw mazi sou
simfwnw apla
ir8a na dilwsw to paron kai th 8lipsh mou.

fpboy είπε...

''σπάσε, κάψε, πέτρα πέτρες, η φωτιά είναι όμορφη!'' έλεγε ένα σύνθημα στις μέρες μου...
καλά να περνάς.

kikop80 είπε...

Καλημέρα αλλά μια ερώτηση!
Ποιός βάφτισε εξέγερση τα 1000 άτομα που καινε και σπάνε στην Αθήνα?
Δε νομίζω!
Μάλλον ένα απλό σχεδιάκι εκφοβισμού του κόσμου μοιάζει!
Σιγά μην ψάχνω να βρω ιδεολογία σ' αυτούς!
Καμία μα καμία σχέση!
Απλά εμπόδισαν να κατέβει χιλιάδες κόσμος και να κάνει πραγματική αντίδραση όπως χρόνια τώρα κάνουν σε κάθε διαδήλωση!
Ταξικό πόλεμο δεν τον λέω επίσης!
Μάλλον επεισόδια των 20:00 θα τα έλεγα!
Και το στόχο τους τον πέτυχαν!
Θα μου πεις είναι 1000 άτομα ή και στις άλλες πόλεις ασφαλίτες και προβοκάτορες!
Εννοείται πως όχι όλοι αλλά είναι!
Υποτιμάει κανείς αφελής το παρακράτος και τη δύναμή του?
Λες και δεν έχει τη δύναμη να οργανώσει κάτι τέτοιο?
Η έχουν τσίπα και ηθική και δεν κάνουν τέτοια πράγματα?

Περίμενα και περιμένω πάντα 1 πράγμα μόνο!
Να κατεβάσει τον κόσμο κάτω στους δρόμους το ΚΚΕ!
Ναι γιατί? Τι θα πρέπει άλλο να μας κάνουν? Να μας Γ@@@@@ν έναν έναν?
Ωραία κατεβήκαμε στο εργοστάσιο και στον καταπέλτη κλπ?
Τι έγινε?
Ότι ήθελε η εξουσία να περάσει το πέρασε!
ΤΟ ΠΕΡΑΣΕ!
Και εμείς έχουμε το άλλοθι ότι κατεβήκαμε!
Πειτε μου άλλη λύση?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ?
Μεγάλες ευθύνες!

JohnyQ είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ?
Μεγάλες ευθύνες!


Αυτό είναι σε παραδέχομαι! αυτό λέω καθημερινά στους συντρόφους! Εκεί κρινόμαστε!

και κρινόμαστε σκληρά και έτσι πρέπει!

Αύριο ο καθένας, αγανακτισμένος, εκμεταλλευμένος, να κατέβει στους δρόμους με το ΚΚΕ! στην Αθήνα σε Ομόνοια, Πλατεία Εσταυρωμένου,Πλατεία Γαρδένιας, στην Πλατεία Ν.Σμύρνης,...

Συνεχίζουμε πιο αταλαντευτα σε αυτή τη ρότα

JohnyQ είπε...

λάθος ανακοίνωση, με συγχωρείτε..
εδώ η σωστή
http://www1.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=4859329

Turdus Merula είπε...

...μικροαστή προβοκατόρισα,το κάθε κίνημα ,η κάθε εξέγερση θα "πρέπει" πιά,πέρα απ΄το αυθόρμητο,να βλέπει και το μετά.(Η Ιστορία το λέει,οχιεγώ).Και για το μετά χρειάζεται...συμμάχους κι άλλα κοινωνικά στρώματα,που στη συγκεκριμένη περίπτωση "θίγονται"εκατέρωθεν ...Οσο για το "πόσο μακριά είναι το ΚΚΕ απ΄την πραγματικότητα"...μόνο κοντόφθαλμο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Το μόνο του επικοινωνιακό"λάθος"ήταν, οτι έκανε λόγια,την πασιφανέστατη τακτική της ηγεσίας του Συν-Συριζα,όπου προσωπικά πιστεύω,δεν υπήρχε κανένας απολύτως λόγος,αλλά αντίθετα έδωσε "βημα"...στούς επίδοξους"χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη" ή αν θέλεις Χαμαιλέοντες(επειδήείναιεπίκαιρη η κουβεντα τελευταία γύρω απ΄τη ζωολογία),να "φορέσουν"το κατάλληλο χρωματάκιτους...

chmarni είπε...

Δεν είναι δικό μου. Το ξεσήκωσα από το http://pitsirikos.blogspot.com. Αλλά το προσυπογράφω.

“Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε πως ο Συνασπισμός και ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Ίσως να συμβαίνει αυτό αλλά συμβαίνει και κάτι ακόμα που είναι κάπως περίεργο: Το ΚΚΕ χαϊδεύει τα αρχίδια των εμπόρων. Αλήθεια Αλέκα, έχουν αλλάξει οι απόψεις του ΚΚΕ για την ατομική ιδιοκτησία, τις αστικές σχέσεις παραγωγής και το ελεύθερο εμπόριο; Αν ναι, ας ενημερώσει κάποιος κι εμάς τους παραδοσιακούς κομμουνιστές που ζούμε μέσα στην άγνοια.”

Και μερικές προσωπικές παρατηρήσεις. Όλη τη προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκα αρκετές φορές στο κέντρο της Αθήνας, έχοντας μάλιστα μία θαυμάσια ευκαιρία να εισπνεύσω τα ευεργετικά χημικά που έριχνε η αστυνομία. Αυτό που εγώ είδα ήταν πάρα πολύ περισσότερος κόσμος από 1000 άτομα.

Και κάτι τελευταίο προς καθησυχασμό της ηγεσίας του ΚΚΕ. Δεν ξεκίνησαν οι πιτσιρικάδες καμία επανάσταση και ξέχασαν να σας φωνάξουν. Όταν γίνει αυτό δε θα παραλείψουν. Αλλά εκτός από τη λέξη επανάσταση μήπως υπάρχει και η λέξη ανατροπή;

giati_baba? είπε...

Είναι αφόρρητα κουραστικό να ζείς στην Ελλάδα, το μεγαλύτερο μπουρδέλο της Υφυλίου και να αγωνίζεσαι καθημερινά σκληρά για το αυτονόητο και την ανθρώπινη λογική.Στη χώρα του ''όλα'' αλλά και ταυτόχρονα του απολύτου ''τίποτα''.θεωρώ περιττό να ασχοληθώ άλλο με όσα συμβαίνουν κι όσα δεν συμβαίνουν σε τούτο το αχούρι και έχω περιοριστεί ήδη στο ρόλο των παππούδων σε αυτό το Μάπετ Σόου που παρακολουθούμε καθημερινά...
Υπάρχουν όμως στιγμές όμως που δεν έχει καθόλου πλάκα και τότε η ανάγκη για έμπρακτη αντίδραση γίνεται έντονη αλλά τα στερεότυπα της ηλυκίας των 35 τα κοντρολάρουν αφήνοντας ένα τεράστιο κενό νιώθωντας προδομένος απο τον ίδιο σου τον εαυτό.
Έτσι στέκεσαι και παρακολουθείς τους άλλους να κάνουν αυτό που θα ήθελες να κάνεις εσύ, δεχόμενος τον θρίαμβο του Συστήματος- κρεατομηχανής απέναντι σου...Θα πεί κάποιος ότι δεν είμαι ο μόνος ηττημένος, αυτό όμως δεν με παρηγορεί, με απογοητευει...

island είπε...

Να προσέχεις εκεί στα πλάγια που θα κάθεσαι μην σε πάρει καμιά ξώφαλτση. Να προσέχεις γενικά τους εξοστρακισμούς. Έχουν πέσει σαν επιδημία.

beth είπε...

τι εγινε ελενη μου??
κουράστηκες και παρακολουθείς και συ??

kikop80 είπε...

Ακόμα σκέφτεσαι ή φτιάχνεις μελομακάρονα?
:-P
ΧΕΧΕ!!!

Καλημέρα και καλή επιστροφή στα εδώ πράγματα!
:)

Unknown είπε...

Πολύ δυνατή η άποψη σου ξωτικό
Σε παρακαλώ αν έχεις χρόνο τσέκαρε την τελευταία μου ανάρτηση
http://topaiditisplateias.blogspot.com/2008/12/blog-post_19.html

Σε φιλώ απο την Ζάκυνθο και μην ξενερώνεις αλλά ίσα ίσα να τα βλέπεις τα πράγματα θετικά και όχι όπως πράττουν ορισμένοι ανεγκέφαλοι ψευτό αντιεξουσιαστές...

βιολιστης στη στεγη είπε...

Η "σιωπή" σου με βρίσκει σύμφωνη. Ετσι ακριβώς νοιώθω κι' εγώ. Μόνο ένα θα πώ, κι' αυτό πιστεύω:
Καμιά ανατροπή, καμιά εξέγερση δεν έγινε κατόπιν σχεδιασμού.
Απο τη "καύλα" του "δεν πάει άλλο", έγινε!
Σε φιλώ πολύ και σου εύχομαι καλά Χριστούγεννα!

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.