Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2008

Οι Mikroastes ξανάρχονται. Διαδώστε το!!!!

(Το λογότυπο είναι δημιουργία του γνωστού σε όλους μας dr.Seeng)


Το ξωτικό πήζει. Σας τ' ορκίζομαι. Μετά βίας σας διαβάζω, αλλά σας διαβάζω. Όλους. Κι ας μην προλαβαίνω να σχολιάσω.

Έλεγα να ξαναρχίσω τις Μικροαστές από Γενάρη που θα έχω χαλαρώσει λίγο. Αλλά τις τελευταίες μέρες μου τριβελίζουν το μυαλό. Τις πεθύμησα. Και θα τις ξαναρχίσω τώρα.

Παρακάτω επισυνάπτω επιγραμματικά τους χαρακτήρες της νουβέλας ώστε να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι. Πατώντας πάνω στο λογότυπο του δόκτορα μπορείτε, αν νιώθετε τολμηροί, να διαβάσετε και τα 19 περσινά κεφάλαια. Δεν το θεωρώ απαραίτητο, κάθε επεισόδιο είναι σχεδόν αυτοτελές και μπορείτε μια χαρά να αρχίσετε να τα παρακολουθείτε από φέτος.

Όμως, πρέπει να προσθέσω πως αυτό το εγχείρημα ξεκίνησε πειραματικά, με σκοπό να διαπιστώσουμε αν μπορεί να υπάρξει διαδραστική συγγραφή στο διαδίκτυο. Δηλαδή, τις ιστορίες να τις γράφουμε μαζί. Και έχω να πω πως τις προηγούμενες 19 τις έγραψα όλες μόνη μου.

Άρα περιμένω, είτε στα σχόλια, είτε στο μέηλ, προτάσεις, βιώματα, προβληματισμούς, λύσεις των μυστηρίων και ό,τι άλλο σας έρθει στο κεφάλι. Αν θέλετε να τα πάμε καλά. Αλλιώς, θα γράφω ό,τι μου κατεβαίνει και δεν κάνει.

Νομίζω πως σας απείλησα αρκετά. Ακολουθεί η περιγραφή των πρωταγωνιστών και κομπάρσων. Αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα θα προβληθεί το πρώτο επεισόδιο της νέας σεζόν. Διαδώστε το!!!!



Τα πρόσωπα του έργου.


Οι πρωταγωνίστριες:

Ιωάννα: Ζει στη Μαυρομιχάλη, οδηγεί μηχανή, πάει γυμναστήριο και έχει ένα μικρό βιβλιοπωλείο στο κέντρο. Θα ήθελε να γίνει μια βαρβάτη επανάσταση που θα ανατρέψει οριστικά τις υφιστάμενες κοινωνικές δομές, αλά δεν το βλέπει και πολύ πιθανό. Συμπαθεί όλα τα αδέσποτα αριστερά, ακροαριστερά και αναρχικά στοιχεία και κρεμάει στη βιτρίνα της όλες τις αφίσες των εκδηλώσεών τους, αλλά σπανίως συμμετέχει. Βαριέται.


Δέσποινα: Εγκατέλειψε τον άντρα της και το Χαλάνδρι για να μετακομίσει στην πολυκατοικία που μένει κι η Ιωάννα. Έχει μια πεντάχρονη κόρη, τη Χαρά, και μια μάνα που ανακατεύεται στη ζωή της σε κάθε ευκαιρία. Είναι καλόκαρδη, αφελής, θρήσκα και υπάλληλος σε δημόσια υπηρεσία. Τα φέρνει βόλτα δύσκολα και στα οικονομικά και στα προσωπικά της. Πιστεύει πως τα πράγματα είναι έτσι όπως τα λένε στην τηλεόραση και ονειρεύεται να κερδίσει ένα ρημάδι Τζόκερ ώστε να πάψει ν’ ανησυχεί για τον επιούσιο.


Κάτια: Είναι ωραία και σέξι σαν Ιταλίδα σταρ του σινεμά αλλά η εξυπνάδα και οι σπουδές της δεν της επιτρέπουν να το χαίρεται. Μονίμως τσαντισμένη κι επιθετική, δεν εμπιστεύεται κανέναν, ειδικά αρσενικό, και προσπαθεί να φτιάξει έτσι τη ζωή της ώστε να μην την ενοχλεί κανένας κερατάς. Πάνω που πήγε να πιστέψει πως μπορεί ο έρωτας να της χτυπήσει την πόρτα έγινε κοσμοχαλασιά: ο εραστής της απήχθη από άγνωστους τρομοκράτες, η αρραβωνιαστικιά του βγήκε στα κανάλια να τον ψάχνει και την ίδια την παρακολουθούν συστηματικά κάποιοι άγνωστοι άντρες.


Ο περίγυρος:


Βασίλης: Ο δήθεν γκόμενος της Ιωάννας, αιώνιος φοιτητής της Νομικής, part time υπάλληλός της και επίδοξος ποιητής. Καλλιτεχνίζων και διαρκώς αφηρημένος, δεν είναι ακριβώς υπόδειγμα αυτού που θα λέγαμε «άντρας για σχέση». Ούτε για να τον εμπιστευτείς.


Άγγελος: Ο πρώην άντρας της Δέσποινας και πατέρας του παιδιού της. Επιμένει να τις βλέπει πρωί-μεσημέρι-βράδυ και δε λέει να χωνέψει ότι χωρίσανε. Η Ιωάννα τον λέει «βδέλλα».


Ζερόμ: Ή ο Απέναντι. Γαλλοαλγερινός σέφ που ζει στο απέναντι διαμέρισμα και φλερτάρει με τη Δέσποινα. Σχεδόν φρικιό, πάντα χαμογελαστός και εξπέρ στο Αϊκίντο. Η Κάτια ισχυρίζεται πως είναι μόνιμα μαστουρωμένος.


Νικήτας: Φίλος αγαπημένος των κοριτσιών, 25 χρόνων, ωραίος και γλύκας, ο κρυφός τους πόθος και το φανερό τους καμάρι. Ζωγράφος, από γνωστή αστική και πλούσια οικογένεια, ονειρεύεται να πολεμήσει στο πλευρό των Ζαπατίστας αλλά προς το παρόν προσπαθεί να μη συλληφθεί για τις πέτρες που πετάει στους μπάτσους.


Βάλια και Λευτέρης: Φιλικό ζευγάρι, καλιφορνέζικης αισθητικής και ομορφιάς, έχουν ένα μαγαζί με υγιεινά προϊόντα και διάγουν βίο ανάλογο. Χαμογελαστοί, καλοπροαίρετοι και αθώοι, πολύ ερωτευμένοι – μια όαση «κανονικότητας» στο τρελοκομείο των Εξαρχείων.


Γιώτα: Η σοφή γκαρσόνα. Σερβίρει στο στέκι των κοριτσιών και τις πρήζει κάθε φορά επεμβαίνοντας στην κουβέντα τους με εύστοχα, κακεντρεχή σχόλια και σνομπ διάθεση.


Λεωνίδας: Ο μπάχαλος της γειτονιάς τους. Αναρχικός, οργανωμένος σε ακατονόμαστο στέκι, κρύβεται επιμελώς από την Ασφάλεια που, κατά τα λεγόμενά του, τον παρακολουθεί νυχθημερόν. Καλό παιδί, αλλά πολύ γκαντέμης.


Θέμης: Ο πρόσφατος παράνομος έρωτας της Κάτιας, αφού συζεί εδώ και χρόνια με την ξινή Λίνα. Γνώριμος από τα φοιτητικά τους χρόνια, καθηγητής πια στο Πανεπιστήμιο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς αφήνοντάς μας όλους μαλάκες. Πού είναι ο Θέμης;






19 σχόλια:

Laplace είπε...

αντε μπραβο!!

Naf είπε...

πήζεις;;;εγώ και κάποιοι άλλοι σε έχουμε πιάσει να πίνεις καφέδες απ΄εδώ κι απ΄εκεί!!τώρα που ξεπήξαμε εμείς και σχολιάζουμε σταματάς εσύ;;;φτού. Ελλειψη συγχρονισμού. Θα επανέλθω λοιπόν με σχόλια για τις μικροαστές!!

tantoguanto είπε...

Νομίζω βρε elfoula"το elfoula δανεικό από την τσούχτρα" ότι πρέπει να προσθέσεις και μια ομοφυλοφιλική σχέση.Eίναι λένε της μοδός!
Την Καλησπέρα μου και καλό Σ.Κ.

kikop80 είπε...

Πρέπει να βάλεις και παπά μέσα!!!
ΧΕΧΕΧΕ!!!
Θα σκεφτώ και άμα μου ρθει καμιά καλή ιδέα θα τη ρίξω!
Μήπως και λίγο θρίλεράκι?
Κανένα μεταφυσικό?

Καλημερούδια!!!
:))

Αntidrasex είπε...

Έχω διαβάσει τα μισά κεφάλαια... Πρέπει να προλάβω να διαβάσω και τα άλλα...
Αναμένω.

βιολιστης στη στεγη είπε...

Θέλουμε κι' εμείς το χρόνο μας για να διαβάσουμε 19 κεφάλαια, κυρία μου! Στη ξεπέτα θα το κάνουμε;
Επονται τα σχετικά σχόλια λοιπόν...

beth είπε...

ante kalh mou
kai aporw gt to sizitame

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!
Πάω να κάνω επανάληψη!

Mara Lisha είπε...

Πολύ χαίρομαι κοριτσάκι που ετοιμάζεσαι να μας ταξιδέψεις άλλη μια χρονιά με τις νουβέλες σου. Ανυπομονώ :)

aKanonisti είπε...

Αντε με το καλό!!!!!
Παρακαλώ πολύ να εμφανιστεί ένας dream-γκόμενος.... με ένα φίνο άρωμα...και πολυσύλλαβο επάγγελμα..
Ετσι για να ανέβουν τα οιστρογόνα μας...
:-)))

Αntidrasex είπε...

Πολυσύλλαβο επάγγελμα:
μπετονιερατζής?
Και αν οι 5 συλλαβές είναι λίγες,
πως σου φαίνεται το "Κυβερνητικός Εκπρόσωπος"? Σου ανεβάζει τα οιστρογόνα?

elf είπε...

@ everybody: Σας αγαπώ πολύ.

Έχουμε και λέμε: χρειαζόμαστε μία ομοφυλοφυλική σχέση - tantoguanto σωστός, παράλειψή μου, θα το φροντίσω

έναν παπά, που θα δυσκολευτώ Κίκοπα, θέλω περισσότερες λεπτομέρειες

έναν σούπερ γκόμενο με πολυσύλλαβο επάγγελμα για την αΚανόνιστή μας, πιθανώς κυβερνητικό εκπρόσωπο ή κάτι εξίσου ιντριγκαδόρικο για να ευχαριστηθεί και ο αντίδραση-σεξ

και λίγο χρόνο για διάβασμα ή επανάληψη. Οκ, αυτό γίνεται ευκολότερα.

Είστε απίθανοι! Καλημέρα σε όλους! Καλή βδομάδα, καλό μήνα και προπαντός καλό χειμώνα επιτέλους!!!

Αntidrasex είπε...

A, όχι, μη με λαμβάνεις υπ'όψη. Την Ακανόνιστη προβοκάριζα.

wilma είπε...

Elf χειρότερη από τα κανάλια έχεις καταντήσει. Ιδού το νέο πρόγραμμα, δείτε τώρα και μικρά αποσπάσματα, άντε μετά κι οι επαναλήψεις για να φρεσκάρουμε τη μνήμη. Τα θυμάμαι όλα αυτά παιδάκι μου. Αλλά το ερώτημα παραμένει:
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΜΗΣ ??????

giannis είπε...

protash pano sta prohgoumena

o sef apo algeria thelei ton anarxiko!!!
meta apo poreia ton krybei spiti tou.......ta ypoloipa dika sou

manetarius είπε...

Έχω ήδη ταυτιστεί με την Ιωάννα!!!
Τέλεια!!
Ουουουουιιιιι!!!

Leviathan είπε...

kalo kouragio me ta trexamata kai kali sinexeia! :)

aKanonisti είπε...

@antidrasi+sex....

Ευαγγελατιολόγος?????

Χαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
(που θα με προβοκάρεις εμένα... πτωχό παιδί.....)

Dimitris είπε...

Προτείνω να εξαφανιστεί ο Θέμης μια και καλή και να γνωριστεί η Κάτια με εναν blogger 30χρονο δυτικοπραστιώτη(από Πετρούπολη κατά προτίμηση).χαχα
Long live μικροαστές

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.