Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χτες βράδυ έβαλα τον σπόρο για ύπνο στις εννιά παρά κι αποφάσισα να κάτσω να δω ειδήσεις.

Βλέπω σπάνια τηλεόραση και σχεδόν ποτέ ειδήσεις.

Με ενοχλεί η φασαρία, είπαμε.

Και οι φάτσες των δελτίων.

Κάθε φορά μένω άναυδη με την ασχήμια αυτών των ανθρώπων, λες και για να βγεις σε «παράθυρο» πρέπει απαραίτητα να είσαι κακομούτσουνος, κακοντυμένος, γλοιώδης και αγενής.

Τα ίδια και στο θηλυκό, φυσικά.

Προτιμώ να ακούω τα νέα επιγραμματικά στο ραδιόφωνο και να τα διαβάζω στις εφημερίδες και το νετ (επίσημοι «ενημερωτές» μου ο dr.Seeng και ο apos).


Μια στο τόσο, όμως, με πιάνει να ενημερωθώ από το γυαλί.

Έτσι χτες στολίστηκα στον καναπέ κι έβαλα το κανάλι του ΣΚΑΙ.

Κι έμαθα κατά σειρά τα εξής:


1. Οι ειδικοί και υπεύθυνοι επί των Οικονομικών παγκοσμίως φοβούνται τώρα για πιθανό αποπληθωρισμό – εκτός από τον Αλογοσκούφη που δε φοβάται τίποτα, είναι ατρόμητος.

(σ.σ. Ο αποπληθωρισμός είναι το αντίθετο του πληθωρισμού, δηλαδή η φάση εκείνη της οικονομίας κατά την οποία οι τιμές των προϊόντων πέφτουν.

Αυτό συνήθως οφείλεται στην επιφυλακτικότητα των καταναλωτών που δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Έτσι δεν ψωνίζουν, η ζήτηση μειώνεται, τα στοκ μεγαλώνουν, οι επιχειρήσεις μειώνουν τις τιμές μπας και πουλήσουν, οι καταναλωτές συνεχίζουν ν’ αδιαφορούν, οι επιχειρήσεις μειώνουν την παραγωγή μπας κι ανεβάσουν τις τιμές, οι καταναλωτές το βιολί τους κοκ – οι οικονομολόγοι λένε πως άπαξ και πέσεις στην παγίδα του αποπληθωρισμού άντε να ξαναβγείς).


Αυτό εκ πρώτης όψεως δεν μου φαίνεται και τόσο τραγικό, θα πέσουν επιτέλους οι τιμές που μας είχαν πρήξει τόσο καιρό με την ακρίβεια.

Όχι, μου λένε, γιατί οι επιχειρήσεις θα πάψουν να παράγουν άμα δεν έχουν τι να τα κάνουν και θ’ αρχίσουν τις απολύσεις, το κράτος δε θα μαζεύει λεφτά από φόρους και θ’ αρχίσει τις περικοπές δημόσιων δαπανών (εδώ γελάνε, χα χα χα) και γενικώς, οι τιμές θα είναι χαμηλές αλλά εγώ δεν θα έχω λεφτά να ψωνίσω.


Τι να σας κάνω, ρε μάγκες, σας συμπονώ αλλά τα λέμε τόσα χρόνια: αυτά είναι τα αδιέξοδα του καπιταλισμού.


Οι οικονομολόγοι πάντως είναι πολύ στενοχωρημένοι.



2. Ο μοναχός/ηγούμενος/κτηματομεσίτης/λαμόγιο Ευφραίμ πήγε στη Βουλή δήθεν να καταθέσει, γέλασε τρανταχτά στα μούτρα τους κι έφυγε καμαρωτός μαζί με τον φίλο του τον δεν-θυμάμαι-πώς-τον-λένε.

Οι βουλευτές όλων των κομμάτων έξω φρενών σε εθνική ομοψυχία και σιγά μην τον ξαναδούνε!


Δεν έχω καταλάβει τίποτα από το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου, δηλαδή δεν έχω καταλάβει τις λεπτομέρειες που συζητάνε όλοι.

Γιατί σε γενικές γραμμές οι πολιτευτές μαζί με τους παπάδες τρώγανε ανεμπόδιστα και ανερυθρίαστα τα λεφτά του κοσμάκη.

Σιγά το νέο να το πεις και στις ειδήσεις!


3. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ είδε ή δεν είδε ένα dvd και μια οριεντάλ χορεύτρια ζητούσε ρουσφέτια απ’ τον νομάρχη Ψωμιάδη.

Από αυτό πραγματικά δεν έχω καταλάβει τίποτα.


4. Ήρθε ο Κινέζος πρόεδρος να αγοράσει το λιμάνι του Πειραιά.

Ούτε αυτό το κατάλαβα.

Γιατί δεν αγοράζει μια και καλή ολόκληρη την Ελλάδα να γλιτώσει και τα πήγαινέλα;


5. Ολόκληρη πτέρυγα του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, πλήρως εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της μόδας, δε λειτουργεί εδώ και 4 χρόνια γιατί δεν έχει προσωπικό.

Γενικώς, τα περισσότερα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν περίπου το μισό από το προσωπικό που απαιτείται ώστε να λειτουργήσουν περίπου σωστά.


Ο υπουργός Υγείας είναι πολύ στενοχωρημένος.



6. Στη Βενεζουέλα έγιναν εκλογές και ο πρόεδρος Τσάβες δήλωσε τρισευτυχισμένος που τις κέρδισε. Το ίδιο και η αντιπολίτευση.


7. Η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον ΟΦΗ.

(Καλά, αυτό δεν το σχολιάζω γιατί έχω πάθει ένα 1988 dejavu και νιώθω την ανάγκη να διαβάσω τα μαθηματά μου - αύριο θα γράψουμε τεστ στη Βιολογία).


Μετά απ’ αυτά ένιωσα πλήρως ενημερωμένη. Άνοιξα μια μπυρίτσα κι έκατσα να δω τον Ιντιάνα Τζόουνς. Του χρόνου πάλι.



20 σχόλια:

Laplace είπε...

καλημερα! το 4ο ειναι πολυ σοβαρο!ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ στους κινεζους!
κ το περναμε στο ντουκου!
ασε κ εγω οταν βλεπω ειδησεις μελαγχολω..τα βλεπω μετα ολα μαυρα..εχω σταματησει να βλεπω..
καλη εβδομαδα,πολλα φιλια

tantoguanto είπε...

Eσχατο διάγγελμα πριν τη Δευτέρα (παρουσία)
Μετανοείτε,golden doys and girls τηςT.V.
Προσωπικά συνιστώ να μετανοήσετε.Ομως μετανοήσετε δεν μετανοήσετε,αν δεν σταματήσετε τις αβάντες στην εξουσία,τόσο στην πολιτική οσο και στην οικονομικοτραπεζική ειδικά τώρα που οι πολίτες ειναι σε απόγνωση,σε λίγο δεν θα έχετε που να σταθείτε.Ο κόσμος το'χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι ότι είστε τάτσι-μίτσι-κότσι με τους υπουργούς,τους μεγαλοκαρχαρίες.τους μεγαλοεκδότες και όλους τους μεγάλους γενικά.Ηγγικεν όμως η ώρα της κρίσεως.Κάντε μια ωραία κωλοτούμπα γυριστή τώρα που το σύστημα κρέμεται απο μια κλωστή και ταχθείτε με τους αδικημένους...ιδιοτελώς,βεβαίως-βεβαίως.Στη χειρότερη θα διασώσετε την τιμή σας,στην καλύτερη θα ανεβάσετε και το κασέ σας.(Δεν γίνονται δεκταί μεταχρονολογημέναι επιταγαί κύριοι καναλάρχαι.)

Giannis Kafatos είπε...

δεν ξέρω αν στό 'χω πει αλλά εγώ και η οικογένειά μου, ζούμε από τα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης. Ναι λοιπόν είμαι δημοσιογράφος. Golden boy δε θα μ' έλεγες, αλλά είμαι περίπου silver (old)boy και παρ' όλα αυτά κι εγώ θέλω να ενημερώνομαι (και) από άλλα μέσα γιατί αισθάνομαι ότι (ως κλάδος) είμαστε κλεισμένοι σε έναν μικρόκοσμο! (για να το πω όσο πιο κομψά γίνεται)
Δε θα ξεχάσω ποτέ μια διάσημη (και συχνά στο μάτι του κυκλώνα) συνάδελφο μου, που μια μέρα στη σύσκεψη των ειδήσεων (μερικά χρόνια πριν), αφού τελειώσε η παρουσιάση των θεμάτων κι είχαν επιλεγεί αυτά που θα έπαιζαν και η σειρά τους είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: Δηλαδή σήμερα αν προσγειωθεί κάποιος στην Ελλάδα και δει ειδήσεις θα καταλάβει ότι Η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει, ότι δεν έχουμε λεφτά να πάμε στο σούπερ μαρκετ, αλλά δε μπορούμε να μείνουμε και σπίτι γιατί θα μπουν μέσα ληστές που θα μας κλέψουν τα λεφτά που μας πήρε ο Αλογοσκούφης ...
;)
www.u-hoo.gr/gianniskafatos

apos είπε...

Τουλάχιστον άκουσες και κάτι για την οικονομική κρίση... you know, αυτό που συζητάνε σε όλο τον πλανήτη με εξαίρεση την κουτσουλιά που λέγεται Ελλάδα.
(αλλά εντελώς κουτσουλιά)

wilma είπε...

Μήπως αντί για ΣΚΑΙ την επόμενη φορά να βάλεις STAR? Λένε πράγματα που ΔΕΝ τα λέει ο Apos (θα προτιμούσε να ακούσει την Traviata με την Έφη Θώδη παρά να γράψει για το είδος) και σίγουρα ΔΕΝ έχει ασχοληθεί ποτέ o DrSeeng. Άσε που μετά θα ενημερώνεις εσύ αυτούς.
Μπάγιεβιτς: Αυτόν τον ξέρω! δεν έπαιζε στην ΑΕΚ μαζί με τον Μαύρο και τον Καρούλια? (αλήθεια μόνη μου τα θυμήθηκα όλα αυτά! χωρίς google!)

kikop80 είπε...

Άντε ντε, επιτέλους ένας ένας έρχεται στα λόγια μου!
Δε με πιστεύατε όταν τα λεγα εγώ!
Όμως όλα είναι αλήθεια και έχουν μεγάλα πλεονεκτήματα και προσφέρουν και μεγάλες χαρές...
οι μπύρες!!!!

:DDD

island είπε...

Θα στο πω με απλά λόγια και ας γίνω χυδαίος (θα μετανοήσω αργότερα).

Ταιριάζει το ανέκδοτο. Ποιά η διαφορά της πουτάνας από την καριόλα; Η πουτάνα πάει με όλους ενώ η καριόλα με όλους εκτός από σένα. Όπου πουτάνα βάλε ακρίβεια, διαπλοκή και τα συναφή, όπου καριόλα βάλε πακέτα χρημάτων, κτήματα βατοπέδι Εφραίμ κτλ και όπου εσύ βάλε όλους εμάς τους απλούς που δεν έχουμε δοσοληψίες.

Με συγχωρείς κιόλας αλλά δεν άντεξα :)

Mara Lisha είπε...

Ειδήσεις. Αν θέλεις να δεις την κατάντια αυτής της χώρας ανοίγεις την τηλεόραση. Κουράστηκα καλή μου φίλη, δεν τους αντέχω. Την τελευταία εβδομάδα ταλαιπωρηθήκαμε με την μαμά της κολλητής μου. Η γυναίκα περπατούσε με την φίλη της στο πεζοδρόμιο και τους χτύπησε αυτοκίνητο. Δεν υπήρχε κρεβάτι εντατικής στην Θεσσαλονίκη, για Κιλκίς δεν το συζητάω και η άμοιρη μες την τύχη της διακομίστηκε στην Λάρισα. Πληρώνει μια χαρά το ΙΚΑ της, την ΕΦΟΡΙΑ της αλλά για περίθαλψη την στέλνουν δυόμιση ώρες μακριά!
Και δεν λέω, οι γιατροί κάνουν ότι μπορούν τα μέσα που τους δίνουν όμως;
Τα έξοδα που κάνουν οι συγγενείς δεν περιγράφονται!!!
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μια που ο υπουργός είναι στενοχωρημένος!

Λούσυ είπε...

Λοιπόν φιλενάδα εγώ αποφάσισα να ενημερωθώ από σένα...Γιατί; οι ειδήσεις του ΣΚΑΙ τι παραπάνω έχουν. Εχουμε και λέμε

Θέμα 1ο:
Το θέμα του αποπληθωρισμού ομολογώ δεν το ήξερα. Μου δίνει την αίσθηση του κλίσματος όμως...

Θέμα 2ο:
Το ξέρω ντροπή αλλά ούτε με το θέμα του Ευφραίμ είχα ασχοληθεί. το άκουγα δεξιά και αριστερά και κουνούσα υποτιμητικά το κεφάλι μου. Έπεσα διάνα!!!!

Θέμα 3ο:
Τους έχουμε υποτιμήσει λέμεεεε, βρε θα βλέπουμε αγγλική πινακίδα και θα δακρύζουμε.... Και αν αν λέω παραμείνει και καμμιά ελληνική θα ανατριχιάζουμε σύγκορμοι...

Θέμα 4ο:
Μένω άφωνη!!! Εχουμε το σούπερ ντούπερ νοσοκομείο, κλειδωμένο; χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα Καλά εννοείται ότι δεν έχω ιδέα και για αυτό το θέμα, αλλά ρωτάω, μια σκέψη κάνω: Δεν γίνεται να μεταφερφθεί το προσωπικό στο καινούριο νοσοκομείο; Οχι; Μα γιατί;

Θέμα 5ο:
Η Βενεζουέλα έτσι για την ιστορία κάποτε κατοικούνταν αμιγώς από Πόντιους... Α! ρε πατριωτάκια όλοι χαρήκατε; Ποιος θα την πληρώσει άραγε;

Θέμα 6ο:
ΑΕΚ και ξερό ψωμί!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

elf είπε...

@ laplace78: Ρομπότ μου, καλησπέρα. Φυσικά παράλειψα να σε αναφέρω στους επίσημους ενημερωτές μου! Τα περισσότερα από σένα τα μαθαίνω!


@ tantoguanto: Αγριεμένο σε βρίσκω! Πάντως για να είμαστε δίκαιοι, κι επειδή στον συμπαθή κλάδο των ρουφιάνων συγκαταλέγονται και πάρα πολλοί φίλοι μου, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι αμοίβονται με τρεις κι εξήντα για απεριόριστο ωράριο. Και, φυσικά, πολλοί απ' αυτούς επιλέγουν να είναι τσάτσοι της εξουσίας. Όχι όμως πως μπορούν να κάνουν και πολλά, είναι φριχτά αναλώσιμοι. Καλό βράδυ.

elf είπε...

@ Giannis Kafatos: Γιάννη μου, τα είπα παραπάνω. Η συνάδελφος πάντως πολύ εύστοχη! Κωλοδουλειά. Κουράγιο.


@ apos: Έβλεπα ΣΚΑΙ που έχει πάθει ψύχωση με την κρίση, μέχρι και εκπομπή με ανάλογο τίτλο έχει φτιάξει. Τα υπόλοιπα κανάλια αμφιβάλλω αν ασχολούνται. Κουτσουλιά, ναι.

elf είπε...

@ wilma: Μωρέ, θα το έβλεπα, αλλά βγαίνει σε λάθος ώρα. Έχω κι ένα παιδί να κοιμίσω.
Επίσης, ο Καρούλιας έπαιζε σε 'σας. Μην αυτοσχεδιάζεις σε τέτοια πράγματα, αγάπη μου, google for ever!!!


@ kikop80: Εγώ είμαι φαν της μπυρίτσας παιδιώθεν - που λέει ο λόγος. Όλα τα κακά σκορπά. Καληνύχτες!!!

elf είπε...

@ island: Παιδί μου, ακόμα γελάω με το ανέκδοτο. Πολύ σοφό. Μη μετανοήσεις ακόμα. Έχουμε καιρό. Φιλιά.


@ Mara Lisha: Μάρα μου, εγώ δεν βλέπω καθόλου. Εκτός του ότι σιχαίνομι, βαριέμαι κιόλας. Ελπίζω η γυναίκα να είναι καλά τώρα και να λέτε "περασμένα-ξεχασμένα". Μη σου τύχει είναι μ' αυτούς και βρεθείς στην ανάγκη τους. Και ο υπουργός, δεν το συζητώ: χάλια! Σε φιλώ πολύ, μου είχες λείψει!



@ Λούσυ: Κουκλίτσα μου, μόνο ΑΕΚάρα μπορούσες να είσαι! Πολύ χαίρομαι και τα μυαλά στα κάγκελα! Αλλά μην πολυενημερώνεσαι από μένα: είμαι καθ' έξιν ψεύτρα και παραμυθατζού, άμα δεν μ' αρέσει η ιστορία τη "βελτιώνω" όσο με παίρνει. Γι αυτό και δεν έγινα ποτέ δημοσιογράφος, παρόλο που το σπούδασα. Η αλήθεια είναι λίγο βαρετή. Καληνύχτα και φιλιά πολλά!

chmarni είπε...

Μου έχει χαλάσει η τηλεόραση εδώ και 5 μήνες. 5 μήνες τώρα λοιπόν έχω βρει τη υγειά μου (τρόπος του λέγειν). Δε ξέρω στην αρχή είπα για πλάκα να μην αγοράσω για κάνα μήνα καινούρια, να δω πως είναι η ζωή χωρίς TV. Ok δεν ήμουν ποτέ και ο πιο φανατικός με τη τηλεόραση αλλά ειλικρινά την έχω καταβρεί. Αποτοξίνωση από τις σκατόφατσες τους (συγνώμη και για την έκφραση). Δε ξέρω πιθανός κάποια στιγμή να αγοράσω. Είναι βλέπεις και η Αριανάρα... και τα χιλιόμετρα είναι πολλά…

beth είπε...

Δε θα σχολιάσω τπτ παρα μόνο πως λατρεύω πως γράφεις και πως έχω να δω τιβι από τον ιούνη,
Σαγαπω

Τσουχτρα είπε...

Η τηλεχαύνωση έχει και off ! Aς το πατήσουμε το ρημάδι ! Τι νόημα έχει η γκρίνια για τα χάλια της "ενημέρωσης" και της "ψυχαγωγίας" αν απλώς τα καταπίνουμε αμάσητα ? Άντε να βγούμε απ το σπίτι...έστω και για να ταίσουμε τις πάπιες στο Ζάπειο ! Μουχλιάζουμε αδέρφια !

Φιλιά elfoula !

Αntidrasex είπε...

Δεν μ'αρέσει η τηλεπαρακολούθηση (εκτός αν έχει μπάλα, άντε και καμιά καλή ταινία-σήριαλ).
Όμως βλέπω, έστω και όχι καρφωμένος, αρκετά συχνά ειδήσεις ή κάνα talk show αν πετύχω -ρώτα και την Ακανόνιστη που με έχει ταράξει στο δούλεμα.
Ο λόγος? Όχι για να ενημερωθώ, αλλά για να ξέρω τι και πως το λένε. Βλέπεις, υπάρχει αρκετός κόσμος γύρω μας που τους ακούει και διαμορφώνει γνώμη από αυτούς. Θεωρώ ότι πρέπει να ξέρω τι ακούνε για να μπορώ να αντιπαρατεθώ.
Πάντως, ολοένα και περισσότερος κόσμος τους γυρίζει την πλάτη.

Spy είπε...

Να βλέπετε Grey's Anatomy. Πιο πολλά θα μάθετε εκεί. Άσε που ξέρει και η wilma τους πρωταγωνιστές και δεν θα μπερδεύεται στα σχόλια...

giannis είπε...

elf mou liono gia ta sxolia k tis analyseis sou...
episis anakoinono edo pos ayrio last day sth douleia...kapoioi apofasisan namhn ananeosoun simbash mou...
ayto pou grafeis otan de pane kala ta pramata oi etaireies k en prokeimeno oi trapezes ksespan se ergazomenous

aKanonisti είπε...

Γκουχ γκουχ.....
(ξεροβήχω... για ένα ψέμα που διάβασα....)
Ρουφιάνα δεν γίνομαι....
αλλα.... κάποιος πρέπει να μαρτυρήσει... ότι ειναι φανατικός...
με τον Ευαγγελάτο....
Χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.