Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Καλοκαιρινές εμμονές (σε ΗΥ ούτε που ξέρω) - PART II



ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Καλοκαιρινές διακοπές για μένα ίσον θάλασσα. Στο ένα μέτρο, κατά προτίμηση. Άντε στα πέντε.


Να βγάλω τα παπούτσια μου άμα τη αφίξει και να τα ξαναφορέσω στην επιστροφή. Να γυρνάω με το ίδιο άσπρο φανελάκι, πλύνε-βάλε, κι από κάτω μαγιό - δεκαπέντε μέρες τουλάχιστον. Να καμαρώνω το μανό μου να ξεφτίζει. Να αφήνω τα μαλλιά μου αλμυρές, μπερδεμένες μπούκλες. Να ξεφλουδίζουν οι ώμοι μου από την πρώτη μέρα στον ήλιο. Να διαβάζω και να γράφω με φόντο τον ορίζοντα. Και να κοιμάμαι σαν τούβλο, κατάχαμα.


Camping, λοιπόν. Το ιδανικό μου. Χώμα, τζιτζίκια, ιδρωμένα μεσημέρια και βράδια δροσιάς. Ψίθυροι, αναστεναγμοί και καβγάδες ολόγυρα. Πετσέτα γύρω απ’ το λαιμό, μισόκλειστα μάτια και την οδοντόβουρτσα στο χέρι για την πρωινή τουαλέτα. Κρύο νερό στις 8 το βράδυ που θυμάμαι να ξεπλυθώ και αμπελοφιλοσοφίζουσες κουβέντες υπό το φως των κεριών σιτρονέλας.


Κάποτε με τον Χ (το «πρόσωπο»), φεύγαμε για διακοπές με ανοιχτή επιστροφή. Και προορισμό. Όπου μας έβγαζε ο δρόμος. Με όλη μας την προίκα στη βαλίτσα της μηχανής και τα παπούτσια μας να κρέμονται στο πλάι.


This year, ένεκα Μάρκου, κουβαλήσαμε μέχρι και κρεβάτια. Του χρόνου, λέω, με το καλό, θα πάρουμε και τα κομοδίνα.


Δεν έχει σημασία. Δεν συμπαθώ τα rooms to let. Σιχαίνομαι ελαφρώς, για να μοιραστώ την παραξενιά μου. Και βαριέμαι κάργα. Γιατί όταν έχεις δωμάτιο, έχεις κάπου να γυρίσεις. Όταν δεν έχεις, ξημεροβραδιάζεσαι στο νερό.



Φέτος, πήγαμε σε ένα σχεδόν camping. Στην πραγματικότητα είναι ένας ιδιωτικός χώρος σαράντα στρεμμάτων δάσους που καταλήγει στο Αιγαίο. Μια νησίδα Λαϊκής Δημοκρατίας, όπως θα έλεγαν οι φίλοι μου οι red bloggers, στην καρδιά του καπιταλισμού. Γεμάτο ανθρώπους που λίγο-πολύ ξέραμε και ήταν πρόθυμοι να κυνηγάνε το παιδί μας όταν εμείς βαριόμασταν πια. Με σπιτικό φαγητό και παγωμένες μπύρες. Με τις μουσικές που μας αρέσουν στο καφέ και το μπαράκι. Με μια νωχελικότητα να πλανιέται αδέσποτη προκαλώντας γλυκά χαμόγελα και γλυκές λέξεις. Και ένα αεικίνητο σκιουράκι αληθινό που δεν καταδέχτηκε να κάτσει να το πιάσουμε (ευτυχώς για το ίδιο).


Σχεδιάζουμε άλλο ένα τριήμερο άνευ σπόρου, άρα ελπίζω με τη μηχανή, κατά τον Δεκαπενταύγουστο στην Επίδαυρο. Και στα τέλη του Οκτώβρη, που θα ‘χω πια ξεβάψει, θα τον πάω (το «πρόσωπο», ντε) σ’ ένα πεντάστερο ξενοδοχείο στο βουνό που του αρέσει.


Δε λέω «καλό χειμώνα», λοιπόν. Θα σας το πω τον Νοέμβρη!


Χτεσινοβραδινό ανέκδοτο:

Ετοιμαζόμαστε να πάμε στο Αττικό Άλσος, συναυλία Καλαντζόπουλου, Ρεμπούτσικα, Πασπαλά. Ώρα έναρξης εννιά. Έχω ξεχαστεί, ως συνήθως, και κατά τις 8.30 θυμάμαι να ετοιμαστώ. Βρίσκω πάνω στην καρέκλα ένα παντελόνι φαρδύ μελιτζανί, μαύρη μπλούζα σχετικά εφαρμοστή και μαύρες σαγιονάρες. Φυσικά, αμακιγιάριστη και με κοτσίδα. Με κοιτάζω στον καθρέφτη και λέω «δε γαμιέται, όλοι εμένα θα κοιτάνε;». Γυρνάω παρόλα αυτά στον Χ και τον ρωτάω εθιμοτυπικά και επιφυλακτικά: «πώς είμαι;» και απαντάει με ενθουσιασμό: «Πολύ ωραία, αγάπη μου. Τζουντόγκα»!!!

Λεπτομέρειες για τη συναυλία άλλη φορά. Με απογοήτευσε κάπως.

Καλό μήνα!!!!

24 σχόλια:

Spy είπε...

Καλημέρα σας τζουντόγκα,
ελπίζω να μην βαράτε άσχημα.

Το κείμενό σας, θα το σχολιάσω αργότερα. Παρίσταμαι εδώ για να σας καταθέσω τις κατασκοπευτικές μου πληροφορίες, και να εκστομίσω βαρύγδουπες απειλές. Εξηγούμαι:
Σε προχθεσινό post του "apos" o "dr.seeng" δήλωσε ευθαρσώς ότι σκοπεύει να κατεβεί στα μέρη μας Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, και να πάρει εσάς και την "wilma" (και τον apos εννοείται) σε μια σούπερ μάζωξη κλπ.κλπ.
Σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί αυτό, και δεν με παίξετε κι εμένα, θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω, κι άμα σκάσω θα γεμίσει ομορφιά και γλύκα ο κόσμος...

Παρακαλώ σημειώστε πως έχω και μηχανή (πως λέμε έχω κότερο...) και παρόλο που την πήρα καινούρια φέτος, για τις καλοκαιρινές διακοπές (με το "πρόσωπο", ντε) τελικά δεν θα πάω...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μετά τιμής,
Ο άγνωστός σας(μεν), ειλικρινής(δε), φίλος.

Laplace είπε...

καλο μηνα elf..
εγω παλι ΜΙΣΩ το καμπινγκ..χαχαχ

elf είπε...

@ Spy: Αγαπητέ μου ταλαντούχε κατάσκοπε, όσο κι αν θεωρώ πως λίγη απ' τη γλύκα και την ομορφιά σας θα τη χρειαζόταν ο άχαρος κόσμος μας, δεν σκοπεύω να σας κάνω να σκάσετε.

Παρόλο που δεν έχω ιδέα για τι πράγμα μιλάτε, θα επισκεφτώ τον τόπο του εγκλήματος αμέσως μετά το σχόλιο για μα μάθω κι εγώ.
Σας διαβεβαιώνω πάντως πως όποια μάζωξη κι αν πραγματοποιηθεί θα σας περιλαμβάνει απαξάπαντος!
Ανυπομονώ να σας γνωρίσω, όπως και το "πρόσωπο" αν είναι εφικτό. Και την καινούρια μηχανή, εννοείται!

Θα κανονίσουμε σίγουρα κάτι για το Φθινόπωρο, πρέπει να δείξουμε τις μούρες μας each other, επιτέλους, αλλά μην τα περιμένετε και όλα από μας: η wilma είναι busy woman και executive και δεν προλαβαίνει κι εγώ είμαι παγκοσμίου φήμης τεμπέλα και ανοργάνωτη.
Άσε ο γιατρός, αυτά που θα κάνει αύριο τα ανακοινώνει μεθαύριο!
Βάλτε κι εσείς το χεράκι σας και θα κάνουμε ένα μπλογκογλέντι που θα χαλάσει ο κόσμος!

(Βαράω σχετικά χαριτωμένα. Αλλά βαράω).

@ laplace78: Ευτυχώς, ρομπότ μου, γιατί αν άρεσε σε όλους θα έστηνα τη σκηνή στην αυλή μου, αν έβρισκα θέση κι εκεί.
Μακάρι να μπορείς να πηγαίνεις πάντα όπου σου αρέσει, για όσον καιρό χρειάζεσαι και με όποια παρέα επιλέγεις - στο εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Καλωσόρισες Τζουντόγκα!

Τελικά σου κάνανε πολύ καλό οι διακοπές. Γράφεις πολύ ωραία. Γεννημένη συγγραφέας.

giannis είπε...

elf mou tora me to marko ase ta camping k ante k se kana enoikiazomeno , mh totrexeis to paidaki...
to tzountogka pos ekshgeitai??? kalo htan h oxi???
kalo mhna k elpizo ayrio na a poume apo konta

kikop80 είπε...

Καλημέρα Τζουντόκα!!!
ΧΕΧΕΧΕ!!!! Πλάκα έχουν αυτά τα παρατσούκλια του διαδικτύου βγαλμένα απ' τις ιστορίες της γειτονιάς μας!!!
Πολύ τα γουστέρνω!
Θέλω κι εγώ κάμπινγκ!!!!!
Θέλω κι εγώ διακοπές!!!!!


Άντε τώρα γιατί άντε! (παραπονεμένη φάτσα!)

elf είπε...

@ Ελ Μακαρόνιους: Γεια σου, Μπαοκάρα, καλώς σας βρήκα και ευχαριστώ για το κομπλιμάν. Ανταπιδίδω, βεβαίως!

@ giannis: Γιάννη μου, και τι θα τον κάνω στο δωμάτιο; Στο κάμπινγκ τον βλέπω το πρωί και μετά τον ξεχνάω. Άσε που έρχεται και σε επαφή με τη φύση (μπλιαχ): "Μαμά, κοίτα ένα ωραίο ζουζούνι" και μου φέρνει ένα σκουλήκι μισό μέτρο!!! Ξανά μπλιαχχχχχ!!!

@ kikop80: Όχι, αγαπημένε μου, όχι παραπονεμένς φάτσες τα αγόρια της γειτονιάς μου! Μια χαρά θα περάσουμε ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!
Σε φιλώ στην παραπονεμένη φάτσα, σμουτς! Καλημέρα.

Christina Noe είπε...

Καλό μήνα!!!Νομίζω πως μόλις τώρα διάβασα μια περιγραφή των τέλειων διακοπών!!!Αχ,βρε ξωτικό τι μου κάνεις που εγώ τις διακοπές μου τις βλέπω με τα κυάλια ακόμα!χαχαχαχαχαχα!!
Θα σε δω λίαν συντόμως!!
Φιλιά πολλά!

apos είπε...

Γεια σας, Elf. Εμένα καλό μου ακούστηκε το 'τζουντόγκα'. Να ανησυχήσω;
Τι ωραία που είναι εδώ! Θα έρχομαι. Έπρεπε δηλαδή να το ανακαλύψω με τη βαλίτσα στο χέρι;
όσο για τη μάζωξη, εγώ δεν είχα ιδέα, σας το υπόσχομαι. Ένας απλός μπερδεμένος άνθρωπος είμαι.
Ο spy μπορεί να έρθει. Έπρεπε με τη βαλίτσα στο χέρι να ανακαλύψω ότι κάποιος έχει μηχανή και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ έχω πιθανότητες να πάω βόλτα; (Μόνο ελπίζω να μην είναι παπάκι...)
Σας φιλώ και καλή μας αντάμωση.

elf είπε...

@ Christina Noe: Καλό μήνα, γλυκό μου κοριτσάκι! Ετοιμάζομαι (όχι από τώρα, λέμε) και έρχομαι. Θα γλεντήσουμε μέχρι το πρωί!!!!

@ apos: Πόσο χαίρομαι που σας βλέπω!
Το τζουντόγκα δεν είναι κακό όταν είσαι τζουντόγκα - όταν πας να το παίξεις μοιραία συνοδός φέρελπι νέου σε καλοκαιρινή συναυλία...αφήστε καλύτερα!
Η μάζωξη έχει μπει στ' αυλάκι απ' ό,τι κατάλαβα, θα την οργανώσουμε και φυσικά θα καλέσουμε και τον αξιότιμο spy.
Όσο για τις μηχανές, μάλλον έχουν μαζευτεί πολλές στη γειτονιά μας, όλο και κάποιος θα βρεθεί να σας βολτάρει.
Αν μου υποσχεθείτε πως δεν έχετε τίποτα με τα παπάκια, τότε θα σας βολτάρω εγώ - οδηγώ ένα απίθανο!!!
Καλά να περάσετε όπου πάτε και με το καλό να γυρίσετε να ξαναβρεθούμε!

Mara Lisha είπε...

Λοιπόν πάρτι χωρίς εμένα δεν γίνεται!!!!
Να το βγάλετε από το μυαλό σας!
Τι, εμένα δεν θα με καλέσετε;;;;

Έτσι κι αλλιώς σας έταξα (εσένα + Wilma ) ένα τσάι σε spa. Μετά από τόσο καιρό στη θάλασσα το χρειάζεστε…
Πρέπει να εκπληρώσω το τάξιμο…
Προσπαθώ να σας δελεάσω να με καλέσετε και μένα :)

wilma είπε...

κοίτα να δεις τι γίνεται! πάντα αφήνω την elf για το τέλος (είναι το λουκουμάκι μου). κι εδώ έχει γίνει σύρραξη για συνάντηση.
Κύριε spy δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει τίποτε χωρίς εσάς! δεν νοείται. επίσης από εδώ (που δεν φαίνομαι) να πω στον apos ότι ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΣΤΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ! Τέλος εννοείται ότι maralisha είσαι εντός και χωρίς spa. (Παιδιά το γιατρό τον κάλεσε κανείς?).

βιολιστης στη στεγη είπε...

Γειά σου Elf!
Οι δικές μου αναμνήσεις απο κάμπινγκ, είναι τραυματικές τουλάχιστον! Να προσπαθείς να στήσεις σκηνή στις 1 το μεσημέρι με καύσωνα, και τρείς σπόροι, (τρείς, όχι ένας), να τρέχουν αλαλλάζοντας γύρω σου φωνάζοντας ότι πεινάνε, κι'ότι θέλουν τουαλέτα!
Επίσης, να περιμένεις μιά ατέλειωτη ουρά στη τουαλέττα, με τη τσίμπλα στο μάτι, μέχρι να φτάσει η΄σειρά σου, για να πλύνεις τα δόντια σου, και να κάνεις τα τσισάκια σου! Εκεί που τάχουν κάνει άλλοι τρακόσιοι πριν απο σένα!
Αυτό φυσικά δεν αναιρεί καθόλου, το πόσο ωραία βιώνεις εσύ την εμπειρία του κάμπινγκ. Πάντα τέτοια!
Πεντάστερο στο βουνό πάντως, ψηφίζω ανεπιφύλακτα!

elf είπε...

@ Christina Noe ξανά!: Τελικά τα καταφέραμε! Μέχρι το πρωί. Και μη χειρότερα!!! Και του χρόνου, αγαπημένο μου κοριτσάκι!!!

@ Mara Lisha: Αν κατέβεις Αθήνα, όχι πάρτι, όχι τσάι σε spa, ό,τι θες θα σου οργανώσω - μέχρι γαμήλια δεξίωση, που λέει ο λόγος! Μακάρι να βρεθούμε κι ας είναι και στη μέση του δρόμου!

@ Wilma: Γυρίσατε;;; Γυρίσατε, βέβαια, αφού μιλήσαμε first thing in the morning. Με το που ξύπνησα εσένα πήρα, όχι ποιόν θα ' παιρνα, τον γιο μου;
Μικρή μου, μου 'λειψες, άντε, έλα να τα πούμε λίγο, μια ολόκληρη βδομάδα έχω να σε δω!

@ βιολιστής στη στέγη: Καλημέρα, καλό μήνα και καλώς όρισες στα μέρη μου.
Άκου να δεις πως έχει το πράγμα: εγώ, γενικά, παρουσιάζω το σύμπτωμα να θυμάμαι τα καλά και να ξεχνάω τις αναποδιές μου. Από το κάμπινγκ κράτησα τη θάλασσα, τη μουσική και το αραλίκι. Ξέχασα ακαριαία τα μαμούνια, την ίωση που κόλλησε το σπλάγχνο μου και ξερνοβόλαγε δυο μέρες, τη γκρίνια του "προσώπου" που όλα-μόνος-μου-τα-κάνω-γαμώ-την-
κοινωνία-και-την-οικογένεια-γαμώ κι ένα σωρό άλλα γραφικά και ακατανόμαστα.
Δεν μπορώ, βιολιστή μου, να στενοχωριέμαι, φτιάχνω ρυτίδες και δεν μου πάνε στη μούρη, κατάλαβες;
Πολύ χάρηκα που με βρήκες, γιατί σε βρήκα κι εγώ και το ποστ με τις Κυριακές σου ήταν τόοοοσο καλό! Θα τα λέμε (κι ας ζηλεύω τρελά τη θέα σου του Κορινθιακού).

beth είπε...

καμπινγκ και αγιος ο
μυριζεις φρεσκαδα (II) twice.

p.s. : se eyxaristw pou ektimas kati pou egw grafw..

Spy είπε...

Ωραία, και τώρα που μαζευτήκατε εσείς λείπει ο apos κι ο γιατρός.
Kαι μόλις γυρίσουν θα ξαναφύγει η wilma... κοκ.
Nα δω πότε θα την κάνουμε τη μάζωξη...
(πω, πω γκρίναι ρε παιδάκι μου, χειρότερος κι από τον apos έχω γίνει...)

Mara Lisha είπε...

Γαμήλια δεξίωση;;;
Καλά διάβασα!
Περίοδος προξενιών καλή μου Elf; :)
Τέλειο το ποίημα. Είσαι εκπληκτική!
Ευχαριστώ μέσα απο την καρδιά μου.

wilma είπε...

Συγνώμη ελέν που απαντώ από εδώ:
@spy: εμείς (elf κι εγώ) λέμε να κάνουμε μερικές πρόβες για τη μάζωξη. άμα θέτε κοπιάστε.

Spy είπε...

Θέτε, θέτε...
Aν οργανώσετε κάτι το e-mail μου είναι στο προφίλ μου.

wilma είπε...

ελήφθη!

elf είπε...

@ beth: Ξέρεις πως μ' αρέσεις γιατί τολμάς. Κι αν αυτό θα έπρεπε να είναι δεδομένο για το ταλέντο και την ηλικία σου...κοίτα γύρω σου: δεν είναι!!! Είναι σημαντικό να ξεκολλάς από την πεπατημένη και να προτείνεις. Κι εσύ το κάνεις. Όμορφα. Σε φιλώ.

@ mara lisha: Είναι που λένε "κι εγώ στον γάμο σου -αν είσαι εκεί- θα κουβαλάω νερό με το κόσκινο"! Περίοδος εκπτώσεων θα το έλεγα καλύτερα, αγαπημένη μου. Αν σου έχει μείνει καμιά δεκάρα απ΄την άδεια, πάρε το πρώτο αεροπλάνο. Ξεπουλάμε!

@ wilma & spy: Θα μου πείτε κι εμένα τι (σκατά) οργανώνω ή θα κρατήσω την αναπνοή μου μέχρι να σκάσω; Με σκάσατε με τα μυστήρια!
ΥΓ Πάντως, οτιδήποτε "οργανώνω" είμαι μέσα. Εννοείται!

Spy είπε...

Στην ουσία άλλος ήθελε να οργανώσει, αλλά όπως είπατε κι εσείς πιο πάνω "Άσε ο γιατρός, αυτά που θα κάνει αύριο τα ανακοινώνει μεθαύριο!" πρότεινε η wilma να κάνουμε καμία πρόβα μεταξύ μας μέχρι τότε...

(καλά το είπατε ότι είστε παγκοσμίου φήμης ανοργάνωτη, αφήστε θα το κανονίσει η wilma)

Giannis Kafatos είπε...

kαλημερούδια, δώσε στίγμα για το "μικρό ανεξάρτητο κρατίδιο" γιατί θέλω κι εγώ να κάνω κάμπινγκ με τα παιδιά!
φέτος εκτός από σχάρα για τις βαλίτσες έβαλα και σχάρα για τα ποδήλατα!
;)

elf είπε...

@ Giannis Kafatos: Καλως τον! Εγώ το ευχαριστήθηκα πολύ το κάμπινγκ με τον μικρό, δεν είχα να ανησυχώ ολη την ώρα πώς θα τον απασχολήσω, είχε χίλια πράγματα να κάνει.

Το συγκεκριμένο είναι στην Εύβοια,
αλλά είναι ιδιωτικό, το έχουν φτιάξει οι εργαζόμενοι σε μια εταιρία. Κι αυτό ήταν το καλύτερο γιατί είμασταν σε κλειστό χώρο και με γνωστούς, ανησυχούσα πολύ λιγότερο μήπως τον χάσω.

Πάντως, θα σου έλεγα να το τολμήσεις αν σ' αρέσει το κάμπινγκ. Για μένα είναι το ιδανικό.

Καλά να περάσετε και καλές ποδηλατότσαρκες!!!

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.