Σάββατο 24 Μαΐου 2008

Γιουροβίζιον, καλέ! (Στα μούτρα μας)




Τη θυμάστε τη Sertab; Είχε κερδίσει μια φορά κι ένα καιρό τον διαγωνισμό (δεν θυμάμαι πότε, ρωτήστε τον πρόεδρο των ελλήνων θαυμαστών της Γιουροβίζιον, αυτός θα ξέρει). Κάποιος, λοιπόν, μάλλον ο φίλος μου ο Παύλος, μου είχε φέρει το σιντί με το τσιφτετελοποπροκ-κάτι που έλεγε τότε και μέσα είχε κι αυτό που ακούτε.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά βρήκα πολύ γλυκό και συγκινητικό τον τρόπο που το λέει, με τη σπασμένη υπέροχη φωνή και τα βαριά ανατολίτικα φωνήεντα.

Δωράκι έξτρα μπόνους, φίλοι μου, για το ΣΚ. Γιατί όπου βρεθώ κι όπου σταθώ ακούω τη φετινή συμμετοχή της πατρίδας μας στο Βελιγράδι και δεν την αντέχω τόση χαρά!

Άσχετο: Έβλεπα, αποσπασματικά είναι αλήθεια, και τις υπόλοιπες συμμετοχές κι ένιωσα ένα άγχος να σηκωθώ να ετοιμάσω την τσάντα μου για να πάω Αγγλικά - πρώτη προκαταρκτική. Τι δεκαετία του 80 είναι αυτή που τους έχει βρει όλους εκεί πέρα; Τι ρούχα, τι μαλλιά, τι μουσικές, τι κλαπατσίμπανα! Έτσι δεν είναι ή μου φαίνεται, εμένα της μοντέρνας;

Άσχετο 2: Δεν ξέρω για τις Τσέχες και τις Ουκρανές αντιπάλους που θαυμάζουν οι αρσενικοί συμπλόγκερς, αλλά η Καλομοίρα έχει μακράν τα καλύτερα πόδια του διαγωνισμού! (Και μην ακούσω τίποτα κατινιές "...από φωνή κορμάρα").

Και ένα Σχετικό: Μη μου αρχίσετε τώρα τα σχόλια για το κιτς πανηγυράκι που στήνουν οι τηλεοράσεις, εννοείται πως δεν ασχολούμαι, στο βαθμό που μου επιτρέπεται από την πλύση εγκεφάλου, τουλάχιστον. (Εξάλλου, όπου να 'ναι αρχίζει το Euro!!!).

18 σχόλια:

Laplace είπε...

elf μου καλησπερα,σου ειπα κ στο μπλογκ μου..
ΠΟΔΙ μισο μετρο,συγκριτικα με το ποδι 1 μετρο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ..
η καλομοιρα ειναι 1,50,τι ωραιο ποδι εχει?απλα βαζει ειδικη λοσιον για να γυαλιζει,χαιρω πολυ,αυτο το κανει κ η μαρια απο τα πετραλωνα που παμε καφε..

τωρα για τις αλλες συμμετοχες,ΔΕΣ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΣΣΑ κ συγκρινε την με το ζωντοβολακι που στειλαμε εμεις..

μιλαμε σαν να συγκρινεις τον Μπραντ πιτ με τον Κατελη..

χαχαχα,παντως κ εγω δεν ασχολουμαι,απλα με πειραζει που ολοι σαν να ειναι παιδοφιλοι κ καλα γουσταρουν καλομοιρα..

εβγαλα αρκετη κακία ή να αφησω κ δευτερο κόμεντ?χαχαχα

:P :P:P

elf είπε...

Τς,τς,τς εσείς οι άντρες! Πέντε πόντοι (ή δεκαπέντε)πάνω-πέντε πόντοι κάτω, εκεί θα τα χαλάσουμε τώρα; Παιδί μου, την υποστηρίζω γιατί είναι απ' τη Λακωνία, τα Νιάτα, το χωριό της, είναι και το χωριό της γιαγιάς μου. Πάντως, δεν είμαστε όλες έτσι οι χωριανές: εγώ είμαι 1,80, ξανθιά με πράσινα μάτια (περίπου.)Α, για πες για τις λοσιόν, κάπως πρέπει να αναδείξω κι εγώ τα ατέλειωτα πόδια μου! Ρομπότ μου, πάντα ευπρόσδεκτες οι "κακίες" σου. Φιλιά και χαιρετισμούς στη Μαρία απ' τα Πετράλωνα!!!

kikop80 είπε...

Καλησπέρα elf.
Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι από τα αγαπημένες μου διασκευές!
Μάλλον η καλύτερη παρουσία της Sertab.
Πάντως έχει πλάκα πως αντιμετωπίζουμε τη γιουροβίζιον!
Όπως και οι υπόλοιπες ανατολικές χώρες που έχουν ανάγκη να προβληθούν με κάποιο τρόπο στας ευρώπας(και γι' αυτό χρησιμοποιούν την αγγλικήν), ενώ οι υπόλοιπες "πολιτισμένες" δυτικές χώρες σαν έναν μικρό γραφικό διαγωνισμό του κιτς και της κακογουστιάς.
Η Ιταλία την έχει κλασ@@@νη την γιουροβιζιόν!

ΥΓ1
Συμφωνώ με φίλο laplace για Καλομοιράκι!Παιδόφιλοι!!! ΧΑ!ΧΑ!ΧΑ!

ΥΓ2
Μ'αρέσει ένα σέρβικο τραγούδι που πήρε μέρος πριν μερικά χρόνια και πραγματικά άξιζε αν και δεν κέρδισε.
Καλό Σαββατόβραδο.:)

Madame Bovary είπε...

τετοια λετε και μετα αναρωτιεστε γιατι οι γυναικες γινονται κομπλεξικες! το καλομοιρακι ειναι μια χαρα κουκλακι και σωματαρα και ό,τι πρεπει να την χαζο-γιουροβιζιον και το λεω με πολλή αγάπη. συμφωνώ ότι η Σερταμπ ήταν από τις καλύτερες συμμετοχες που κέρδισαν, μαζί με την περσινη νικήτρια. (κατα τα αλλα διαμαρτυρομαι για τη διασπαθιση του δημοσιου χρηματος και τις ηλιθιες μεταδοσεις του σταρ)

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Καλομοιράκι κάνε μας υπερήφανους, μην ακούς κανέναν, σε ζηλεύουν γι' αυτό τα λεν αυτά!

Το καλύτερο τραγούδι που πήγε μέχρι τώρα στη γιουροβίζιον ήταν το περσινό της Ουκρανίας

Verka SERDUCHKA και τα μυαλά στα κάγκελα......!!!!!!!!!

elf είπε...

@ kikop80: Καλώς τον! Δεν το θυμάμαι το Σέρβικο που λες, η αλήθεια είναι πως δεν βλέπω Γιουροβίζιον γιατί βαριέμαι (κι όμως έχω άποψη επί του θέματος, πώς με βρίσκεις;). Το τραγούδι που έχω βάλει στο ποστ δεν το είπε στη Γιουροβίζιον η κοπέλα, αν το 'λεγε σιγά μην έβγαινε πρώτη. Ανταποδίδω τις ευχές. Να περάσεις καλά.
@ Madame bovary Πες τα, χρυσόστομη, τι έχει το κοριτσάκι, άχρηστο το βγάλανε οι δικοί μας οι "ποιοτικοί". Κατά τα άλλα βρωμόπουλα, στα γράφω και στο δικό σου...
@ Ελ Μακαρόνιους, με έκανες και γέλασα πρωί-πρωί, να 'σαι καλά. Τώρα, για την Ουκρανία δεν ξέρω, θα ψάξω να το βρω και θα σου πω.
Μόλις το είδα!!! Σήμερα είναι η μέρα σου, φίλε μου! Και δε μου λες, τι θέση πήρε αυτό το πόνημα στον θεσμό;

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Δεύτερο βγήκε γαμώτο.
Άδικα το 1,5 ευρώ στο sms.

beth είπε...

EURO EURO!!!!
de 8a milhsw gia giourovision
de 8elw

kswtikenia mou den tin paleyw no no no..
pisteyw pws egrapsa kala sta 3 ma8imata pou exw grapsei , biologia, ma8imatika , ek8esi..
8a deiksei kai gia ta epomena..

na pw epishs pws latreyw tous active member kai eidika to ti allo fobasai pes mou kai 8a ginw~~, paw na to akousw kai na koimi8w.
se filw

elf είπε...

Καλόν ύπνο, μικρή μου Μπεθ, καλή συνέχεια. Και σύντομα "καλό καλοκαίρι"!

Laplace είπε...

elf μου 1,80??πωπω πολυ ψηλη,για ελληνίδα ειδικα εισαι ψηλοτερη απο τα 9/10 των ελληνίδων..
για λοσιον δεν ξερω,απλα μου τα εχουν πει φιλες αυτα τα 'μυστικα' χαχαχαχα

η φιλη σου κ κοντοχωριανή Καλομοίρα,τερματισε τρίτη...

γαμωτο ηθελα να βγει τελευταια..:P

dr.SeenG είπε...

Ακόμα γελάω με την ατάκα του ρομποτακίου μας. "σα να συγκρινεις τον Μπραντ πιτ με τον Κατελη". Άδικο έχει; Εγώ ετοιμάζω βαλίτσες για Κίεβο. Είμαι φόδρα (καλά το έγραψα, φόδρα) ερωτευμένος. Και μάθαμε πως έχει πολυτελές εστιατόριο στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας... Αυτά είναι μεγαλεία!!! Το τραγούδι της Σερτάμπ είναι όντως πολύ ωραίο. Κλασσικό ανατολίτικο. Η μάνα μου τρελαίνεται για κάτι τέτοια και της το αφιέρωσα :)

elf είπε...

Ρομπότ μου, είπαμε, 10 πόντους πάνω, 10 πόντους κάτω, εκεί θα τα χαλάσουμε; Όσο για το κοριτσάκι, το 'φαγες, βρε, με τη γκρίνια σου, ορίστε, τι κατάλαβες; Του χρόνου θα πρέπει να τρέχουμε για προμόσιον στη Μόσχα, αδελφές μου, στη Μόσχα!

Καλημέρα, γιατρέ. Το ρομπότ είναι άσσος στην ατάκα, βεβαίως. Καλό ταξίδι στο Κίεβο, κάτι μου λέει πως, όταν βρεθείς εκεί, δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοκοιτάξεις. Προικισμένος λαός, αδελφέ μου. Χαιρετισμούς στη μανούλα!

Laplace είπε...

dr.Seeng και το κουνημα της αρμενισσας 'ανατολιτικο' ηταν..
τι γυναικα θεε μου..

τις καλημέρες μου!

elf είπε...

Σχόλιο στο σχόλιο της Mara Lisha στο "Ιδιογράφως κι εγώ!".

Ο Αρχηγός πάρκαρε το παλιό Σάαμπ του μπροστά στο πέτρινο σπίτι. Ανοίξαμε τις πόρτες να βγούμε και το πόδι μου βούλιαξε στη φρέσκια λάσπη. "Άι σιχτίρ, πού με κουβαλάνε νυχτιάτικα, δεν είναι δουλειά αυτή" σκέφτηκα και νοστάλγησα το ζεστό κορμί της Άρτεμις που θα στριφογύριζε ανήσυχη στο υπέρδιπλο κρεβάτι. Από κάπου πολύ κοντά μας, άκουγα το αγριεμένο γάβγισμα κάμποσων σκυλιών που δεν θα 'θελα καθόλου να γνωρίσω.

Η Νατάσα άνοιξε την τσάντα της κι έβγαλε ένα μάτσο κλειδιά. Σχεδόν ταυτόχρονα, η πόρτα του σπιτιού άνοιξε κι ένα λιπόσαρκο κόλεϊ όρμηξε πάνω της κουνώντας σαν τρελό την ουρά του. Στο κατώφλι στεκόταν ένας κοντός, γεροδεμένος άντρας με γκρίζα, πλούσια μαλλιά και περιποιημένο μούσι.
-Εσείς μου λείπατε, είπε. Και τα μάτια του χαμογέλασαν στο πιο ζεστό καλωσόρισμα.

Ο Αρχηγός του έσφιξε δυνατά το χέρι και η Νατάσα του χάιδεψε τρυφερά το μάγουλο. Εγώ είπα μόνο "Καλησπέρα σας". Στο μεγάλο ζεστό δωμάτιο, γεμάτο βιβλία, χαρτιά και σημειώσεις, ένα τραπέζι ήταν στρωμένο για τέσσερις.
- Έπρεπε να με ειδοποιήσεις νωρίτερα. Μόνο κότα Μιλανέζα προλάβαινα να σας φτιάξω, ο γέρος μάλωσε τη Νατάσα.
- Αν το ξέραμε νωρίτερα, θα είχαμε προλάβει και τον φόνο, του απάντησε ο Αρχηγός και στρογγυλοκάθησε μπροστά στο πιάτο του. Για να δούμε, τι αριστούργημα βγήκε πάλι απ' τα κατσαρόλια του πατέρα σου, συνέχισε κοιτάζοντας την υπαστυνόμο.

"Γαμώτο, έχω χάσει πολλά επεισόδια" είπα μέσα μου κι ένιωσα τα σάλια μου να τρέχουν στη θέα και την ευωδιά της φορτωμένης πιατέλας που ακούμπησε ο κουτσός, αναπάντεχος πατέρας της συναδέλφου μου στο τραπέζι.

(Ευχαριστώ πολύ-πολύ για τις ευχές και για το δώρο, καλή μου. Όπως βλέπεις τσίμπησα!).

Ανώνυμος είπε...

Kαλημέρα,μικροαστή,ψιλή,ξανθιά,πρασινομάτα
Καλώς σε βρήκα!

elf είπε...

Καλώς όρισες, Αμετανότητε ΜΖ. Χάρηκα πολύ.

Mara Lisha είπε...

Πέφτω κομμάτια για ύπνο :(
Εγώ να δεις πόοοοοσο έχω "τσιμπήσει". Δεν τα βάζεις σ' ένα νέο post να συμμετάσχει κι η "κλίκα" που λέω 'γω, να δούμε αν θα μπορέσουμε να το "φτάσουμε" κάπου; Απ' όσο διάβασα κι απ' τα ιστολόγια των παιδιών, φαντασία έχουμε να φαν' κι οι κότες!

Όσο για την EURO'sVision έχω κι εγώ πολλά ράμματα, αλλά δεν είναι εποχή για γούνες :P

beth είπε...

EXEI PEI H SERTAB BOB DYLAN??? :/ :|

ainta..
kai to leei kai kala
koita na deis ti ma8ainoume pw pw exw siglonistei

Blog ποικίλης ύλης...

...και μάλλον προβοκατόρικο.